یکی از مهمترین مسائل در یادگیری برنامهنویسی، انتخاب نوع زبان است. هرکدام از زبانهای موجود در دنیای برنامهنویسی با اهداف خاصی طرح شدهاند و مقاصد خاص خود را دنبال میکنند. یکی از بهترین زبانها برای شروع برنامهنویسی، زبان سی شارپ است که سطح متوسط رو به بالایی دارد و علاوه بر اجرای وظایف متفاوت، از سهولت استفاده برخوردار است.
چراباید سی شارپ یاد بگیریم؟
مجموعه آموزشی مداد سبز پس از پاسخ به سؤالاتی از قبیل اینکه چرا باید سی شارپ یاد بگیریم؟ علت یادگیری برنامهنویسی سی شارپ چیست؟ و… میتواند با بهترین و سادهترین راه، زبان سی شارپ را به شما آموزش دهد و مجموعه مقالات آموزشی سی شارپ را به شما ارائه دهد. مجموعه آموزش سی شارپ متعلق به سامانه آموزشی مداد سبز است و کیفیت بالایی دارد. مقالات و آموزش ها در مداد سبز در میان انواع مجموعه آموزش برنامهنویسی از سطح بالایی برخوردار هستند. پیشنهاد میکنیم پس از مطالعه مجموعه مقالات آموزشی برنامه نویسی، با متخصصین ما در پلتفرم آموزشی مداد سبز مشورت کرده و از آنها راهنمایی بگیرید.
در این مطلب قصد داریم تا به طور کامل این مفهوم را در برنامهنویسی مورد بررسی قرار داده و به این سؤال پاسخ دهیم که چرا باید زبان سی شارپ را یاد بگیریم؟ سی شارپ یکی از زبانهای رسمی توسعه ویندوز است و برای ساخت اپلیکیشنهایی مثل لینوکس، رزبری پای و… استفاده میشود.
سی شارپ چیست؟
قبل از اینکه بگیم چرا باید #C را یاد بگیریم ، باید بگیم که یکی از محبوبترین و پرکاربردترین زبانهای موجود در دنیای برنامهنویسی، سی شارپ است که در میان ۵ زبان برتر قرار گرفته و بازار کار بسیار خوبی در کشور ما دارد. میتوان این زبان را برای ساخت برنامههای تحت ویندوز، برنامههای تحت وب، برنامههای موبایل و بازیها مورد استفاده قرار داد. برای اینکه بتوان از طریق زبان سی شارپ، برنامههای ویندوز را توسعه داد؛ باید از پلتفرمهای UWP و WinForms، WPF استفاده کرد. همچنین میتوان پلتفرمهای UWP و Xamarin را به کار گرفت و برای اندروید یا iOS برنامه ایجاد کرد. برای بهره بردن از تمام این امکانات تنها کافی است که به تکنولوژیهای طراحی و ایجاد برنامههای تحت وب مدرن تسلط پیدا کنید.
اگر به دنبال اطلاعات بیشتر از سی شارپ و درامد زایی هستید حتما مقاله سی شارپ چیست را مطالعه کنید
کاربرد سی شارپ(c#)
همانطور که گفتیم یکی از بهترین زبانهای برنامهنویسی عمومی سی شارپ است که برای توسعه نرمافزار و سیستمها مورد استفاده قرار میگیرد. در ادامه به کاربرد این زبان در سه زمینه مهم اشاره میکنیم و پس از مشخص نمودن جایگاه یادگیری سی شارپ به این سوالات پاسخ میدهیم که آیا برنامهنویسی سی شارپ سخت است؟ بهترین روش یادگیری سی شارپ چیست؟ چگونه زبان سی شارپ را یاد بگیریم؟
-
توسعه برنامه وب
شما میتوانید بدون توجه به سیستم عامل، زبان سی شارپ را مورد استفاده قرار دهید و با استفاده از بستر NET. یا دیگر سیستم عاملهای منبع باز؛ وب سایتها و برنامههای وب پویا را ایجاد کنید.
-
توسعه برنامههای ویندوز
سی شارپ توسط مایکروسافت برای سیستم عامل ویندوز اجرا شد. به همین علت این زبان برای ساخت برنامههای آن از محبوبیت بالایی برخوردار است، زیرا با توسعه برنامههای ویندوز باعث روان شدن آنها و بهبود عملکردهایی همچون جمعآوری فایلهای اضافی میشود. همچنین زبان سی شارپ دارای پشتیبانی انجمن گستردهای برای توسعهدهندگان است و اجازه استفاده از برنامههای اختصاص داده شده به معماری پلتفرم مایکروسافت را میدهد.
-
توسعه بازیها
توسعهدهندگان دنیای بازی به استفاده از زبان برنامهنویسی سی شارپ علاقه دارند و آن را در ساخت بازیهای مورد علاقه طرفداران به کار بردهاند. یکی از محبوبترین موتورهای بازی امروزی، Unity بوده که در ساخت آن زبان سی شارپ استفاده شده است.
