مطمعنا تا به حال شنیده اید که زبان برنامه نویسی به نام سی شارپ با آرم اختصاصی C# وجود دارد اما آیا تا به حال در گوگل جستجو کرده اید که سی شارپ چیست؟ زبان سی شارپ امروزه یکی از محبوبترین زبان های برنامه نویسی است که مزایای بی شماری دارد و از بازار کار خوبی در ایران برخوردار میباشد. افراد بسیاری به کمک مجموعه آموزش سی شارپ، این زبان پرکاربرد را میآموزند و از آن استفاده میکنند.
مزیت یادگیری زبان #C از طریق مجموعه مقالات آموزش سی شارپ همراه با مجموعه مقالات آموزش برنامه نویسی این است که در وقت و هزینه شما به میزان قابل توجهی صرفه جویی میشود. یک مجموعه آموزش برنامه نویسی معتبر میتواند به کارآموز کمک کند تا به بهترین روش به اطلاعات لازم زبان مورد نظر دست پیدا کند. اگر به دنباال مقالات بیشتری در حوزه برنامه نویسی هستید حتما به مجموعه مقالات آموزش برنامه نویسی سر بزنید و از مطالب مداد سبز استفاده کنید.
علاوه بر این شما میتوانید پس از اتمام دوره آموزشی خود برنامه های بسیاری را با استفاده از زبان سی شارپ برنامه نویسی کرده و کسب درآمد داشته باشید. با توجه به پیشرفت روزافزون تکنولوژی و گستردگی عرصه مشاغل اینترنتی، اگر شما هم به دنبال راهی ساده برای شروع کار برنامه نویسی و کسب درآمد از این طریق هستید، میتوانید با خاطر آسوده به مجموعه آموزشی مداد سبز اطمینان کنید.
سی شارپ #C چیست؟
احتمالاً شما نیز بارها عبارت سی شارپ را شنیده اید و ممکن است از خود بپرسید:” برنامه نویسی سی شارپ چیست؟” یا اینکه چرا باید سی شارپ یاد بگیریم؟ در واقع زبان برنامه نویسی سی شارپ اولین بار توسط شرکت مایکروسافت ارائه شد و پس از آن کاربرد بسیار گستردهای در بین برنامه نویسان پیدا کرد. امروزه از این زبان میتوان برای توسعه و نگارش صدها برنامه کاربردی استفاده کرد.
زبان برنامه نویسی #C جزو پنج زبان کاربردی در جهان محسوب میشود و بسیاری از افراد تازهکار فعالیت خود در زمینه برنامه نویسی را از یادگیری زبان سی شارپ آغاز میکنند. علت این میزان محبوبیت در میان کاربران را میتوان سادگی یادگیری، قابلیت های متعدد، بروزرسانی باکیفیت و پشتیبانی توسط مایکروسافت دانست.
زبان برنامه نویسی #C در دسته زبانهای شی گرا و ساختاری قرار میگیرد و از قدرت عملکرد بالایی برخوردار است. این زبان نقش فوق العاده مهمی را در پروژه های برنامه نویسی تحت وب و تحت ویندوز دارد. زمان نسبتاً زیادی از ورود زبان سی شارپ به عرصه برنامه نویسی میگذرد اما این دلیل سبب نمیشود ما سی شارپ را یک زبان قدیمی بدانیم. در واقع میتوان گفت زبان سی شارپ به لطف آپدیت های باکیفیت و منظم، حتی بهتر از برخی زبان های برنامه نویسی جدیدتر عمل میکند., ولی با این حال خیلی از افراد هنوز نمیدانند سی شارپ چیست ؟!
کاربرد سی شارپ چیست؟
یکی از مهمترین عواملی که سبب جذب افراد به یادگیری زبان #C میشود، کاربرد سی شارپ(C#) در برنامه نویسی است. اگر شما قصد راهاندازی یک کسب و کار جدید را دارید و به دنبال راهی ساده برای معرفی و تبلیغ برند خود هستید، سادهترین کار یادگیری زبان #C است. با اطلاع از کاربرد برنامه نویسی سی شارپ قطعاً برای به کار بردن آن مشتاق خواهید شد. این زبان برنامه نویسی با قابلیت های مختلف و متنوعی که دارد، نیازهای طیف گسترده ای از افراد را برطرف می کند. در ادامه شرح مختصری از مهم ترین کاربردهای #C ذکر شده است:
توسعه برنامه وب با سی شارپ
با استفاده از زبان برنامه نویسی سی شارپ (C#) و به کمک تکنولوژی ASP.Net میتوان به راحتی سایت های گوناگون را طراحی و برنامه نویسی نمود. درواقع برای اینکه بتوانید یک سایت حرفه ای طراحی کنید تنها تسلط داشتن بر زبان سی شارپ کافی نیست بلکه در کنار آن باید بیاموزید که چطور از فریمورک NET. استفاده کنید.
