انواع داده ها در php چیست

نویسنده: رضا حمیدی

آخرین ویرایش : 1 سال قبل

انواع داده ها در php چیست؟ 8 داده اصلی و کاربردهای آن را نام ببرید.

پی اچ پی یکی از محبوب‌ترین و کاربردی‌ترین زبان‌های برنامه نویسی است که آموزش‌های بسیاری برای آن در بستر اینترنت فراهم آمده است. یکی از اصلی‌ترین مواردی که در این آموزش‌ها به آن پرداخته می‌شود این است که انواع داده ها در php چیست؟

به طور کلی نوع داده‌های متنوعی برای پی اچ پی وجود دارند و توسعه دهنده می تواند بسته به نیازی که دارد از آن‌ها در کد خود استفاده کند. به طور کلی 8 نوع داده اصلی برای این زبان برنامه نویسی تعریف شده است که در این مطلب به معرفی و بررسی آن‌ها می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

اگر می‌خوای آموزش php رو خیلی سریع و آسون یادبگیری کلیک کن 🙂

آیا می‌دانید انواع داده ها در php چیست؟

آیا می‌دانید انواع داده ها در php چیست؟

داده ها و انواع آن‌ها یکی از اساسی‌ترین مواردی هستند که در آموزش برنامه نویسی مطرح می‌شوند. یک توسعه دهنده باید با انواع داده هایی که برای زبان برنامه نویسی مورد نظر مطرح می‌شوند آشنا بوده و بداند که هر یک از این انواع داده در کجا مورد استفاده قرار می گیرد. اما انواع داده ها در php چیست؟ به طور کلی داده هایی که در زبان پی اچ پی قابل استفاده هستند در 8 دسته قرار می‌گیرند که به شرح زیر است:

  1. اعداد صحیح یا Integer
  2. اعداد اعشاری یا float
  3. رشته‌ها یا Strings
  4. آرایه‌ها یا Array
  5. اشیا یا Objects
  6. resource ها
  7. Boolean ها
  8. NULL

در ادامه به معرفی هر یک از این انواع داده‌ها پرداخته و می‌بینیم که هر یک چه مقادیری را دریافت می‌کنند.

1. معرفی نوع داده اعداد صحیح یا Integer

نخستین جوابی که به سوال انواع داده ها در php چیست می‌دهیم، نوع داده اعداد صحیح است که کلیه عددهای مثبت و منفی را در برمی‌گیرد. برای اینکه در پی اچ پی متغیری را تعریف کنیم، باید از علامت دلار یا $ در اول اسم آن متغیر استفاده کنیم. توصیه می‌کنیم که برای متغیرهایتان اسم‌هایی تعریف کنید که معنی داشته باشد و در عین حال نشان دهنده کاربرد آن متغیر نیز باشد.

برای اینکه متغیرهای عددی را در پی اچ پی تعریف کنید به تک کوتیشن یا دابل کوتیشن نیازی ندارید. در صورت استفاده از این دو علامت عدد شما به یک نوع داده رشته تبدیل می شود و دیگر امکان انجام محاسبات ریاضی روی آن وجود ندارد.

2. آشنایی با نوع داده اعداد اعشاری یا float

آشنایی با نوع داده اعداد اعشاری یا float

در ادامه مطلب انواع داده ها در php چیست، نوبت به نوع داده دوم می‌رسد که اعداد اعشاری هستند. این دسته از اعداد با نام float شناخته می‌شوند و تنها کاری که برای تعریف آن‌ها نیاز دارید این است که عدد اعشاری مدنظرتان را در متغیری که می‌خواهید قرار داده و به آن مقدار بدهید. این امر به آن دلیل است که پی اچ پی ابتدا نوع داده ورودی را تشخیص می‌دهد و سپس نوع متغیر را تعیین خواهد کرد.

3. معرف نوع داده رشته یا Strings

نوع دیگری از داده ها که در پی اچ پی با آن‌ها سروکار داریم رشته‌ها هستند. به دنباله‌ای از کاراکترها که می‌تواند حروف، عدد و حتی کاراکترهای خاص باشد رشته می‌گوییم. هر یک کاراکتر در رشته برابر با 1 بایت در نظر گرفته می‌شود. شما می‌توانید یک رشته را تا میزان 2 گیگا بایت مقداردهی کرده و در اختیار داشته باشید. برای اینکه یک رشته تعریف کنید باید مقادیر را بین تک کوتیشن (‘ ‘) قرار دهید.

