برنامه نویسی اندروید سخت است؟ | 8 راه برای یادگیری سریع اندروید

امروزه آموزش برنامه نویسی اندروید تبدیل به یک “باید” در میان علاقهمندان به توسعه موبایلی شده است، اما قطعاً قبل از شروع به یادگیری، سوالهایی در ذهن انسان شکل میگیرد که اگر به یک جواب منطقی نرسد، ممکن است هیچوقت شروع به یادگیری آن نکند. درحالیکه ممکن است آن موضوع باعث تحول شغلی و مالی فرد شود.
یکی از این سوالها در بین برنامه نویسانی که میخواهند پا به عرصه اندروید بگذارند، این است که آیا برنامه نویسی اندروید سخت است؟
برنامه نویسی اندروید از لحاظ بازار کار جزء پنج زبان برتر و آیندهدار است که میتوان از طریق آن به درآمدهای بالا رسید. اگر بخواهیم درباره قدرت برنامه نویسی اندروید بگوییم، میتوان به استفاده شرکتهای بزرگ تکنولوژی مانند سامسونگ، سونی و غیره از آن اشاره کرد که نوید این را میدهد که این زبان برنامه نویسی امتحان خود را پس داده و قدرت آن برای همه آشکار است.
اما برای رسیدن به این درآمدها باید بدانید که آیا یادگیری برنامه نویسی اندروید سخت است؟ و اصلًا ارزش یادگیری دارد؟
اگر جواب این سوال “بله” است، چگونه برنامه نویسی اندروید را به شکلی ساده یاد بگیریم؟ نقشه راه یادگیری اندروید چیست؟ و چه نکاتی در این مسیر وجود دارد که باید به آن توجه کنیم!
ما در این مقاله از پلتفرم آموزشی مداد سبز قصد داریم تا به تمام این سوالها پاسخ دهیم، پس تا انتها همراه ما باشید.
اگر هم حوصله خواندن مقاله را ندارید، میتوانید ویدیویی که از کانال اپارات برنامه چی که به موضوع آیا برنامه نویسی اندروید سخت است میپردازد، را نگاه کنید.
برنامه نویسی اندروید چیست؟
فرآیند ایجاد یک برنامه که بتواند روی سیستم عامل اندروید اجرا شود را برنامه نویسی اندروید میگویند.
و اگر بخواهیم درباره تاریخچه برنامه نویسی اندروید صحبت کنیم، باید گفت زمانی که هنوز هیچ گوشی هوشمندی وجود نداشت و اپل هم هنوز سیستم عاملی از سمت خود معرفی نکرده بود، در آن سالها ۴ نفر به نامهای (ماینر، کریس وات، اندی روبین، نیک سیرز) شرکتی را به نام اندروید در کالیفرنیا بنیانگذاری کردند.
نفر اصلی این گروه اندی روبین بود که سالهای بعد به عنوان مدیر اندروید در گوگل فعالیت میکرد.
در آن زمان اندی روبین گفت: شرکت اندروید میخواهد گوشی هوشمندتری را تولید کند که بیشتر از موقعیت صاحب آن اطلاع داشته باشد.
در سال ۲۰۰۵ کمپانی اندروید توسط گوگل خریداری شد. روبین همراه با تیم خود در شرکت باقی ماندند و به کار توسعه عامل ادامه دادند. در همین سال بود که تصمیم مهم و حیاتی گرفته شد، آنها تصمیم گرفتند تا از لینوکس به عنوان پایه سیستم عامل اندروید بهره ببرند.
یعنی سیستم عامل به یک متن باز تبدیل شده و تولیدکنندگان موبایل به صورت رایگان میتوانستند از سیستم عامل بر روی موبایل خود استفاده کنند. روبین تا سال ۲۰۱۳ در گوگل به کارش ادامه داد اما در سال ۲۰۱۳ از تیم جدا شد و در اواخر ۲۰۱۴ بهطورکلی از زیر نظر گوگل بیرون آمد.
اگر علاقهمند هستید تا بیشتر درباره برنامه نویسی اندروید بدانید، پیشنهاد میکنیم حتماً مقاله جالب و مفصل برنامه نویسی اندروید چیست را مطالعه کنید.
برنامه نویسی اندروید سخت است؟
در نهایت میرسیم به سوالی که اینهمه درباره آن مقدمه چینی کردیم. آیا برنامه نویسی اندروید سخت است؟ بگذارید خیالتان را راحت کنم، پاسخ این سوال بستگی به شما دارد!
هیچ زبان برنامه نویسی در دنیا را نمیتوانید پیدا کنید که سخت باشد یا آسان. همه در یک سطح هستند، اما چیزی که سختی و آسانی آن را تعیین میکند شما هستید! این موضوع را بگذارید با یک مثال برای شما اثبات کنم.
