زبان برنامه نویسی سوئیفت چیست؟

نویسنده: رضا حمیدی

آخرین ویرایش : 1 سال قبل

زبان برنامه نویسی سوئیفت چیست؟ | بازار کار _ مزایا و معایب

زبان برنامه نویسی سوئیفت چیست؟ در آموزش برنامه نویسی، سوئیفت یک زبان برنامه نویسی با عمر کوتاه است که توانسته با عمر کم خود محبوبیت زیادی را بین برنامه نویسان به دست آورد. swift محصول شرکت بزرگ Apple است که در سال 2010 توسط کریس لاتنر توسعه داده شد و در سال 2014 از آن رونمایی شد.

زبان برنامه نویسی swift را میتوان در تمام محصولات اپل مشاهده کرد و از مزایای این زبان میتوان به سادگی، سرعت بالا و امنیت بالا اشاره کرد. همچنین این زبان از زبان هایی مثل پایتون و جاوا و غیره پشتیبانی می‌کند.
هم‌چنین کاربرد عالی و ویژگی هایی که این زبان برنامه نویسی دارد، موجب شده است تا بازار کار بسیار خوبی را برای توسعه دهندگان خود رقم بزند.

در این مقاله از پلتفرم آموزشی مداد سبز  قصد داریم تا موضوع زبان برنامه نویسی سوئیفت چیست؟ را بررسی کنیم، پس تا انتها همراه ما باشید.

زبان برنامه نویسی سوئیفت چیست؟

آشنایی با زبان برنامه نویسی سوئیفت | مداد سبزاگر بخواهیم لیستی از زبان های برنامه نویسی به اصطلاح تازه به دوران رسیده تهیه کنیم، قطعاً زبان برنامه نویسی سوئیفت در مقام پنجم یا ششم خواهد ایستاد. این زبان برنامه نویسی جزء زبان های جوان اما محبوب است که بسیاری از ویژگی ها و امکانات فعلی در برخی دستگاه ها و ویجت ها را مدیون زبان سوئیفت هستیم.

محبوبیت زبان برنامه نویسی به حدی بود که در سال 2015 با نظرسنجی که سایت مرجع برنامه نویسی یعنی Stackoverflow انجام داد، این زبان برنامه نویسی محبوب ترین زبان برنامه نویسی آن سال شناخته شد و در سال بعد یعنی 2016 در جایگاه دوم محبوب ترین زبان های برنامه نویسی جهان قرار گرفت.

اما اگر بخواهیم اطلاعات بیشتری درباره زبان برنامه نویسی سوئیفت کسب کنیم، باید بر روی شرکت بزرگ اپل زوم کنیم. درواقع swift را میتوان زاده‌ی این شرکت بزرگ دانست که اپل بخاطر توسعه محصولات خود این زبان را توسعه داد.

در حال حاضر شرکت Apple از زبان برنامه نویسی swift برای توسعه محصولات و ویجت های خود بر پایه سیستم عامل های IOS, macOS, watchOS و tvOS استفاده می‌کند. پس اگر با گوشی اپل، سیستم عامل مک و یا دیگر محصولات اپل مشغول مطالعه این صفحه هستید، این نعمت را مدیون زبان برنامه نویسی سوئیفت هستید.

سوئیفت با وجود سادگی خود کاربردهای عظیمی دارد که علی رغم این سادگی میتوان آثار خارق العاده ای را از طریق آن ساخت. اما در ابتدا زبان برنامه نویسی swift با نیت ساخت محصولات جدید توسعه داده نشده بود، بلکه از این زبان برنامه نویسی که بیشتر از زبان های روبی و پایتون الهام گرفته شده است برای رفع ایرادات و مشکل های قدیمی تر زبان های شرکت اپل یعنی Objective-C طراحی شده است.

