چرا باید پایتون را یاد بگیریم؟

نویسنده: رضا حمیدی

آخرین ویرایش : 2 سال قبل

چرا باید پایتون را یاد بگیریم؟ | معرفی 21 فریم ورک پایتون

یکی از مهارت‌های مورد توجه در دنیای وابسته به تکنولوژی این روزها، برنامه نویسی است. همچنین با توجه به فرصت‌های شغلی ایجاد شده و درآمد خوبی که دارد، افراد زیادی به سمت این مهارت جذب می‌شوند.

اما آیا تا به حال به دلایل یادگیری پایتون فکر کرده‌اید؟ یا اصلاً چرا باید پایتون را یاد بگیریم؟ چه یک برنامه‌نویس حرفه‌ای باشید یا یک برنامه‌نویس تازه‌کار که می‌خواهد استارت یادگیری را بزند، در هر صورت شما مخاطب این مقاله هستید.

در این مقاله تمام دلایلی که چرا باید پایتون را در سال 2022 یاد بگیرید، برایتان شرح می‌دهیم. این مقاله با وسواس بسیار زیادی توسط تیم مداد سبز تهیه شده که بعد از خواندن آن تصمیم با خودتان است که پایتون را ادامه دهید یا از آن صرف‌نظر کنید.

قبل از شروع مقاله به شما پیشنهاد می‌کنم، در صورتی که ادامه کار با پایتون را انتخاب کردید از آموزش پایتون مداد سبز با کامل‌ترین سرفصل‌های موجود در کشور دیدن کنید و یا اگر منصرف شدید، ناامید نشوید و حتماً به مجموعه آموزش برنامه نویسی مداد سبز سر بزنید تا زبان برنامه نویسی مورد علاقه خود را پیدا کرده و یادگیری را شروع کنید.

چرا پایتون رو یاد بگیریم؟

در دنیای ما که زبان‌های برنامه نویسی مختلفی وجود دارد، هر شخص برای انجام پروژه و کارهای روزمره خود زبان برنامه نویسی را یاد می‌گیرد. همان‌گونه که در بالا گفتیم این افراد معمولاً برای پروژه‌هایی از قبیل کار‌های دانشگاه یا مواردی از این قیبل بدون دانستن کاربرد‌های زبان برنامه نویسی مورد نظر، مانند اینکه چه کاربرد‌هایی داشته و چگونه می‌توان از آن کسب درآمد داشت، شروع به یادگیری زبان برنامه نویسی می‌کنند.

یکی از این زبان‌های برنامه نویسی پایتون است که ما برای اولین بار می‌خواهیم این قضیه که چرا باید python را یاد بگیریم و اینکه پایتون در چه زمینه‌هایی کاربرد دارد را برای همیشه ببندیم.

دلایل یادگیری پایتون (python)

قابلیت توسعه پایتون

یکی از دلایلی که باید پایتون را فرا بگیرید این است که پایتون امروزه به صورت مستمر توسعه پیدا می‌کند و عملکرد آن هر روز بهتر و بهتر می‌شود و اگر زودتر آن را فرا بگیرید و به آن مسلط شوید شما هم می‌توانید به یکی از توسعه‌دهندگان آن تبدیل شوید.

خوشبختانه پایتون قابلیت و ظرفیت توسعه زیادی را دارد و با وارد شدن به این حوزه می‌توانید مطمئن باشید مهارتی را کسب کرده‌اید که آینده بسیار درخشانی دارد.

توسعه وب با پایتون

توسعه وب با پایتون

زمانی که صحبت از طراحی سایت و توسعه وب در میان باشد، بدون شک انتخاب بسیاری از توسعه‌دهندگان در وهله اول پایتون است. حتماً با خودتان می‌گویید پایتون یک زبان برنامه‌نویسی عمومی است و چرا باید برای توسعه وب مورد استفاده قرار بگیرد و مورد علاقه توسعه‌دهندگان وب هم باشد؟‌

چرا برای توسعه وب از PHP استفاده نکنیم و چه ضرورتی دارد که از پایتون استفاده نماییم؟ اصلاً چرا باید پایتون را یاد بگیریم؟

در ادامه توجه شما را به برخی از مزایای پایتون برای توسعه وب جلب می‌کنیم. این موارد عبارتند از:

