آشنایی با فریم ورک جاوا اسکریپت Vue.js

برای اینکه بتوانید مشخصههای پیچیده و خاص مانند انواع انیمیشنهای 2D و 3D یا نقشههایی که به صورت واکنشگرا عمل میکنند و… را به سایتهایتان اضافه کنید، زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت یک انتخاب مناسبی به شمار میآید. این زبان دارای فریم ورکهای متعددی است که کار را سادهتر کرده و در زمان نیز صرفهجویی میکند.
فریم ورک جاوا اسکریپت Vue.js یکی از محبوبترین این فریم ورکها به شمار میآید که قصد داریم در این مطلب در رابطه با آن صحبت کنیم. پس در ادامه با ما همراه باشید تا با این فریم ورک آشنا شوید.
آشنایی با فریم ورک پرطرفدار جاوا اسکریپت Vue.js
فریم ورکها ابزارهایی هستند که کمک میکنند برنامه نویسی سادهتر و با سرعت بالاتری انجام شده و مدت زمان انجام پروژه نیز به طرز چشمگیری کاهش پیدا کند. فریم ورکها از کتابخانههایی با اندازههای بزرگ و کوچک تشکیل شده که هر یک قوانین و دستورهای منحصر به خود را دارا هستند. با توجه به اینکه جاوا اسکریپت فریم ورکهای متعددی دارد، شناخت ویژگیهای این فریم ورکها کمک میکند ببینیم کدام برای منظوری که ما میخواهیم مناسبتر هستند و لذا به آموزش آنها بپردازیم. در این مطلب به معرفی یکی از فریم ورکهای نسبتاً جدید و در عین حال پرکاربرد جاوا اسکریپت میپردازیم که vue.js نام دارد.
این فریم ورک توسط فردی به نام ایوان یو طراحی شد. وی یکی از کارمندان پیشین گوگل بود که تصمیم گرفت برای پروژههایش فریم ورکی طراحی کند که مانند Angular js قوی و در آن واحد منعطف و سبک نیز باشد. همین شد که فریم ورک جاوا اسکریپت Vue.js پا به عرصه وجود گذاشت. از جمله کاربردهایی که برای این فریم ورک مطرح میشود میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- طراحی و ساخت برنامههای کاربردی تحت وب که به صورت تک صفحهای هستند.
- طراحی و ساخت وبسایتهایی با ابعاد بزرگ همراه با ساختارهای متعدد.
- طراحی و ساخت کامپوننتهایی که میتوان آنها را در بقیه بخشهای یک پروژه و یا سایر پروژهها مورد استفاده قرار داد.
و…
اگه دوس داری در مورد پیش نیازهای آموزش جاوا اسکریپت بیشتر بدونی، کلیک کن 🙂
فریم ورک Vue.js چه ویژگیهای منحصربهفردی دارد؟
یکی از مهمترین کاربردهایی که برای فریم ورک ویو . جی اس مطرح میشود، توسعه واسطهای کاربری است. برای این کار _ توسعه رابط کاربری _ فریم ورکهای متعدد و زبانهای برنامه نویسی مختلفی وجود دارند. لذا شناخت ویژگیهای این فریم ورکها و زبانهای برنامه نویسی یکی از مهمترین کارهایی است که یک توسعه دهنده باید انجام دهد. در این مقاله قصد داریم ویژگیهای فوقالعادهای که برای فریم ورک جاوا اسکریپت Vue.js مطرح میشود را بررسی کنیم که این ویژگیها به شرح زیر هستند:
- در اختیار داشتن مستنداتی ساده و در عین حال جامع
- یادگیری این فریم ورک راحت است
- داشتن انجمنهای گسترده و جوامع توسعه دهنده بزرگ
- منعطف بودن و قابلیت ادغام شدن به سادگی
در ادامه هر یک از این ویژگیها را بررسی کوتاهی خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
1. در اختیار داشتن مستنداتی ساده و در عین حال جامع
نخستین ویژگی که برای ویو . جی اس مطرح میشود مستندات فوقالعاده آن است. این مستندات همگی در سایت اصلی این فرم ورک در دسترس بوده و شما و هر توسعه دهندهای میتوانید به سراغ آنها رفته و از آنها بهره ببرید. این مستندات شامل هر چیزی که فکرش را کنید هستند، هر آنچه که شما برای کد زدن با این فریم ورک به آن نیاز دارید در این مستندات که ساده و در عین حال هم کامل و جامع هستند میگنجد.
مباحث اولیه و ابتدایی و پیشرفته، انواع کدهایی که برای نمونه طراحی شدهاند، سؤالات پرتکرار در زمینه این فریم ورک، راهکارهای آزمون و خطای کدها، API و سایر مواردی از این دست، همگی در دسته این مستندات جای میگیرند.