4. آشنایی با نوع داده آرایه‌ها یا Array

در این بخش از انواع داده ها در php چیست، نوبت به یکی از مهم‌ترین انواع داده ها در هر زبان برنامه نویسی از جمله پی اچ پی می‌رسد که چیزی نیست به غیر از آرایه‌ها! آرایه‌ها قادر هستند مجموعه‌ای از داده های مختلف را در داخل خود ذخیره کنند. درواقع منظورمان این است که در یک آرایه شما می‌توانید تعداد زیادی از مقادیر را از هر نوعی که می‌خواهد باشد ذخیره نمایید.

در بخش‌های قبلی گفتیم که در یک متغیر عددی یا یک رشته تنها می‌توانیم مقادیری از نوع خودشان یعنی فقط عدد یا فقط رشته را مقداردهی کنیم، اما در آرایه‌ها چنین نبوده و شما می‌توانید انواع مختلف داده ها را در یک آرایه در اختیار داشته باشید. در پی اچ پی دو نوع آرایه قابل تعریف هستند:

  1. آرایه‌های ایندکس‌دار یا Indexed array که خودشان به صورت پیش‌فرض دارای اندیس هستند.
  2. آرایه‌های انجمنی یا Associative array که توسعه دهنده به صورت دستی برای آرایه مورد نظر اندیس‌ها را مشخص می‌کند.

برای تعریف آرایه‌های اندیس‌دار در پی اچ پی دو روش وجود دارد:

در روش اول از یک کروشه باز و بسته ([]) استفاده کرده و مقادیر آرایه را در آن قرار می‌دهیم. دقت کنید این مقدارها با ویرگول (،) از هم جدا می‌شوند.

روش دوم بهره‌گیری از تابعی به نام array است که در داخل پرانتز شما می‌توانید مقادیر مورد نظرتان را به این تابع اختصاص دهید. در این تابع هم متغیرها با ویرگول از یکدیگر جدا می‌شوند.

شاید برایتان جالب باشد تا مقاله‌ای در مورد آموزش آرایه در ++C را بخوانید و در مورد این مبحث اطلاعات بیشتری کسب کنید.

5. معرفی نوع داده اشیا یا Objects

انواع داده ها در php چیست

اشیا یا objects هم نوع دیگری از داده‌ها در پی اچ پی هستند که می‌توانند کلیه داده ها و همین‌طور اطلاعاتی که برای پردازش‌شان وجود دارد را در خود ذخیره نمایند. اشیا را می‌توانیم نمونه‌ای از کلاس به شمار آوریم. هر شی می‌تواند به متدها و همین‌طور مشخصه‌هایی که در کلاس پدرش تعریف شده است دسترسی داشته باشد.

6. آشنایی با نوع داده resource

یکی از انواع داده‌های خاصی که برای پی اچ پی وجود دارد نوع داده resource است. این متغیر برای یک منبع یا سورس خارجی مورد استفاده قرار می‌گیرد. درواقع به منظور باز کردن فایل‌ها در پی اچ پی و برقراری ارتباط با دیتابیس شما می‌توانید از این نوع داده استفاده کنید.

7. معرفی نوع داده Boolean

یکی دیگر از انواع داده‌ها در پی اچ پی بولین‌ها هستند. کارکرد بولین‌ها بسیار شبیه به سوییچ‌ها بوده و آن‌ها می‌توانند تنها دو مقدار را قبول کنند: 0 یا 1 و یا به بیان دیگر true  یا false.

8. آشنایی با نوع داده NULL

اگر متغیری داشته باشید که هیچ داده‌ای در داخل آن قرار نداشته یا اصلاً وجود نداشته باشد، می‌توانیم از نوع داده NULL استفاده کنیم. درواقع متغیرهایی که از این نوع تعریف می‌شوند متغیرهای خالی هستند. اگر شما متغیری را تعریف کنید که مقداری به آن اختصاص نداشته باشد، آنگاه برنامه به صورت پیش‌فرض مقدار آن را NULL در نظر می‌گیرد.

خلاصه

یکی از سوال‌های پرتکراری که برای توسعه دهندگان تازه کار پی اچ پی مطرح می‌شود این است که انواع داده ها در php چیست؟ به طور کلی شما می‌توانید 8 نوع داده مختلف را در این زبان برنامه نویسی در اختیار داشته و از آن‌ها استفاده کنید. این 8 نوع داده عبارت هستند از:

اعداد صحیح، اعداد اعشاری، رشته‌ها، آرایه‌ها، بولین‌ها، ریسورس‌ها، اشیا یا آبجکت‌ها و در نهایت نوع داده Null. در این مطلب از مداد سبز به معرفی هر یک از این انواع داده در پی اچ پی پرداخته و کاربرد آن‌ها را شرح داده‌ایم. امیدواریم که این مطلب برایتان مفید واقع شده باشد.

فهرست مطالب

مقاله های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

10 − دو =