  • Python منبع باز و رایگان است.
  • یادگیری پایتون بسیار آسان است و شاید خیلی کم بتوان زبان برنامه‌نویسی را پیدا کرد که یادگیری آن از پایتون هم ساده‌تر باشد.
  • به وسیله پایتون می‌توان کار بیشتری را با نوشتن کمترین تعداد خط کد انجام داد، بنابراین در وقت و هزینه‌ها صرفه‌جویی می‌شود و می‌توان راحت‌تر رضایت مشتری را به دست‌آورد.
  • پایتون می‌تواند پایه‌ای برای شروع یادگیری زبان‌های برنامه‌نویسی دیگر باشد. چرا که اصول شی‌گرایی پایتون شبیه زبان‌هایی مانند روبی، جاوا اسکریپت، پرل و سی‌شارپ است.
  • پایتون کتابخانه‌های زیادی دارد و به همین دلیل غیر‌ممکن است که با وجود این کتابخانه‌ها در کاری لنگ بمانید.

البته موارد بالا تنها برخی از مزایای پایتون برای توسعه وب هستند و اگر بخواهیم به تمامی مزایای پایتون برای توسعه وب اشاره کنیم، از حوصله این مقاله خارج است.

کاربرد پایتون در اندروید

کاربرد پایتون در اندروید

 

با اینکه زبان‌های اصلی برنامه نویسی، اندروید، جاوا و کاتلین هستند، اما می‌توان گفت برای نوشتن یک اپلیکیشن اندروید محدود به این زبان‌ها نیستیم و با یادگیری پایتون می‌توانیم به وسیله فریم‌ورک‌هایی مانند kivy یک اپلیکیشن اندروید را بنویسیم.

مشاهده کامل مقاله: برنامه نویسی اندروید با پایتون

کاربرد پایتون (python) در هوش مصنوعی

برنامه‌های کاربردی هوش‌ مصنوعی نیازمند زبانی هستند که پایداری و امنیت بالایی داشته و انعطاف‌پذیر باشد. همچنین به ابزار‌هایی مجهز باشد که امکان مدیریت انواع خواسته‌‌ها را داشته باشد. پایتون می‌تواند یک گزینه شایسته در میان زبان‌های برنامه نویسی باشد که توانایی برآورده کردن تمامی این گزینه‌ها را دارد. به همین دلیل است که توسعه‌دهندگان پایتون را یک زبان برنامه نویسی محبوب برای برنامه‌های هوش مصنوعی می‌دانند.

کاربرد پایتون python در گرافیک‌های کامپیوتری

شاید باورتان نشود اما اگر به پایتون مسلط شوید، حتی می‌توانید از آن برای بازی‌سازی و خلق کار‌های گرافیکی استفاده کنید.

برای ساخت یک بازی گرافیکی با پایتون، اول از همه لازم است که به پایتون مسلط باشیم، سپس با استفاده از Pygame می‌توانیم بازی مورد نظرمان را طراحی و پیاده‌سازی کنیم.

اما ممکن است این سوال برایتان پیش آید که پای گیم چیست و چه استفاده‌ای از آن می‌شود؟

پای گیم درواقع یک کتابخانه است که مجموعه‌ای از ماژول‌های پایتون را شامل می‌شود و برای نوشتن بازی‌های ویدیویی طراحی شده است Pygame، از کتابخانه sdl ‌استفاده می‌کند. واژه SDL مخفف عبارت Simple Directmedia Layer می‌باشد.

درواقع این کتابخانه به شما این امکان را می‌دهد که یک محیط گرافیکی بسیار سریع را در اختیار داشته باشید. اما سرعت بالای آن درواقع به این دلیل است که برای اجرا شدن آن از گرافیک کامپیوتر استفاده می‌شود و عملاً cpu در این بین کاری انجام نمی‌دهد.

از مزایای مهم پای گیم که می‌توانیم به آن اشاره کنیم این است که می‌توان گفت تقریباً بر روی هر سیستم عاملی مثل ویندوز، لینوکس و مک قابلیت اجرا دارد و این یک مزیت عالی است.

اگر هنوز هم برایتان مبهم است که چرا باید پایتون را یاد بگیریم، ادامه مطلب را بخوانید.

فریم‌ورک‌های دمو در پایتون (python)

فریم‌ورک‌های دمو در پایتون (python)

فریم‌ورک‌ها درواقع با خودکار‌سازی اجرای وظایف اصلی و چهارچوب‌ها، می‌توانند زمان توسعه را کاهش دهند و این مزیت را در اختیار توسعه‌دهندگان قرار می‌دهد که به جای اینکه بر روی مسائل پیش پا افتاده تمرکز کنند، تمرکز خود را بر روی مسائل مهم‌تر و اساسی‌تر بگذارند و از این‌رو فریم ورک‌ها در بین توسعه‌دهندگان بسیار محبوب است.