مخترع زبان برنامه نویسی سوئیفت

قطعاً پس از بررسی هایی که درباره زبان برنامه نویسی سوئیفت داشتیم، دوست دارید مخترع این زبان برنامه نویسی محشر را بشناسید. کریس لاتنر یک توسعه‌دهنده نرم‌افزار آمریکایی است که دکترای خود را در سال 2005 گرفت و پس از آن به استخدام شرکت اپل درآمد و بعد از مدت ها از شرکت اپل جدا شد. همچنین کریس لنتر بیشتر برای کار بر روی پروژه ال‌ال‌وی‌ام شناخته می‌شود و بانی اصلی آن پروژه کامپایلر کلنگ بود.

تاریخچه زبان برنامه نویسی سوئیفت

تاریخچه زبان برنامه نویسی سوئیفت | مداد سبزهمانطور که گفتیم کریس لاتنر که توسعه دهنده این زبان برنامه نویسی است. پس از استخدام در شرکت اپل در سال های 2005-2006 به کار خود ادامه داد، اما لنتر توسعه زبان برنامه نویسی را در سال 2010 آغاز کرد و در نهایت در سال 2014 نسخه نهایی زبان برنامه نویسی swift در یک کنفرانس جهانی رونمایی شد.
در همین بین شرکت اپل یک نسخه آزمایشی یا بتا را در اختیار توسعه دهندگان قرار داد اما تا آن زمان هیچ‌گاه درباره سازگاری آن نسخه سخنی گفته نشد. اما بعدها در سال 2016 نسخه اولیه زبان برنامه نویسی سوئیفت رونمایی شد و در دسترس عموم قرار گرفت.

فریمورک های زبان برنامه نویسی سوئفیت

اگر بخواهیم به صورت کلی فریم ورک های زبان برنامه نویسی سوئیفت را معرفی کنیم، باید به دو فریم ورک اشاره کنیم. فریم ورک xcode و cocoa touch دو فریم ورک محبوب زبان سوئیفت هستند.

فریم ورک xcode چیست؟

Xcode یک محیط توسعه یکپارچه است که توسط اپل برای توسعه نرم افزار برای macOS, iOS, watchOS و tvOS ایجاد شده است. این تنها ابزار رسمی پشتیبانی شده برای ایجاد و انتشار برنامه ها در فروشگاه برنامه اپل است و برای استفاده توسط مبتدیان و توسعه دهندگان با تجربه طراحی شده است.

Xcode شامل تمام ابزارهای مورد نیاز برای ایجاد یک برنامه در یک بسته نرم افزاری است. یعنی میتوان از طریق آن یک ویرایشگر متن، یک کامپایلر و یک سیستم ساخت. با Xcode می توانید برنامه خود را بنویسید، کامپایل و اشکال زدایی کنید، و پس از پایان کار می توانید آن را به فروشگاه برنامه اپل ارسال کنید.

این شامل تعدادی ابزار برای کمک به روند توسعه سریع است. بنابراین توسعه دهندگان باتجربه می توانند برنامه ها را به سرعت ایجاد کنند و مبتدیان با سردرگمی و موانع کمتری برای ایجاد یک برنامه عالی مواجه می شوند.

به عنوان یک ویرایشگر کد، Xcode از طیف گسترده ای از زبان های برنامه نویسی – C, C++, Objective-C, Objective-C++, Java, AppleScript, Python, Ruby, ResEdit و Swift پشتیبانی می کند. از مدل های برنامه نویسی کاکائو، کربن و جاوا استفاده می‌کند.

شما می‌توانید برای مطالعه مقاله آموزش پایتون، آموزش ++C و آموزش جاوا اسکریپت به صفحات مربوطه مراجعه کنید.

Xcode طوری طراحی شده است که به شما به عنوان یک توسعه دهنده، یک پنجره واحد برای کار کردن در اختیارتان قرار دهد. این دارای یک بررسی کننده کد منبع و ویژگی تکمیل خودکار است که نوشتن کد منبع را بسیار آسان تر می کند.

