برنامه نویسی چیست؟ | مداد سبز

نویسنده: رضا حمیدی

آخرین ویرایش : 2 سال قبل

برنامه نویسی چیست؟ | مزایا و معایب + کاربرد آن

احتمالا شما نیز جزء آن دسته از افرادی هستید که با شنیدن نام برنامه نویسی، اتاقی تاریک و کدهای پی در پی روی صفحه کامپیوتر را تصور می‌کنید. معمولا افراد تصور پیچیده‌ای از برنامه نویسی دارند و همین عامل باعث می‌شود تا خود را در یادگیری آن ناتوان تصور کنند و به سراغ آموزش نروند.

اگر شما نیز از فرصت‌های شغلی جذاب و درآمد خوب برنامه نویسی شنیده‌اید و قصد یادگیری این حرفه را دارید، مجموعه آموزشی مداد سبز می‌تواند در این راه همراه شما باشد. مجموعه آموزش برنامه­ نویسی به شما این امکان را می‌دهد تا به سادگی تبدیل به یک برنامه‌ نویس حرفه‌ای شوید و فعالیت خود را در این حرفه شروع کنید. تا پایان همراه با مجموعه مقالات آموزش برنامه­ نویسی باشید.

تصویر برنامه نویسی چیست؟ | مداد سبز

برنامه نویسی چیست؟

برنامه­ نویسی چیه؟ این سوالی است که شما را به این مقاله کشانده است. برنامه­ نویسی را می‌توان علم دادن دستورها به کامپیوتر دانست. کامپیوتر یا دستگاه از با دریافت دستورالعمل‌هایی که توسط برنامه‌نویس به آن داده می‌شود، فرآیندی را به اجرا می‌رساند. در واقع برنامه‌ نویس زبان انسانی را تبدیل به زبانی قابل فهم برای کامپیوتر می‌کند. منظور از کامپیوتر در اینجا هر دستگاه دارای قدرت پردازش، مانند رایانه، گوشی تلفن همراه، تلویزیون، خودرو، لوازم خانگی و… است.

 به عنوان مثال کارمند اداره‌ای را تصور کنید که تنها با وارد کردن کد ملی، اطلاعات افراد را از میان انبوهی از اطلاعات دریافت می‌کند. برنامه نویسی این امکان را به کارمند داده است تا تنها با وارد کردن کد ملی بتواند اطلاعات خاصی را دریافت کند. دستورها برنامه­  نویسی شده توسط کدهایی به کامپیوتر داده می‌شوند و کامپیوتر نیز این کدها را پردازش کرده و خروجی را به کاربر نمایش می‌دهد. به طور کلی می‌توان برنامه ­نویسی را علم حل مسئله به کمک کامپیوتر دانست.

عکس دوم برنامه نویسی چیست؟ | مداد سبز

تاریخچه برنامه نویسی

امروزه برنامه نویسی در سراسر زندگی انسانی به کار برده می‌شود بدون اینکه حتی متوجه آن شویم. هر زمانی که ایمیلی را ارسال می‌کنید، با شخصی تماس می‌گیرید، عکسی را در صفحه مجازی خود منتشر می‌کنید و… برنامه نویسی به کمک شما می‌آید. اما آیا تا به حال از خود پرسیده‌اید که برنامه نویسی از کجا شروع شد؟ با ما همراه باشید تا به گشت و گذار در تاریخ برنامه نویسی بپردازیم.

اولین زبان‌های برنامه نویسی برای فهم بسیار دشوار بودند و به همین دلیل به راحتی نمی‌شد آن‌ها را آموخت. مهندسان IT به این گونه زبان‌ها، زبان‌های سطح پایین می‌گویند. این زبان‌ها به مرور زمان توسعه پیدا کردند و به این ترتیب زبان‌های برنامه نویسی به وجود آمد که برای انسان قابل درک‌تر بود. آموختن و به کار بردن زبان‌های توسعه یافته و سطح بالا برای افراد راحت‌تر است و به همین دلیل کاربرد بیشتری نیز پیدا کردند. به طور کلی 5 نسل زبان نویسی در طول تاریخ به وجود آمدند:

  • نسل اول: زبان صفر و یک یا زبان‌های برنامه ­نویسی که دارای زبان ماشین بودند.
  • نسل دوم: زبان‌ اسمبلی که برای انسان قابل درک‌تر است.
  • نسل سوم: زبان‌ قابل فهم برای انسان که به کامپایلر یا مفسر برنامه‌ای نیاز دارند.
  • نسل چهارم: زبان‌های برنامه ­نویسی که زبان محاوره‌ای دارند.
  • نسل پنجم: به وسیله الگوریتم‌ هایی که برنامه‌ نویس می‌نویسد قابل درک هستند.