برخی از افراد تصورشان این است که تنها فریم‌ورک پایتون (python)، جنگو است که این تصور کاملاً اشتباه می‌باشد.

در زیر لیستی از این فریم‌ورک‌های پایتون را مشاهده می‌کنید:

  1. Django

  2. Cherrypy

  3. Pyramid

  4. Grok

  5. Turbogears

  6. Web2py

  7. Flask

  8. Bottle

  9. Tornado

  10. Bluebream

  11. Quixote

  12. Giotto

  13. Pylons

  14. Dash

  15. Falcon

  16. Hug

  17. Pycnic

  18. Growler

  19. Uvloop

  20. Sanic

  21. Alohttp

اکنون دیگر می‌توانید تصور کنید که تعداد بالای این فریم‌ورک‌ها تا چه حد می‌تواند به توسعه‌دهندگان پایتون کمک کند و در زمان آن‌ها صرفه‌جویی کند.

کاربرد پایتون (python) در علوم داده

کاربرد پایتون (python) در علوم داده

زبان پایتون در سال‌های اخیر به عنوان مهم‌ترین زبان برنامه نویسی در علم داده محسوب شده و حتی در رتبه‌بندی میان زبان‌های برنامه نویسی برای این کاربرد، پایتون نسبت به جاوا و R رتبه بالاتری دارد.

دلیل این موضوع قدرت زبان پایتون در پردازش داده‌ها و در کنار آن رشد روز‌افزون کتابخانه‌ها و ابزار کمکی در زبان پایتون به شمار می‌رود.

در کنار این موضوعات همان‌طور که گفتیم، یادگیری پایتون نسبت به سایر زبان‌های برنامه‌نویسی بسیار راحت‌تر است و همین باعث جذب حداکثری افراد به یادگیری این زبان برای استفاده در علم داده شده است.

یادگیری یک زبان برنامه‌نویسی در حوزه علم داده می‌تواند فرصت‌های شغلی زیادی را برای افراد در این حوزه ایجاد کند.

حال با توجه به اینکه زبان پایتون به صورت گسترده در علوم داده کاربرد دارد و مورد استفاده قرار می‌گیرد، پس یادگیری چه زبانی نسبت به پایتون می‌تواند بهتر باشد؟ کاربردی که زبان برنامه‌نویسی پایتون در علوم داده دارد این است که به صورت گسترده برای یادگیری ماشین، تحلیل داده‌ها و بصری‌سازی داده‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اتوماسیون و اسکریپت‌نویسی در پایتون

اتوماسیون و اسکریپت‌نویسی در پایتون

انجام کار‌های تکراری برای همه ما بسیار سخت و طاقت‌فرسا است. ممکن است برایتان پیش آمده باشد که هر چندوقت یکبار مجبور باشید کار‌های یکسانی را به صورت تکراری انجام دهید تا یک‌سری از کار‌هایتان طبق روال انجام شوند و این کار زمان زیادی از شما گرفته باشد.

بدون شک شما هم در ذهن خود حالتی را متصور شده‌اید که بدون اینکه کاری انجام دهید کامپیوتر شما به صورت خودکار تمامی آن کار‌ها را برایتان در زمان کوتاهی انجام دهد.

جالب است بدانید که اتوماسیون کار‌های تکراری می‌تواند توسط پایتون انجام شود. یعنی بدون اینکه شما کاری انجام دهید، سیستم کامپیوتری شما تمام آن کار‌ها را در زمان کمتری نسبت به آن زمانی که خودتان آن را انجام می‌دادید، انجام می‌دهد.

این کار معمولاً با اسکریپت‌نویسی در پایتون انجام می‌شود و این موضوع یکی از کاربرد‌های پایتون به شمار می‌رود که امروزه به صورت گسترده در کسب‌وکار‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

حالا متوجه شدید که چرا باید پایتون را یاد بگیریم؟

خلاصه

ما تا به این جای کار از اهمیت یادگیری python و اینکه چرا باید پایتون را یاد بگیریم گفتیم. همچنین در مورد کاربردهای پایتون (python) حرف زدیم. زبان پایتون یکی از با ارزش‌ترین زبان‌های حال حاضر در دنیا است که با فراگیری آن می‌توانید دنیای برنامه نویسی خود را تغییر دهید و از کاربرد‌های آن استفاده کنید.

از اینکه با مداد سبز همراه بودید بی‌نهایت ممنونیم 🙂

فهرست مطالب

مقاله های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

7 − 3 =