موتورهای بازی همچون Unity توسط سازندگان بازی و برای ساخت بازیهای ویدیویی که کاربران فعال زیادی دارند، مورد استفاده قرار میگیرد. سی شارپ یکی پلتفرم قابل اعتماد برای 1/5 میلیون کاربر است و امکان توسعه بازیهای AR/VR را نیز فراهم میکند. اگر قصد وارد شدن به صنعت توسعه بازی یا مجموعه واقعیت مجازی را دارید؛ پیشنهاد میکنیم زبان برنامهنویسی سی شارپ را یاد بگیرید و از تواناییهای آن بهرهمند شوید.
مزایا و معایب سی شارپ(#C)
زبان سی شارپ کاملا امن، مدرن، آسان، سریع و منبع باز است. در ادامه به شرح مختصری از مزایای این زبان میپردازیم.
- کراس پلتفرم (Cross-Platform)
مهمترین مزیت زبان سی شارپ، قابلیت به کارگیری آن در هر سیستم عاملی همچون اندورید، ویندوز، iOS و… است. چارچوب NET. مهمترین نیاز برای این زبان برنامهنویسی است و برای اجرا درست برنامه باید NET Framework. بر روی دستگاه نصب شود.
- سادگی و سرعت بالا
زبان سی شارپ بسیار سریع عمل میکند و ساده است. این زبان مسائل مختلف را به قطعات ریز و قابل حل تبدیل کرده و با ارائه آنها به توسعهدهندگان، عملکرد آنها را تسهیل میکند.
- مدرن و شیگرا
زبان سی شارپ، شیگرا است و میتواند از Encapsulation Data، چند شکل بودن رابطها و… پشتیبانی کند. همچنین یکی از زبانهای برنامهنویسی مدرن محسوب میشود و با بنا شدن بر اساس روند فعلی، میتواند برنامههای مقیاسپذیر، قابل همکاری و قوی بسازد. همچنین سی شارپ یک زبان ساختار یافته بوده و دارای قابلیت به روزرسانی است.
- دارای کتابخانه غنی و قابلیت همکاری
قابلیت همکاری باعث تعامل هر کد با کد دیگری میشود که با یک زبان برنامهنویسی متفاوتی نوشته شده است. دارا بودن کتابخانه قوی نیز با ایجاد توابع داخلی سرعت توسعه و اجرای برنامهها را افزایش میدهد.
- انجمن بزرگ و گسترده
این زبان از انجمن بزرگ و گستردهای از متخصصان تشکیل شده است و در صورت بروز هرگونه مشکل میتوان از این انجمن کمک گرفت.
معایب سی شارپ(#C)
سی شارپ انعطافپذیری کمی دارد و برای تغییر کد در این زبان باید آن را کامپایل کرد. علاوه بر این، زبان سی شارپ در اجرا نرمافزار WPF کند است و ممکن است باعث بارگیری آهسته شود. ارتباط با api در سی شارپ بسیار ضعیف بوده و این زبان در مقایسه با سایر پلتفرمهای رقیب، عملکرد ضعیفتری در توسعه نرمافزار موبایلی دارد. زبان برنامهنویسی سی شارپ با NET. یکپارچگی دارد و در محیطهای خارج از آن استفاده نمیشود. امکان استفاده مستقیم از زبان اسمبلی نیز در سی شارپ وجود ندارد و از نظر کامپایل، در سطح متوسطی قرار میگیرد.
علت محبوبیت سی شارپ
سی شارپ مزایای بسیار زیادی دارد و به دلیل داشتن ویژگیهای خوب و کاربردی از محبوبیت بالایی برخوردار است. این زبان دارای شرطهای بولین بوده و میتواند زباله روبی را به صورت خودکار انجام دهد. همچنین کدهای اسمیلی را نسخهبندی میکند و میتواند رویدادها را مدیریت کند.
علاوه بر این سی شارپ با ویندوز سازگار است و در آن از جنریکها راحت استفاده میشود. در نهایت شرطهای کامپایلری را دارا است و علاوه بر راحتی ایندکس، کتابخانههای استانداردی در سی شارپ استفاده میشود. تمام این ویژگیهای مهم باعث محبوبیت بالای این زبان برنامهنویسی و جایگاه یادگیری سی شارپ را به ما یادآوری میکند.
نتیجه گیری
ما در مداد سبز همیشه سعی میکنیم که بهترین ها را برای شما تهیه کنیم و هدف نهایی ما از اموزش های با کیفیت و مقالات، افزایش درامد زایی شما از این حوزه است امیدواریم که از این نوشته نهایت استفاده را برده باشید و نظرات خودتان را برای ما کامنت کنید و با پر کردن ستاره ها از ما حمایت کنید.