اولین زبان‌های برنامه نویسی دنیا

اولین زبان برنامه نویسی به سال 1945 برمی‌گردد که جان وان نیومن، محقق انستیتوی تحقیقات عالی، دو اصل را در زمینه توسعه برنامه نویسی ارائه داد. اصل اولی که توسط نیومن ارائه شد، تکنیک برنامه مشترک (Shared-program technique) نام داشت. بر اساس این اصل سخت‌افزارها باید ساده باشند و دستور نرم‌افزاری پیچیده‌ای با ترکیب دستورها ساده ساخته شود.

اصل دوم که انتقال کنترل به صورت شرطی (Conditional control transfer) نامیده می‌شود، بیان می‌کند که یک برنامه کامپیوتری باید چندین بلوک به نام زیرروال (subroutine) داشته باشد. این بلوک‌ها از دستورها کوچک‌تر هستند و می‌توانند قسمتی از برنامه را تشکیل دهند. در ادامه به معرفی اولین زبان‌های برنامه نویسی اشاره می‌کنیم تا بدانیم زبان برنامه نویسی چیست؟

کد کوتاه (short code)

کد کوتاه که در سال 1949 روی کار آمد، نسل اول زبان‌های برنامه نویسی و دارای زبان صفر و یک بود. این زبان درست پس از ارائه اصل‌های وان نیومن به وجود آمد و در واقع اولین قدم برای برنامه نویسی بود.

اسمبلی (assembly): زبان اسمبلی در واقع زبانی برای راحتی کار برنامه نویس‌ها بود. این زبان صفر و یک‌های موجود در زبان کد کوتاه را با کلمات نمادین جایگزین می‌کرد. گریس هاپر در سال 1951 اولین کامپایلر را ابداع کرد و به این ترتیب برنامه نویسان را از پیچیدگی صفر و یک نجات داد. این کامپایلر که به نام A-0 نام‌گذاری شده بود، باعث رشد سریع‌تر برنامه نویسی شد. شاید برایتان جالب باشد که بازی‌های کنسول آتاری و سگا و نرم‌افزار لوتوس با استفاده از زبان اسمبلی نوشته شده‌اند.

فورترن (fortran): زبان فورترن که اولین زبان به زبان‌های برنامه نویسی امروزه است، در سال 1957 ساخته شد. این زبان که توسط شرکت IBM ارائه شد، زبانی ساده و دارای دستورها DO، IF و GOTO است. این زبان در عین سادگی منشا بسیاری از زبان‌های دیگر مانند Lisp، COBOL، Smalltalk، جاوا و… می‌باشد. برای اولین بار داده‌هایی مانند متغیرهای صحیح، منطقی، حقیقی و اعداد با دقت مضاعف در این زبان تعریف شدند. فورترن هنوز هم در حوزه ابرمحاسبات کاربرد دارد. fortran مخفف شده کلمه formula translating system است.

لیسپ (Lisp): یک سال پس از اختراع زبان فورترن، زبان لیسپ روی کار آمد. این زبان که پایه و اساس بسیاری از زبان‌ها مانند اسمال تاک، جاوا، روبی، پایتون، جاوااسکریپت و… است، دارای ساختار منطقی if-then-else می‌باشد. این ساختار در زبان‌های مدرن امروزه نیز وجود دارد.

کوبول (COBOL): COBOL مخفف شده عبارت Common Business Oriented Language است و همانطور که از نامش می‌توان حدس زد، برای امور مالی و تجاری استفاده می‌شد. این زبان پس از ورود کامپیوتر به دنیای تجارت روی کار آمد و مدیریت داده را ساده می‌کرد.

سیمولا (Simula): سیمولا ریشه زبان‌هایی مانند سی شارپ، جاوا و جاوا اسکریپت می‌باشد. این زبان مفهوم شی گرایی را وارد دنیای کدهای برنامه نویسی کرد.

