زبان برنامه نویسی جاوا چیست؟

زبان برنامهنویسی جاوا بسیار محبوب با ویژگیهای خاص و منحصر به فرد خود است که بسیار بین برنامهنویسان محبوب است. این زبان را میتوان جزء کاربردیترین و بهترین زبانهای برنامهنویسی سطح بالا در جهان دانست.
جاوا یک زبان برنامهنویسی شی گرا و رایگان است این دو ویژگی نیز دلیلی بر محبوبیت بیشتر زبان جاوا است. به بیان دیگر جاوا یک زبان برنامهنویسی چند منظوره، ساده، رایگان، شی گرا است که در ادامه همه چیز در مورد جاوا را صحبت میکنیم.

اگر شما جزو کسانی هستید که میخواهید همه چیز در مورد جاوا و برنامهنویسی یاد بگیرید و بدانید که زبان برنامه نویسی جاوا چیست؟ میتوانید از مجموعه آموزش برنامهنویسی زبان مورد علاقه خود را انتخاب کنید. در این مقاله از مجموعه آموزشی مداد سبز قرار است که راجع به اینکه جاوا چیست؟ و کاربرد جاوا و مزایا و معایب آن صحبت کنیم.
اگر قصد دارید زبان برنامهنویسی جاوا را به طور کاملا اصولی و ساده و کامل آموزش ببینید میتوانید از مجموعه آموزش جاوا استفاده کنید. همچنین مطالعه مجموعه مقالات آموزش جاوا همراه با مجموعه مقالات آموزش برنامه نویسی در این مسیر بسیار به شما کمک میکند. بنابراین پیشنهاد من به شما این است که برای آشنایی کامل با زبان برنامهنویسی جاوا و اینکه بدانید زبان برنامه نویسی جاوا چیست؟ تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
کاربرد زبان جاوا چیست؟
همان طور که پیشتر گفتیم جاوا یک زبان برنامهنویسی چند منظوره است. که کاربردهای بسیار زیادی دارد. که سعی داریم به طور کامل همه چیز در مورد جاوا در این مقاله شرح بدیم اما در این قسمت از مقاله راجع به کاربرد زبان جاوا با شما صحبت میکنیم.
امنیت جاوا اسکریپت
زبان برنامهنویسی جاوا یک زبان بسیار محبوب و پرکاربرد است و دارای ویژگیهای امنیتی بالایی است. کاربرد زبان جاوا بسیار وسیع و گسترده است به طوری که اگر شما به اطراف خود کمی با دقت توجه کنید میبینید که بسیاری از وسایلی که ما از آنها استفاده میکنیم توسط زبان برنامهنویسی جاوا نوشته شده است.
توسعه بیشتر اپلیکیشن با جاوا
به طوری که بسیاری از افراد این زبان را به عنوان زبان مادری سیستم عامل اندروید میشناسند. درواقع کاربرد زبان جاوا را میتوان بیشتر در توسعه اپلیکیشن موبایل دانست. علاوه بر این ما با زبان جاوا قادر خواهیم بود که یک رابط گرافیکی ایجاد کنیم.
استفاده در برنامه های کاربردی مبتنی بر وب
از دیگر کاربرد زبان جاوا استفاده از آن در برنامههای کاربردی مبتنی بر وب است چرا که این زبان پشتیبانی گستردهای را برای توسعه و طراحی وبسایت توسط Servlet و jSP و Struts ایجاد میکند به همین علت است که جاوا به عنوان یک زبان برنامه نویسی سمت سرور نیز شناخته میشود.
توسعه بازی با جاوا
از دیگر کاربرد زبان جاوا میتوان به ساخت و توسعه بازیها اشاره کرد دلیل استفاده از این زبان برنامهنویسی برای توسعه بازیها میتوان به ساپورت و پشتیبانی کردن از موتور قدرتمند سه بعدی متن باز اشاره کرد. کاربرد دیگر زبان جاوا توسعه اپلیکیشن اینترنت اشیا است. درواقع برنامهنویسان اینترنت اشیا به علت انعطافپذیری بالای این زبان، تطبیق پذیری و امنیت آن از این زبان استفاده میکنند.
به طور خلاصه میتوان کاربردهای زبان برنامه نویسی جاوا را به این ترتیب نام برد:
- برنامهنویسی بازیهای کامپیوتری
- توسعه اپلیکیشنهای موبایل
- برنامهنویسی تحت وب
- برنامههای کاربردی مبتنی بر ابر
- برنامههای کاربردی توزیع شده
- فناوری کلان داده
- اپلیکیشن اینترنت اشیاء
- رباتیک
- کارتهای هوشمند
- برنامههای کاربردی سازمانی مانند برنامههای کاربردی بانکها
- برنامه های کاربردی رومیزی از جمله media player و بسیاری ازکاربردهای دیگر…
چرا از جاوا استفاده میکنیم؟
این زبان دارای ویژگی شی گرایی است که به این معنا است که در جاوا همه چیز مانند شی است و این ویژگی باعث توسعه دادن راحت آن میشود.