فرض کنید فردی برای اولین بار وارد دنیای برنامه نویسی شده است و در قدم اول میخواهد آموزش HTML را فرا بگیرد، html برای من یا شما که برنامه نویس هستید چیزی نیست ولی کسی که میخواهد به تازگی اچ تی ام ال را فرا بگیرد، مانند کندن کوه است!
و یا شخصی که میخواهد آموزش فلاتر را پیش بگیرد باید بداند که پیش نیاز فلاتر آموزش زبان دارت است. حال اگر آن شخص دارت را یاد نگرفته باشد و سراغ فلاتر برود، شما تا قیامت هم به او بگویید که فلاتر آسان است، باور نمیکند. چرا که از ابتدا مسیر را اشتباه رفته است.
این دو مثال میتواند بیانگر دو چیز باشد که سختی و آسانی آموزش برنامه نویسی را با هر زبان و فریم ورکی که هست مشخص میکند:
- تجربه شما در برنامه نویسی
- مسیر مشخص و آموزش درست
هر زبانی سختیها و آسانیهای خود را دارد و با این سوالها بیهوده زمان و انرژی خود را تلف نکنید. اندروید هم از این قائده مستثنی نیست! اگر هیچ تجربهای در برنامه نویسی ندارید، به شما پیشنهاد میکنم در اول مسیر وارد برنامه نویسی اندروید نشوید، چرا که دچار سردرگمی و ناامیدی میشوید.
زیرا اندروید زبان پرباری است و اگر شما بدون هیچ سابقه آموزشی در برنامه نویسی، وارد این حوزه شوید ممکن است خیلی سریع آن را کنار بگذارید.
مانند شخصی که میخواهد روز اول دو میدانی وارد مسابقات المپیک شود. خب نتیجه پر واضح است که چه اتفاقی میافتد. اما دلسرد نشوید در قسمت نقشه راه برنامه نویسی اندروید به شما خواهیم گفت که چگونه اندروید را به روشی درست یاد بگیرید تا یک آینده خوب از این زبان برنامه نویسی را برای خود دست و پا کنید.
مزایای برنامه نویسی اندروید
حالا به بررسی مزایای برنامه نویسی اندروید میپردازیم تا ببینیم که آیا یادگیری برنامه نویسی اندروید ارزش دارد یا نه؟! همانطور که در بالا اشاره کردیم، برنامه نویسی اندروید جز زبانهای محبوب در بین توسعه دهندگان در جهان است.
البته این محبوبیت فقط در بین توسعه دهندگان نیست، بلکه قدرت و کارایی اندروید بین شرکتها نیز زبان زد است. نمونه این شرکتها سونی، گوگل، سامسونگ و غیره هستند که از زبان برنامه نویسی اندروید در پروژههای خود استفاده میکنند.
علاوهبرآن هر کسی که کسب و کار خود را راه میاندازد، علاقه دارد تا اپلیکیشنی بر پایه سیستم عامل اندروید داشته باشد که این امر نشانه وجود تقاضای زیاد این بازار است. از مزایای برنامه نویسی اندروید میتوان به مواردی مانند:
-
کامیونیتی بزرگ توسعه دهندگان اندروید
-
متن باز بودن
-
محبوب بین شرکتها
-
بازار کاری آیندهدار
-
فرصتهای IOT
-
تایپ پویا
و موارد دیگر اشاره کرد. اندروید به خاطر مزیتهایی که دارد میتواند یک انتخاب عالی برای شما باشد. برای همین میتوان نتیجه گرفت اندروید ارزش یادگیری را دارد، هر چقدر که سخت باشد.
معایب برنامه نویسی اندروید
یکی از موارد اصلی که میتواند جزئی از پاسخ سوال آیا برنامه نویسی اندروید سخت است باشد، معایب اندروید است. در این قسمت به بررسی اشکالات و چالشهایی که در برنامه نویسی اندروید وجود دارد میپردازیم. اگر بخواهیم مجموعهای از ایرادات و یا بهگونهای مشکلات اندروید را نام ببریم میتوان به مواردی مانند:
داکیومنتیشن لایبرریهای خارجی مختلف
بگذارید این مورد را با یک مثال توضیح دهم. فرض کنید که شما یک قطعه برای ماشین خود خریدهاید و میخواهید آن را با قطعه خراب تعویض کنید اما وقتی زمان تعویض میرسد، نمیدانید که چگونه این کار را انجام دهید و وقتی به سایتهای مختلف سر میزنید، راههای مختلفی را برای انجام این کار گفتهاند که هیچکدام مؤثر نیستند و این امر در نهایت موجب سردرگمی شما میشود.