اسمال تاک (smalltalk): اسمال تاک را می‌توان ادامه دهنده راه زبان سیمولا دانست. این زبان تحول بزرگی را در برنامه نویسی به وجود آورد و زبان‌های مدرنی مانند جاوا، سی شارپ و objective C از این زبان تاثیر گرفته‌اند.

برنامه نویس کیست؟

برنامه‌ نویس در واقع مترجم زبان انسانی به زبان کامپیوتر است. در واقع برنامه‌ نویس کسی است که برای سعی می‌کند بهترین راه‌حل‌ها را برای مسائل پیدا کنند و به وسیله زبان‌های برنامه نویسی، آن‌ها را به کامپیوتر منتقل کنند. کامپیوتر کدها و دستورها برنامه‌ نویس را پردازش می‌کند و خروجی کار را به نمایش می‌گذارد. نرم‌افزار هایی که در تلفن‌ همراه، رایانه و به طور کلی کامپیوتر در دسترس افراد قرار می‌گیرد، حاصل تلاش‌های یک برنامه‌ نویس برای حل مشکلات است.

برنامه نویس کیست؟ مداد سبز

کاربرد برنامه نویسی چیست؟

اکنون که با مفاهیم برنامه­ نویسی و برنامه‌ نویس آشنا شدیم، باید به یک سؤال دیگر نیز پاسخ دهیم. برنامه ­نویسی به چه درد می‌خورد؟ امروزه زندگی بشر وابسته به گوشی‌ها، رایانه‌ها و دیگر وسایل هوشمند است. هر سیستمی که اندکی هوشمند به نظر برسد و بتوانیم آن‌ها را به وسیله دکمه یا همان ارسال کدها راه‌اندازی کنیم، برنامه ­نویسی شده‌ است. به عنوان مثال می‌توان به لوازم منزل اشاره کرد. شما به وسیله دکمه‌های روی یخچال، ماشین لباسشویی و… دستور مورد نظر خود را به آن‌ها منتقل می‌کنید.

آشکارترین کاربرد برنامه ­نویسی را می‌توان در گوشی‌های تلفن همراه و رایانه‌ها مشاهده کرد. ساده‌ترین فعالیت‌هایی که با گوشی تلفن همراه خود انجام می‌دهید به واسطه کدنویسی‌ها و برنامه نویسی‌هایی است که قبلا صورت گرفته است. بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که برنامه نویسی کاربردی گسترده در حوزه صنعت و دیگر علوم دارد و این کاربردها روز به روز گسترده‌تر نیز می‌شود.

چگونه می توانیم یک برنامه نویس شویم؟

برنامه نویسی به عنوان شغلی رو به رشد، علاقه‌مندان بسیاری پیدا کرده است. اگر شما نیز به دنبال راهی هستید که تبدیل به یک برنامه‌نویس موفق و حرفه‌ای شوید، در ادامه با ما همراه باشید. اولین سوالی که علاقه‌مندان به برنامه نویسی از خود می‌پرسند این است که چطور برنامه­  نویسی کنیم؟

برای شروع یادگیری برنامه ­نویسی باید ابتدا هدف خود را از این کار مشخص کنید. برنامه­ نویسی علمی گسترده و دارای حوزه‌های فراوان است به این ترتیب باید از خود بپرسید، انواع برنامه­ نویسی چیست؟ پس از پاسخ به این سؤال حوزه‌ای که می‌خواهید در آن به فعالیت بپردازید مشخص کنید.

قدم بعدی یادگیری زبان برنامه­ نویسی است. همانطور که گفته شد برنامه ­نویسی دارای زبان‌های مختلفی است که هر کدام در حوزه‌ای خاص کاربرد دارد. با توجه به حوزه‌ای که برای فعالیت انتخاب کرده‌اید باید یک زبان را به صورت حرفه‌ای بیاموزید و سپس به پردازش و اجرای کدها در کامپیوتر خود بپردازید.

انواع زبان های برنامه نویسی | مداد سبز

انواع زبان برنامه نویسی

بررسی انواع زبان‌های برنامه ­نویسی به افراد کمک می‌کند تا بتوانند تشخیص دهند که چه زبانی برای چه کاربردی مناسب‌تر است. پس از شناخت تمامی زبان‌های برنامه­ نویسی افراد می‌توانند مفیدترین و مناسب‌ترین زبان زمینه مورد علاقه خود را بیاموزند. برای پاسخ به سؤال زبان‌های برنامه ­نویسی چیست؟ لازم است به تقسیم بندی زبان برنامه ­نویسی اشاره کنیم. زبان‌های برنامه نویسی به دو دسته کلی سطح بالا و سطح پایین تقسیم بندی می‌شوند. اما در ابتدا به بررسی زبان های برنامه نویسی محبوب بپردازیم.