اغلب کدهای دستوری #C و ASP.Net شبیه به هم هستند و به همین خاطر برنامه نویسی به کمک این دو مولفه بسیار ساده می باشد. طراحی وب سایت توسط زبان سی شارپ مزایای متعددی دارد و این یکی از کاربرد های زبان برنامه نویسی C# است.
زبان سی شارپ یکی از پرکاربردترین و اساسی ترین زبان های برنامه نویسی برای ساخت انواع بازی های موبایل و ویندوز است. این زبان توسط بسیاری از موتورها یا انجین های بازی سازی به کار میرود و از پشتیبانی قدرتمند مایکروسافت برخوردار می باشد. زبان #C به ویژه برای ساخت بازی های مولتی پلتفرم کاربرد دارد و قابلیت های بی شماری را در اختیار سازنده بازی قرار میدهد.
توسعه برنامه ویندوز با شی شارپ
برنامه نویسی ویندوز معمولاً به کمک زبان سی شارپ انجام میگیرد و یک گزینه عالی برای این کار محسوب میشود. شی گرایی فوقالعاده قوی یک مزیت #C است که باعث می شود افراد زیادی برای برنامه نویسی ویندوز از این زبان بهره بگیرند. علاوه بر این از دیگر مزیت های زبان برنامه نویسی سی شارپ میتوان به کوارد زیر اشاره کرد:
پایداری IDE
سرعت اجرای کد مناسب
قابلیت استفاده در انواع محیطها و قدرت IDE بالا
مزایا و معایب برنامه نویسی سی شارپ
پس از اینکه دانستیم زبان برنامه نویسی #Cچیست و با کاربردهای #C آشنا شدیم، خوب است نگاهی به مزایا و معایب این زبان بیندازیم. با اطلاع از مزیت های متعدد زبان سی شارپ قطعاً متوجه خواهید شد که چرا باید از #C استفاده کنیم. مهمترین مزیت های زبان سی شارپ در ذیل بیان شده اند:
مدرن و پیشرفته: همانطور که اشاره شد زبان سی شارپ هر سال توسط شرکت مایکروسافت بروز رسانی شده و قابلیت های جدیدی به آن اضافه می شود. بنابراین میتوان گفت سی شارپ همواره متناسب با نیازهای زمانه پیش میرود و قدیمی نمی شود.
سرعت بالا: زبان برنامه نویسی #C سرعت بالایی داشته و در تدوین و زمان اجرا با کندی مواجه نیست.
برخورداری از کتابخانه غنی: زبان سی شارپ کتابخانه بسیار غنی دارد و برنامه نویس میتواند به سادگی با ایجاد توابع داخلی، توسعه و اجرای برنامه ها را با سرعت بیشتری همراه کند.
امنیت بالا: با استفاده از زبان سی شارپ دیگر نیازی نیست نگران اطلاعات و داده های خود باشید. این اطلاعات همیشه در حافظه رایانه باقی خواهند ماند و هیچ خطری آنها را تهدید نمیکند.
چند منظوره بودن: زبان سی شارپ یک زبان کراس پلتفرم است. به این معنا که میتوان آن را در سیستم عامل های مختلفی مثل ویندوز، اندروید، ios و… به کار برد.
اگرچه زبان برنامه نویسی سی شارپ از مزایای مختلفی بهرهمند است اما همچون سایر زبان ها معایبی را نیز به همراه دارد. در ادامه به معایب زبان برنامه نویسی سی شارپ اشاره شده است:
زبان برنامه نویسی سی شارپ از قدرت کامپایل بالایی برخوردار نبوده و در سطح متوسط قرار میگیرد.
انعطاف پذیری در زبان سی شارپ کمتر از برخی زبانهای دیگر است.
زبان برنامه نویس سی شارپ قابلیت استفاده مستقیم از زبان اسمبلی را ندارد و در محیط های خارج از قابل استفاده نمی باشد.
اگرچه زبان سی شارپ برای برنامه نویسی نرم افزارهای موبایل نیز به کار برده می شود اما این زبان در مقایسه با رقبای خود عملکرد ضعیف تری دارد.