2. یادگیری این فریم ورک راحت است
سادگی همیشه یکی از مهمترین ویژگیهایی است که برای فریم ورکها، زبانهای برنامه نویسی و… مطرح میشود. بسیاری از افرادی که میخواهند قدم در عرصه آموزش برنامه نویسی بگذارند به دنبال زبان برنامه نویسی و فریم ورکهایی هستند که یادگیری آنها پیچیده و دشوار نبوده و ساده و قابل فهم باشد.
ویو . جی اس فریم ورکی است که اگر بر آموزش جاوا اسکریپت در حد قابل قبولی مسلط باشید، میتوانید با تنها اختصاص دادن یک زمان چند ساعته برای آموزش خیلی راحت یک پروژه در حد متوسط و معمول طراحی کنید. این سادگی در یادگیری و سرعتی بودن پروسه آن سبب به وجود آمدن امید و همینطور انگیزه و هیجان در توسعه دهنده آماتور میشود و روال یادگیری را سادهتر خواهد کرد. ویو. جی اس فریم ورکی است که برای توسعه دهندگان مسلط بر جاوا اسکریپت و نیز توسعه دهندگان مبتدی و کمتجربه یا بیتجربه کاملاً مناسب بوده و توصیه میشود.
3. داشتن انجمنهای گسترده و جوامع توسعه دهنده بزرگ
برخی برنامه نویسان و توسعه دهندگان، ویو . جی اس را انتخاب خیلی مناسبی به شمار نمیآورند. چرا که این فریم ورک برخلاف آنگولار که از حمایت گوگل برخوردار بوده یا ری اکت که از حمایت فیسبوک برخوردار است، پشتیبانی هیچ شرکت بزرگی را در اختیار ندارد. اما موضوعی که در این میان وجود دارد تعداد زیاد برنامه نویسانی است که از این فریم ورک استفاده میکنند.
همین امر هم سبب شده است انجمنهای زیادی برای مطرح کردن پرسشها و دریافت پاسخ به این پرسشها وجود داشته باشد. لذا ویو . جی اس را میتوانیم فریم ورکی جامعه محور بدانیم که برای توسعه دهندگان کمتجربه کمک بزرگی به شمار میآید.
4. منعطف بودن و قابلیت ادغام شدن به سادگی
اگر شما بتوانید قطعه کدی که با یک فریم ورک یا زبان برنامه نویسی طراحی میکنید را برای سایر پروژههایتان هم مورد استفاده قرار دهید، قطعاً کارتان بسیار سادهتر خواهد شد. فریم ورک جاوا اسکریپت Vue.js این امکان را برای کاربران خود فراهم آورده و به شما به عنوان توسعه دهنده اجازه میدهد کدهایتان را در هر پروژه دیگری مورد استفاده قرار دهید.
به این شکل شما میتوانید دو یا چندباره از کدهایتان در پروژههای متعدد استفاده کنید و به کارهایتان سرعت ببخشید. همچنین این ویژگی سبب صرفهجویی در زمان هم خواهد شد که موضوع بسیار مهمی به شمار میآید. بسیاری از توسعه دهندگان اذعان میکنند که این ویژگی یکی از مواردی است که آنها را ترغیب به استفاده از این فریم ورک کاربردی و فوقالعاده کرده است.
نکته مهم دیگری که در رابطه با ویو . جی اس وجود دارد حجم کمتر آن در مقایسه با فریم ورکهایی مثل آنگولار یا ری اکت نیتیو است. در عین کم بودن حجم اما سرعت این فریم ورک به خوبی بالا بوده و در نتیجه میتوانیم بگوییم فریم ورک جاوا اسکریپت Vue.js بسیاری از ویژگیهای اصلی و اساسی یک فریم ورک فوقالعاده را در اختیار دارد. شما میتوانید با خیالی آسوده آن را آموزش دیده و از آن بهره ببرید.
خلاصه
جاوا اسکریپت فریم ورکهای کاربردی بسیاری دارد که ویو . جی اس را میتوانیم یکی از پرطرفدارترین این فریم ورکها به شمار آوریم. نخستین نسخه از این فریم ورک در سال 2013 عرضه شده و سپس طی سالها تغییرات و بروزرسانیهایی روی این فریم ورک انجام گرفته تا به چیزی تبدیل شده است که در حال حاضر مورد استفاده توسعه دهندگان قرار میگیرد.
از جمله کلیدیترین مشخصههایی که برای فریم ورک جاوا اسکریپت Vue.js مطرح میشوند میتوانیم به سرعت بالا، حجم کم، انعطافپذیر بودن، در اختیار داشتن مستندات جامع و ساده و همینطور در اختیار داشتن پشتیبانی جامعه توسعه دهندگان اشاره کنیم. تیم مداد سبز امیدوار است تا با معرفی این فریم ورک کارآمد و مفید، قدمی در جهت بالابردن دانش دوستان خود برداشته باشد.
دیدگاهتان را بنویسید