زبان برنامه نویسی پایتون

پایتون چیست؟ زبان برنامه نویسی پایتون را می‌توان ساده‌ترین زبان برای خواندن و یادگیری دانست. پایتون در واقع زبان برنامه نویسی شی‌گرا و سطح بالایی است که روز به روز در حال پیشرفت است. این زبان برنامه نویسی با قابلیت‌های فوق‌العاده‌ای که دارد، تحولی بزرگ در دنیای برنامه نویسی به ویژه ایجاد بازی‌های کامپیوتری ایجاد کرد. پایتون برخلاف دیگر زبان‌های برنامه نویسی مانند جاوا، تنها محدود به استفاده برای توسعه وب نیست و در هر مکانی که داده‌ها، محاسبات ریاضی یا خطوط کد استفاده می‌شوند، کاربرد دارد.

تعداد کلمات کلیدی زبان پایتون نسبت به دیگر زبان‌های برنامه نویسی کم‌تر، ساده‌تر و قابل درک‌تر است. کدهای نوشته شده در زبان پایتون به زبان انسانی و انگلیسی نزدیک‌تر است و به همین دلیل برای کسانی که به تازگی یادگیری برنامه نویسی را آغاز کرده‌اند می‌تواند بسیار مناسب و قابل درک باشد. در زبان پایتون به جای آکولاد از فاصله برای نوشتن کدها استفاده می‌شود. پایتون زبانی رو به پیشرفت است و اگرچه در ایران به درستی جایگاه خود را پیدا نکرده است اما می‌توان آینده‌ای روشنی را برای آن پیش بینی کرد.

زبان نشانه گذاری HTML

HTML چیست؟ همانطور که می‌دانید اولین گام برای ساخت یک ساختمان طراحی و پیاده‌سازی اسکلت آن می‌باشد. از آنجایی که طراحی وب سایت نیز بسیار شبیه به فرایند ساختمان سازی است، مثال فوق شما را بهتر با این موضوع آشنا خواهد کرد.

چرا که ‏html  همانند اسکلتی برای صفحه وب شما می‌باشد که شما با کمک آن می‌توانید ساختار کلی صفحه وب خود را انجام داده و در مراحل بعدی توسط ابزارهای دیگر آنرا طراحی و زیباتر نمایید. به طور کلی ‏‏html را می‌توان یک نوع زبان نشانه گذاری استاندارد برای ایجاد صفحات وب دانست.

زبان برنامه نویسی PHP

php چیست؟ این زبان برنامه‌نویسی اپن سورس است، به این معنا که برای کار با php هیچ هزینه‌ای پرداخت نمی‌کنید. نکته مهم این است که کدهای برنامه‌نویسی php باید روی یک سرور اجرا شوند. این سرور می‌تواند یک سرور واقعی باشد و یا حتی با نرم‌افزارهایی مثل wamp یا xampp متصل به سرور موجود در کامپیوتر شما شود.

این زبان برنامه‌نویسی اپن سورس است، به این معنا که برای کار با php هیچ هزینه‌ای پرداخت نمی‌کنید. نکته مهم این است که کدهای برنامه‌نویسی php باید روی یک سرور اجرا شوند. این سرور می‌تواند یک سرور واقعی باشد و یا حتی با نرم‌افزارهایی مثل wamp یا xampp متصل به سرور موجود در کامپیوتر شما شود.

تعریف دقیق‌تر این زبان برنامه‌نویسی این است که در واقع پی اچ پی یک زبان برنامه نویسی می‌باشد که قدرت اصلی آن زمانی خود را نشان می‌دهد که با یک پایگاه داده یا Database ترکیب می‌شود. این زبان برنامه‌نویسی می‌تواند اطلاعات لازم را وارد دیتابیس کرده و همچنین اطلاعات مختلف را از آن بخواند و برای کاربر نمایش دهد. بنابراین با استفاده از php خواهید توانست به یک دیتابیس وصل شده و اطلاعات موجود در آن پایگاه داده همچون مطالب، نظرات و… را برای کاربران‌تان نمایش دهید.