سی شارپ (#C) مناسب چه کسانی هست؟
از آنجا که یادگیری زبان برنامه نویسی سی شارپ آسان است میتوان آن را با گذراندن یک دوره آموزشی کوتاه به سرعت آموخت. پس از یک آشنایی کلی در رابطه با سی شارپ میتوانید وبسایت خود را طراحی کنید یا نرمافزار مورد علاقه تان را برنامه نویسی کنید. همچنین با آموختن مهارت های تخصصی #C میتوانید در شرکت های مختلف شروع به کار نمایید. از جمله مهارتهایی که برای کار کردن در یک شرکت برنامه نویسی به آنها احتیاج خواهید داشت عبارت اند از:
زبان برنامه نویسی سی شارپ همانطور که در بالا هم گفتیم یکی از زبان های پرکاربرد در حوزه های مختلف همانند بازی سازی و ویندوز و وب است که باعث محبوبیت این زبان برنامه نویسی پرکاربرد دنیای برنامه نویسی شده است. ضرورت یادگیری سی شارپ بسیار زیاد است چرا که این زبان برنامه نویسی علاوه بر کاربردی بودن آن چند منظوره است و همچنین افراد مبتدی در یادگیری آن به مشکل برنمیخورند. همچنین زبان #C بسیار سریع است و در حال حاضر میتوان از طریق این زبان محبوب به درآمد های بالا و قابل قبولی رسید.
ویژگی های زبان برنامه نویسی سی شارپ #C
زبان برنامه نویسی سی شارپ برای اولین بار در سال 2000 معرفی شد و پس از آن با استقبال چشمگیری از سوی برنامه نویسان جهان مواجه گردید. زبان #C محبوبیت و رشد مداوم خود را مدیون ویژگی های منحصر به فرد خود است. در ادامه ویژگی های برنامه نویسی سی شارپ که سبب افزایش اعتبار و شهرت آن شده است را بررسی میکنیم:
پشتیبانی مایکروسافت
مهمترین مزیت (سی شارپ) #C این است که توسط کمپانی عظیم مایکروسافت حمایت می شود و همه ساله آپدیت هایی با قابلیت های جدید و فوق العاده را دریافت میکند. سی شارپ در هر یک از نسخه های بروز رسانی شده خود نسبت به نسخه های قبلی پیشرفت های مشهودی را تجربه میکند.
قدرتمندی
زبان سی شارپ جزو برترین زبان های برنامه نویسی محسوب می شود و یک زبان سطح بالا است. به این معنا که دستورها مورد استفاده در زبان #C بسیار به زبان انسان نزدیک هستند.
سادگی
دیگر ویژگی C# سادگی آن است. یادگیری زبان سی شارپ به ویژه برای مبتدیان آسان تر از سایر زبان ها می باشد و به همین دلیل معمولاً به کسانی که به تازگی وارد این حوزه شده اند توصیه میشود آموزش برنامه نویسی را با زبان سی شارپ (#C) آغاز کنند.
استفاده های متنوع
از سی شارپ میتوان برای برنامه نویسی انواع اپلیکیشن های موبایل و ویندوز کمک گرفت و نرم افزارهای گوناگونی را توسعه داد. به این ترتیب زبان سی شارپ سبب ایجاد شغل برای افراد بسیاری شده است. به طوری که هر شخصی با فراگیری زبان #C و اصول اولیه برنامه نویسی میتواند اقدام به تولید نرم افزارهای کاربردی بکند.
چه نرم افزارهایی را با سی شارپ #C می توانیم توسعه دهیم؟
زبان برنامه نویسی سی شارپ فضای مناسبی با امکانات متعدد را در اختیار برنامه نویس قرار میدهد و قابلیت ساخت هزاران برنامه و اپلیکیشن مختلف را دارد. به کمک این زبان میتوان برنامه ها را تحت پلتفرم های متنوعی توسعه داد. در ادامه به معرفی چندتا از برنامه هایی که میتوانیم با #C آنها را توسعه دهیم میپردازیم:
1.نرم افزارهای موبایل(Mobile App)
در عصر کنونی افراد برای انجام بسیاری از کارها مثل مطالعه کتاب، اشتراک مطالب با دیگران، تماشای فیلم و سریال، بازی کردن و… از اپلیکیشن های موبایل استفاده می کنند. در حقیقت بسیاری از برنامه های موبایل به کمک زبان سی شارپ برنامه نویسی و توسعه داده شده اند. به وسیله این زبان میتوان برنامه های مختلفی را برای گوشی های Android و ios برنامه نویسی کرد و آنها را توسعه داد.
2. نرم افزارهای وب(Web App)
توسعه و ساخت اپلیکیشن های تحت وب به کمک زبان سی شارپ و ASP.Net یکی از مهمترین و رایج ترین کاربردهای این زبان است. طراحی و برنامه نویسی بسیاری از سایت هایی که در بستر گوگل وجود دارند توسط زبان #C انجام گرفته است. همچنین زبان برنامه نویسی سی شارپ را میتوان برای بخش backend نرم افزارهای موبایل نیز به کار برد.