در بین مستندات کتابخانههای خارجی اندروید هم شرایط به همین منوال است! وقتی به دنبال یک کتابخانه هستید و کتابخانه مدنظر خود را پیدا میکنید و وارد سایتهای مرجع آنها میشوید، هیچکدام مسیر و راه و روش درستی برای استفاده از آنها نگفته است.
اسناد کتابخانهای خود اندروید
خب شاهکار مورد قبلی در این مورد هم صادق است و اگر بخواهید خدایی نکرده به دنبال کتابخانهای باشید و راه درست استفاده از آن را بدانید، وبسایت خود گوگل که این مستندات را ارائه میکند گاهی اوقات انقدر شما را دور خودتان میچرخاند که از هر چیزی که میخواستید بسازید پشیمان میشوید.
یادگیری زبان جاوا
شاید بهتر بود آموزش جاوا را در ابتدای این موضوع قرار میدادیم. برای هر کسی که میخواهد برنامه نویسی اندروید را یاد بگیرد و کمی درباره آن تحقیق کرده باشد و سوالهای افراد را در انجمنهای مختلف بررسی کرده باشد، وقتی به یادگیری اندروید میرسد میگوید جاوا سخت است!
زبان برنامه نویسی جاوا از ملزومات اندروید است که برای برنامه نویسی بهتر اندروید باید آن را فرا گرفت. درواقع علت سخت بودن جاوا به خاطر OOP بودن یا شیگرایی این زبان است. البته اگر از قبل برنامه نویس باشید و با موضوع شیگرایی آشنا، یادگیری اندروید و جاوا برای شما مشکلی نخواهد داشت.
تعداد دستگاهها برای برنامههای اندرویدی
زیبایی و بزرگی اندروید به تعداد برنامههایی است که میتوان در هر گوشی و گجتی استفاده کرد، اما این موضوع توسعه دهندگان اندروید را بیچاره میکند. چرا که هر موبایل و سیستم و یا گجتی سیستم خاص خود را دارد و برای اینکه برنامههای شما با موفقیت با آنها سازگار باشد، شما دائم در حال بهروزرسانی برنامههای خود باشید.
علاوهبرآن هر روز موبایلها و دستگاههای جدیدی روانه بازار میشود که شما برای در دست داشتن بازار برنامه خود باید این سازگاری را با سیستمهای جدید هم فراهم کنید.
نقشه راه یادگیری برنامه نویسی اندروید
یکی از عواملی که میتواند یادگیری اندروید را برای شما آسان کند، داشتن یک مسیر مشخص از آنچه که میخواهید بیاموزید است. شما با استفاده از این نقشه راه به راحتی میتوانید برنامه نویسی اندروید را فرا گرفته و مشغول به کار شوید و دیگر نگران این سوال آیا برنامه نویسی اندروید سخت است نباشید.
برای اینکه این موضوع برای شما کامل جا بیفتد، در یک مقاله جداگانه به طور کامل و گام به گام به بررسی این موضوع پرداختهایم که میتوانید در مقاله نقشه راه برنامه نویسی اندروید مطالعه کنید.
بازار کار و آینده شغلی برنامه نویسی اندروید
برنامه نویسی اندروید دارای بازار کار پویا است که در آن نرخ تقاضا به شدت بالا است و این امر را میتوان با سر زدن به سایتهای کاریابی مانند جابینجا و جاب ویژن دانست. همچنین در تصویر زیر میتوانید حقوق 20 میلیون تومانی برای برنامه نویس اندروید (کاتلین) را از سایت جابینجا مشاهده کنید که نشانه بازار کار داغ و پر درآمد است.
خلاصه
ما در این مقاله سعی کردیم تا بدون هیچ طرفداری مزیت و معایب برنامه نویسی اندروید را همراه با بازار کار آن بررسی کنیم تا شما را در پاسخ به سوال، آیا برنامه نویسی اندروید سخت است، همراهی کنیم.
در کل برنامه نویسی اندروید مانند دیگر زبانها سختیهای خود را دارد اما با توجه به موقعیت فعلی این زبان در بین برنامه نویسان و در جامعه کسب و کارها پیشنهاد میشود که یادگیری توسعه موبایلی را در اولویت خود قرار دهید.
از اینکه با این مقاله از پلتفرم آموزشی مداد سبز همراه بودید متشکریم و اگر سوالی در اینباره دارید میتوانید در قسمت کامنتها بپرسید و ما در سریعترین زمان ممکن به سوال شما عزیزان پاسخ خواهیم داد.
دیدگاهتان را بنویسید