زبان برنامه نویسی سی شارپ

سی شارپ چیست؟ بان برنامه ­نویسی سی شارپ اولین بار توسط شرکت مایکروسافت ارائه شد و پس از آن کاربرد بسیار گسترده­ای در بین برنامه­ نویسان پیدا کرد. امروزه از این زبان می­توان برای توسعه و نگارش صدها برنامه کاربردی استفاده کرد.

زبان برنامه ­نویسی #C جزو پنج زبان کاربردی در جهان محسوب می­شود و بسیاری از افراد تازه‌کار فعالیت خود در زمینه برنامه نویسی را از یادگیری زبان سی شارپ آغاز می­کنند. علت این میزان محبوبیت در میان کاربران را می­توان سادگی یادگیری، قابلیت های متعدد، بروزرسانی باکیفیت و پشتیبانی توسط مایکروسافت دانست.

زبان برنامه ­نویسی #C در دسته زبان ­های شی گرا و ساختاری قرار می­گیرد و از قدرت عملکرد بالایی برخوردار است. این زبان نقش فوق ­العاده مهمی را در پروژه ­های برنامه ­نویسی تحت وب و تحت ویندوز دارد. زمان نسبتاً زیادی از ورود زبان سی شارپ به عرصه برنامه­ نویسی می­گذرد اما این دلیل سبب نمی­شود ما سی شارپ را یک زبان قدیمی بدانیم. در واقع می­توان گفت زبان سی شارپ به لطف آپدیت­ های باکیفیت و منظم، حتی بهتر از برخی زبان­ های برنامه ­نویسی جدیدتر عمل می­کند.

چرا برنامه نویس شویم؟ | مداد سبز

زبان برنامه نویسی ++C

++C چیست؟ زبان سی پلاس پلاس، یک زبان بسیار قدیمی است که ویژگی و کاربرد‌های زیادی دارد. ++Cیکی از زبان‌های قدرتمند شی گرا به حساب می‌آید که اولین بار در سال ۱۹۷۹، توسط Bjarne Structure، توسعه یافت و در سال ۱۹۸۵ رونمایی شد. زبان سی پلاس پلاس، که از آن به عنوان یکی از زبان‌های سطح متوسط یاد می‌شود، دارای یک فرم ورک قوی با مجموعه‌ای غنی از توابع است که به تنهایی قادر به انجام تمام روش‌های دستکاری ساختار‌های داده می‌باشد.

زبان برنامه نویسی جاوا

زبان برنامه نویسی جاوا چیست؟ در واقع جاوا یک زبان برنامه‌نویسی بسیار محبوب با ویژگی‌های خاص و منحصر به فرد خود است که بسیار بین برنامه‌نویسان محبوب است. این زبان را می‌توان جزء کاربردی‌ترین و بهترین زبان‌های برنامه‌نویسی سطح بالا در جهان دانست. جاوا یک زبان برنامه‌نویسی شی گرا و رایگان است این دو ویژگی نیز دلیلی بر محبوبیت بیشتر زبان جاوا است. به بیان دیگر جاوا یک زبان برنامه‌نویسی چند منظوره، ساده، رایگان، شی گرا است.

فریم ورک فلاتر

فلاتر چیست؟ فلاتر شامل یک چارچوب واسط موبایل و یک بسته توسعه نرم‌افزار(SDK)  رایگان است که به صورت متن باز توسط کمپانی گوگل در سال ۲۰۱۷ برای برنامه‌نویسی موبایل از آن رونمایی شد. اگر چه این فریم ورک، عمر کمی دارد اما به سرعت توجه برنامه‌نویسان را جلب کرده و محبوبیت زیادی کسب کرده است.

در مورد فلاتر و برنامه‌نویسی موبایل به بیان ساده‌تر می‌توان گفت، فلاتر امکان تولید یک اپلیکیشن موبایل بومی را با استفاده از یک کد پایه فراهم می‌کند. اپلیکیشن بومی با هدف استفاده در یک دستگاه خاص و سیستم عامل آن تولید می‌شود. امکان توسعه برنامه کاربردی بومی با یک کد مبنا در فلاتر به این صورت است که تنها با یک زبان برنامه‌نویسی و یک کد مبنا می‌توان برای تولید دو یا چند اپلیکیشن مختلف اندروید و یا ios اقدام کرد.