با استفاده از زبان سی شارپ میتوان برنامه هایی را توسعه داد که خروجی آنها یک فایل با پسوند exe. میباشد و قابل استفاده روی کامپیوتر هستند. این برنامه ها در ویندوز اجرا میشوند و از جمله مصادیق آنها میتوانیم به اپلیکیشن Word و Calculator اشاره کنیم.
تفاوت و شباهت سی شارپ(#C) و جاوا
جاوا یکی دیگر از زبانهای برنامه نویسی رایج است که از آن برای برنامه نویسی اپلیکیشنهای موبایل، برنامههای ویندوز و نرمافزارهای وب استفاده میشود. ممکن است افراد در انتخاب اینکه کدام یک از این زبان ها را بیاموزند دچار سردرگمی شوند. به همین دلیل با اطلاع از تفاوت و شباهت سی شارپ و جاوا میتوانید دید دقیق تری داشته باشید و بهتر تصمیم گیری کنید. زبانهای #C و Java در نحوه برنامه نویسی بسیار به هم شباهت دارند. اما به عنوان مهمترین تفاوت سی شارپ و جاوا میتوان به اکو سیستم آنها اشاره کرد. جاوا یک اکو سیستم منبع باز بزرگ دارد اما سی شارپ برای توسعه نرمافزار پلتفرم های مایکروسافت به کار برده میشود.
پیش نیاز آموزش زبان سی شارپ
برای اینکه یادگیری زبان برنامه نویسی شارپ را بیاموزید لازم است پیش نیازهای آن را به خوبی فرا بگیرید. بنابراین چنانچه قصد دارید برنامه نویسی با سی شارپ را به صورت تخصصی یاد بگیرید، توصیه میکنیم ابتدا پیشنیازهای آن را تامین کرده و سپس دست به کار شوید. این کار به شما کمک میکند با آمادگی ذهنی بیشتری روند یادگیری #C را آغاز کنید و مطالب را بهتر درک کنید. در ادامه لیست کامل پیش نیازهای یادگیری زبان #C ذکر شده است:
آشنایی نسبی با زبان انگلیسی
آشنایی با کامپیوتر و اینترنت
نرم افزارهای مورد نیاز برای یادگیری سی شارپ
دید کلی در رابطه با برنامه نویسی و هدف آن
دسترسی به منابع و مجموعه آموزش برنامه نویسی سی شارپ
پشتکار و همت بالا
نظم در انجام پروژهها
داشتن صبر و تحمل زیاد
آینده برنامه نویسی سی شارپ (#C)
زبان برنامه نویسی سی شارپ این امکان را به کاربر میدهد که با نوشتن حداقل کاراکتر بتواند برنامه مد نظر خود را بنویسد. این ویژگی فوقالعاده سبب شده است زبان #C از محبوبیت بسیار زیادی برخوردار شود. علاوه بر این سادگی و انعطافپذیری سی شارپ از جمله علل دیگر محبوبیت این زبان هستند که سبب شده برنامه نویسان بسیاری از آن استفاده کنند.
علیرغم مزیت های #C هنوز برخی از افراد مبتدی برای انتخاب این زبان تردید دارند و تصور روشنی از آینده سی شارپ ندارند. آنچه در رابطه با زبان برنامه نویسی سی شارپ بدیهی است، قدرتمندی و کاربردی بودن آن میباشد. بسیاری از شرکت ها و سازمان های بزرگ، بانک ها، شرکت های ساختمانی و… برای توسعه برنامه های خود از #C بهره میگیرند.
با این تفاسیر میتوان گفت زبان برنامه نویسی سی شارپ هرگز از رده خارج نخواهد شد و همواره یکی از زبانهای موردنیاز برنامه نویسان است. در ضمن شرکت مایکروسافت برای تولید و بروز رسانی های مکرر سی شارپ متحمل هزینه هنگفتی میشود و قطعاً سرمایه خود را برای پروژهای صرف میکند که تا سال ها مورد استفاده باشد.
خلاصه
در کل تا به اینجای کار فکر کنم فهمیده باشید که سی شارپ یکی از قدرتمند ترین زبان های برنامه نویسی حال حاضر در دنیا است. سی شارپ هر ساله از طرف مایکروسافت به روز رسانی می شود و به نظر مداد سبز یکی از زبان های برنامه نویسی که میتواند تا دهه ها اینده دار باشد زبان برنامه نویسی سی شارپ است.
اگر تا به اینجای کار از این مقاله لذت برده اید حتما نظرات خودتون را با ما به اشتراک بزارید و با ما در میان بگذارید که در بروزرسانی های بعدی چه مطالبی را به مقاله سی شارپ چیست اضافه کنیم.
دیدگاهتان را بنویسید