یکی از دلایل استفاده از جاوا این است که دارای ویژگی کراس پلتفرم است. کراس پلتفرم بودن به این معنا است که یک برنامه کامپایل شده را میتوان بر روی تمام پلتفرمها اجرا کرد. به این نکته دقت کنید که جاوا بر روی jvm اجرا میشود و زمانی که jvm وجود داشته باشد جاوا این قابلیت را دارد که بر روی هر پلتفرمی اجرا شود.
از دیگر دلایل استفاده از برنامهنویسی جاوا، ساده بودن آن است فقط کافی است با یکسری مفاهیم و اصول اولیه جاوا آشنا شوید و سپس با تهیه یک برنامه اموزشی مناسب به یادگیری و بهکارگیری آن بپردازید.
چند نخی یا Multi-threading یکی دیگر از دلایل استفاده از برنامهنویسی java است. با استفاده از ویژگی چند نخی جاوا، قابلیت نوشتن برنامههایی وجود دارد که میتوانند چند کار را به صورت همزمان انجام دهند. این ویژگی سبب میشود که توسعه دهندگان اجازه برنامههای تعاملی را بسازند که به راحتی اجرا میشود.
از دیگر مزیت برنامه جاوا و محبوب زبان برنامهنویسی جاوا می توان به مکانیزم خاص برنامه جاوا برای مدیریت حافظه اشاره کرد که به جمعآوری زباله معروف است. یعنی برای مدیریت حافظه نیازی نیست به میزان حافظه اهمیت دهیم و نیازی به طراحی و پیادهسازی آن نداریم. و این باعث میشود که هنگامی که برنامه دیگر از آنها استفاده نمیکند، به طور خودکار آن ها را حذف می کند و سرعت برنامه را بهبود می بخشد.
حداقل سیستم جاوا چیست؟
یکی از سوالاتی که بسیار ذهن افرادی را که به تازگی قصد یادگیری برنامهنویسی را دارند این است که حداقل از چه سیستمهایی باید برای کار با برنامهنویسی استفاده کنیم. در پاسخ به این سؤال باید بگوییم که استفاده از یک کامپیوتر و یا لپ تاپ در این زمینه بسیار کمک میکند.
با توجه به نوع برنامه نویسی میتواند نیاز شما کاملا متفاوت باشد مثلا برای برنامه نویسی تحت وب شما نیاز به یک سیستم کامپیوتری قوی ندارید و مثلا حداقل میزان رم حافظه لپ تاپ باید 2 تا 4 گیگ باشد. یا برای برنامه نویسی موبایل باید از لپ تاپ ها و یا کامپیوترهایی با مانیتور بزرگ استفاده کرد تا به چشم شما آسیب نرسد.
از دیگر مدلهای برنامهنویسی، برنامهنویسی دسکتاب است مانند برنامهنویسی سی شارپ و یا برنامههای سنگینی مانند ویژوال استودیو که جز برنامههای بسیار سنگین است و برای نصب به 10 گیگ حافظه نیاز دارد. درواقع حداقل سیستمهای مورد نیاز برای اجرای این نرم افزارها رمی دارای 1.5 گیگابایت و کارت گرافیکی با 256 مگابایت، و فضای دیسک 10 گیگابایتی است.
رابطه زبان php با برنامه جاوا چیست؟
php چیست؟ php یک زبان برنامهنویسی یا اسکریپت نویسی متن باز است این زبان کاملا رایگان است و برای کار با آن نیاز به پرداخت هیچ هزینهای وجود ندارد. درواقع پی اچ پی یک زبان مفسر است که از آن برای ایجاد صفحات پویای وب استفاده میکنیم.
درواقع کسانی که در حوزه طراحی و توسعه وب کار میکنند از این زبان استفاده میکنند حتی از طریق این زبان میشود وب اپلیکیشنهایی طراحی کنند که به صورت تعاملی باشد. منظور از تعاملی بودن دارای ویژگیهایی نظیر تعاملی بودن، وجود قابلیتهایی مانند سطوح دسترسی برای کاربران، امکان ثبت نام در سایت و بسیاری امکانات و قابلیتهای دیگر است که در امروزه در اکثر سایتها آنها را میبینیم!
از مزایای پی اچ پی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- پی اچ پی قابلیت اجرا شدن بر روی تمامی سیستم عاملها اعم از ویندوز، لینوکس، مک و … را دارد
- سازگاری پی اچ پی با تمامی سرورهایی که امروزه اجرا میشوند. مانند آپاچی و …
- پی اچ پی قابلیت ساپورت کردن انواع دیتابیسها را دارد.
- زبان برنامهنویسی php کاملا رایگان است.