زبان برنامه نویسی CSS

css چیست؟ می‌توان اینگونه گفت که یک ساختمان برای بنا شدن و شکل گرفتن در مرحله اول اسکلت‌ بندی احتیاج به سیمان، بتن، میلگرد و… و در مرحله بعد برای زیباسازی احتیاج به گچ بری،‌ رنگ آمیزی، نورپردازی و… دارد. طراحی سایت هم دقیقا چیزی مطابق با همین مثال است. به طوری که شما با استفاده از زبانhtml ساختار کلی صفحات وبسایت خود را شکل می‌دهید و برای زیباسازی، رنگ‌دهی، منظم‌ سازی و به طور کلی برای جذابیت ظاهری سایت احتیاج به ابزاری چون CSS  دارید.

زبان برنامه نویسی اندروید

برنامه نویسی اندروید چیست؟ فرآیند ایجاد یک برنامه که بتواند روی سیستم عامل اجرا شود را برنامه نویسی اندروید می گویند. اندروید  یک سیستم عامل متن باز می‌باشد که توسط گوگل ارائه شده است. این سیستم عامل بر پایه لینوکس طراحی شده و چون گوگل آن را در اختیار کاربران قرار داده است به متن باز مشهور می‌باشد. برنامه نویسی نیز به معنای تبدیل کردن ابزارهای دیجیتال به برنامه‌های کاربردی است که به کمک کد نویس اندروید قابل استفاده می‌شود و همه می‌توانند از آن استفاده کنند.

زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت

جاوا اسکریپت چیست؟ زبان برنامه‌نویسی جاوا اسکریپت که به آن js هم می‌گویند، جزء محبوب‌ترین زبان‌های برنامه‌نویسی فرانت‌اند به حساب می‌آید. JavaScript زبانی است که معمولاً برای کدنویسی سمت سرور، اپلیکیشن موبایل، بازی و نرم‌افزار‌های دسکتاپ مورد استفاده قرار می‌گیرد. در ضمن این زبان روش‌های مختلف برنامه‌نویسی را پشتیبانی می‌کند، از این رو می‌توان ادعا کرد که جاوا اسکریپت یک زبان برنامه‌نویسی قدرتمند و همه فن حریف می‌باشد.

زبان برنامه نویسی سطح پایین چیست؟

این زبان را می‌توان قابل درک‌ترین زبان برای کامپیوتر دانست که البته برای انسان‌ها کمتر قابل درک خواهند بود و به همین دلیل از دیگر زبان‌ها دشوارتر است. این زبان نیز خود به دو دسته زبان ماشین (1GL) و زبان اسمبلی (2GL) تقسیم بندی می‌شوند.

زبان ماشین زبانی است که از اعداد دودویی ساخته شده است که به صورت کاملا مستقیم برای پردازنده یا CPU کامپیوتر قابل درک است. زبان اسمبلی از دیگر زبان‌های برنامه ­نویسی است که به دلیل پیچیدگی و همچنین نیاز به مسلط بودن برنامه‌ نویس به مشخصات سخت‌افزاری، جزء زبان‌های سطح پایین و دشوار برای یادگیری و فهم محسوب می‌شود.

زبان برنامه نویسی سطح بالا چیست؟

 در زبان‌های سطح بالا سعی شده است تا دستورالعمل‌ها برای انسان‌ها قابل درک‌تر باشد و شباهت بیشتری به زبان انگلیسی داشته باشد. این زبان از نشانه‌گذاری ریاضی برای اجرای وظایف استفاده می‌کند و به همین دلیل نسبت به زبان‌های سطح پایین آسان‌تر است. این زبان خود به سه دسته زیر تقسیم می‌شود:

زبان رویه محور (3GL)

زبان رویه محور یا رویه‌ای به نوعی از زبان برنامه ریزی گفته می‌شود که در آن عملیات پشت سر هم و یکی پس از دیگری به ترتیب به اجرا در می‌آیند. در این زبان ترتیب گام‌ها برای رسیدن به نتیجه مطلوب اهمیت دارد.

زبان مسئله محور (4GL)

زبان برنامه نویسی مسئله محور به کاربران اجازه می‌دهد تا بدون توصیف تمام جزئیات و همچنین بدون مشخص کردن نحوه اعمال تغییراتی که روی داده‌ها، نتیجه را مشخص کنند

زبان طبیعی (5GL)

زبان طبیعی از زبان‌های برنامه­نویسی است که برنامه نویسی را به شکلی کاملا ساده و قابل درک در می‌آورد. این زبان که هنوز هم در حال توسعه است، به انسان‌ها کمک می‌کند تا گزاره‌ها را به زبان عادی نگارش کنند و به طور مستقیم زبان محاوره را به زبان کامپیوتر تبدیل کنند.

مزایای برنامه نویسی | مداد سبز

مزایای برنامه نویسی

برنامه نویسی شغلی پرطرفدار و جذاب معرفی می‌شود که می‌تواند به نوعی سکوی پرتاب شما را فراهم کند. اما تا به حال از خود پرسیده‌اید که مزیت برنامه نویسی چیست؟ برخی تنها به درآمد بالای آن توجه می‌کنند و درآمد بالا را تنها مزیت این حرفه می‌دانند. اما با ما همراه باشید تا با مزایای دیگر برنامه نویسی آشنا شوید:

عدم نیاز به ارتباط مستقیم با مشتری

اولین مزیت برنامه نویسی را اگر درآمد بالای آن ندانیم، بی شک عدم نیاز به ارتباط مستقیم با مشتری می‌تواند جایگاه اول را از آن خود کند. برنامه نویسی شغلی است که در آن افراد بیشتر اوقات خود را با کامپیوتر خود سپری می‌کند. این افراد معمولا نیازی به ارتباط مستقیم و صحبت رو در رو به مشتری ندارند.

این امر سبب شده است تا برنامه ­نویسی به شغلی رویایی برای افراد درون‌گرا تبدیل شود. به این ترتیب برنامه‌نویس می‌تواند محیط کار خود را تعیین کند و موقعیتی که در آن راحت‌تر است را انتخاب کند. برنامه‌نویس می‌تواند کار خود را در مکان‌های مختلفی انجام دهد و از این بابت با محدودیتی رو به رو نباشد.

ساعت کاری دلخواه

از دیگر مزیت‌های برنامه ­نویسی می‌توان به تعیین ساعت کاری توسط خود برنامه‌نویس اشاره کرد. برنامه‌نویس می‌تواند در ساعات مختلف شبانه روز مشغول به کار شود و فارغ از ساعات رسمی به برنامه­نویسی بپردازد. این امر برای آن دسته از افرادی که شب را برای کار کردن ترجیح می‌دهند می‌تواند بسیار مناسب باشد. برنامه‌نویس می‌تواند هر زمان که احساس خستگی کرد استراحت کند یا اینکه کار خود را بدون وقفه پیش ببرد.

یادگیری در هر لحظه

برنامه­نویسان ممکن است در مسیر طراحی برنامه‌ها با مسائل و مشکلات جدیدی در حرفه خود رو به رو شوند که مواجه با این مسائل باعث کسب اطلاعات بیشتر فرد در زمینه برنامه­ نویسی می‌شود. این امر سبب می‌شود برنامه‌نویس با انجام پروژه‌های بیشتر مهارت‌های بیشتری کسب کند و بتواند به مرور ترقی کند. این ترقی به معنی کسب درآمد بیشتر و موقعیت حرفه‌ای بالاتر است.

پرستیژ بالا

شغل برنامه­ نویسی در جامعه امروزی از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و حتی اگر درآمد حاصل از این کار کم باشد، برنامه ­نویسان در جامعه از عزت و جایگاهی آبرومند برخوردار خواهند بود.

نتیجه گیری

برنامه ­نویسی علمی رو به پیشرفت و گسترش است که می‌تواند آینده شغلی مناسبی را برای افراد فراهم کند. مداد سبز در مقاله‌ای که ارائه شد سعی کرد دید کلی از برنامه ­نویسی در اختیار شما قرار دهد و شما را با این حرفه بیشتر آشنا کند. اگر به دنبال یادگیری برنامه ­نویسی به عنوان یک حرفه هستید ولی هنوز در مورد آن تردید دارید با تیم مشاوره مداد سبز تماس بگیرید و از راهنمایی‌های آن‌ها استفاده کنید. از اینکه تا پایان با مجموعه آموزشی مداد سبز  همراه بودید سپاس‌گزاریم.

فهرست مطالب

مقاله های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده − 17 =