- زبان پی اچ پی کاملا اپن سورس و متن باز است
- کارکردن و آموزش پی اچ پی بسیار ساده است.
چه کسانی باید برنامه نویسی جاوا یاد بگیرند؟
سپس بعد از اینکه همه چیز در مورد جاوا را دانستید نباید فکر کنید که قشر خاصی باید برنامهنویسی را یاد بگیرند یک تفکر کاملا غلط و اشتباه است به گفتهی استیو جابز” همه باید برنامهنویسی را یاد بگیرند” بنابراین هیچ فرقی نمیکند که شما جوان باشید یا نوجوان، شاغل باشید یا بیکار یادگیری برنامهنویسی یک مهارت است که با توجه به دنیای امروزه یادگیری آن بر همگان امری لازم است.
اما در نهایت کسانی به این سمت میروند که علاقه زیادی به برنامهنویسی و خلق وبسایتهای متنوع و اپلیکیشنهای متفاوت داشته باشند در واقع برنامه نویسی یک مهارت است که باعث توسعه تفکر و خلاقیت و همچنین راحت کردن کارها و امور مختلف میشود.
نرم افزار جاوا چیست؟ و نرم افزار مشابه آن کدام ها هستند؟
برای نوشتن برنامه جاوا باید از یکسری نرمافزار استفاده کنیم. یکی از مهمترین نرم افزارهای برنامهنویسی، ویرایشگر کد منبع است که در همه جا و به طور پیاپی از آن برای رفع خطای کمتر در کد نویسی استفاده میشود. ویرایشگر کد منبع درواقع یک برنامه ویرایشگر متن است که برای نوشتن و ویرایش کد برنامهنویسی طراحی شده است.
امروزه صدها نرمافزار برای ویرایش کد و کد نویسی در بازار وجود دارد، به همین دلیل انتخاب از بین این نرم افزارها برای کد نویس بسیار سخت است. بنابراین ما در این قسمت به معرفی معروفترین نرمافزارهای برنامهنویسی اشاره میکنیم.
Eclipse
Eclipse یا اکلیپس یک محیط یکپارچه برای توسعه دادن نرمافزار است که میتوان از آن به عنوان یک افزونه برای شخصی سازی کردن محیط کد نویسی استفاده کرد. این نرم افزار برای برنامهنویسی به زبان جاوا استفاده میشود. از ویژگیهای این نرمافزار میتوان بررسی کد خطاهای زمان کامپایل پرداخت و به کاربر پیشنهادهایی برای بهبود بخشیدن کار ارائه میدهد.
همچنین این نرم افزار انجمنی برای کمک به کاربر دارد و شما قادر هستید در این انجمن مشکلات خود را حل پرسیده و حل کنید. علاوه بر این میتوانید سرعت کد گذاری خود را با این نرم افزار بالا ببرید.
از دیگر ویژگیهای نرم افزار Eclipse میتوان به مدیریت کردن چندین پروژه و پرونده اشاره کرد همچنین این نرم افزار قابلیت استفاده از فرمتهای مختلف را دارد. این برنامه کاملا رایگان است و میتوان از آن در سیستم عاملهای لینوکس و ویندوز و مک استفاده کرد.
NetBeans
NetBeans یک محیط توسعه یکپارچه برای توسعه دادن نرم افزار است که به صورت متن باز یا همان اپن سورس به کاربران سرویس میدهد این برنامه به زبان به زبان جاوا نوشته شده است. این محیط، در میان محیطهای مختلف از محبوبیت و رایج بودن بسیاری برخوردار است و تحت مجوز عمومی توسعه و توزیع (CDDL) و مجوز عموم (GPL)، منتشر شده است.
نت بینز بر روی تمامی پلتفرمها اعم از ویندوز و مک و لینوکس و سولاریس قابل اجرا است و همچنین از دیگر ماشینهای مجازی جاوا پشتیبانی میکند.
خلاصه
در این مقاله از مداد سبز به بررسی زبان برنامهنویسی جاوا پرداختیم و مزایا و معایب جاوا را باهم بررسی کردیم. همچنین درباره مزیت برنامهنویسی java و کاربردهای آن صحبت کردیم. اگر شما جزو کسانی هستید که تصمیم دارید زبان برنامهنویسی جاوا را بیاموزید به شما پیشنهاد میکنم مجموعه آموزشی برنامهنویسی جاوا را تهیه کنید.
4 Comments
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
خیلی خیلی بینظیر بود
ممنونم از مطالبی که میزارید خیلی بهتر میشه مطالب بیشتری رو در مورد آموزش های برنامه نویسی بزارید🌹
سلام محمد عزیز ممنون بابت نظر ارزشمندت …. بله حتما
مقاله خیلی عالی بود، برای دوستام هم فرستادم. ممنونم از شما
سپاس فراوان از شما
برای آموزش جاوا مداد سبز میتونید از این صفحه اقدام کنید.