هنگامی که یک پروژه جدید ایجاد می‌کنید، می‌توانید از بین قالب‌های موجود چارچوبی را انتخاب کنید که بتوانید آن را گسترش دهید. این ویژگی‌ها برای توسعه‌دهندگان جدید مفید هستند، زیرا به شما عصا می‌دهند تا در حین یادگیری به آن تکیه کنید.

توسعه دهندگان پیشرفته این ویژگی ها را برای ساده کردن گردش کار خود و سرعت بخشیدن به روند توسعه برنامه مفید می‌دانند.

دانلود فریم ورک xcode

فریم ورک xcode چیست؟ | مداد سبزاز لینک مقابل می‌توانید فریمورک xcode را مستقیم دانلود کنید: https://developer.apple.com/xcode/

فریمورک Cocoa Touch چیست؟

Cocoa Touch یک چارچوب رابط کاربری است که توسط اپل برای ساخت برنامه های نرم افزاری برای محصولاتی مانندiPhone,  iPad و iPod Touch ارائه شده است. اساساً به زبان Objective C نوشته شده است و مبتنی بر Mac OS X است.

Cocoa Touch بر اساس معماری نرم افزار کنترلر مدل view توسعه داده شده است. رابط های برنامه نویسی برنامه های کاربردی سطح بالا موجود در Cocoa Touch به ایجاد انیمیشن، شبکه سازی و افزودن ظاهر و رفتار پلت فرم بومی به برنامه های توسعه یافته با توسعه کد کمتر کمک می کند.

ویژگی های زبان برنامه نویسی سوئیفت

زبان برنامه نویسی سوئیفت ویژگی های منحصر به فردی دارد که به آن در تبدیل شدن به یک زبان برنامه نویسی کامل کمک زیادی می‌کند. ویژگی های زبان برنامه نویسی swift عبارت است از:

الگوی برنامه نویسی پروتکل محور در سوئیفت

پروتکل ها درواقع همان کلاس های زبان های برنامه نویسی شی گرا هستند، اما با تفاوت اینکه پروتکل ها عملکرد بهتری دارند. مانند عملیات ارث بری که در زبان های برنامه نویسی شی گرا به درستی انجام نمی‌شود. اما در زبان های برنامه نویسی پروتکل محور ما شاهد چنین مشکلاتی نیستیم.

توانایی در انتخاب متغیر ها در سوئیفت

فریم ورک Cocoa Touch چیست؟ | مداد سبز

ممکن است در هنگام کدنویسی و کار با متغیرها با خطاهایی مانند nil و یا null روبه‌رو شوید. برنامه‌نویسان می‌توانند با گذاشتن یک علامت سؤال در کدهای خودشان، به‌راحتی از هنگ کردن و ازکارافتادن اپلیکیشن‌هایشان جلوگیری کنند.

قابلیت رمزگذاری و رمزگشایی کدها در سوئیفت

تمام برنامه هایی که ساخته می‌شوند بر پایه انتقال داده ها هستند و بسیاری از برنامه ها با شبکه های متنوع و API های وسیعی در حال ارتباط هستند و این موقعیت باعث می‌شود تا تضمین امنیت برنامه ها به خطر بیفتد. در حالی که با استفاده از کتابخانه های زبان برنامه نویسی swift میتوان امنیت داده ها را تضمین کرده و دیگر نگران این موضوع نباشیم.

استفاده از محیط یکپارچه Xcode

همانطور که در بالا هم گفتیم محیط یکپارچه xcode این قابلیت را به توسعه دهندگان می‌دهد تا با ارتباط وسیع برنامه نویسان با یکدیگر مشکلات خود را به اشتراک بگذارند و جدای آن xcode توانایی پشتیبانی از زبان هایی مانند پایتون، جاوا و ++C را دارد.

مزایای زبان برنامه نویسی سوئیفت چیست؟

مزایای زبان برنامه نویسی سوئیفت چیست؟

همانطور که می‌دانید مزایا و معایب یک زبان برنامه نویسی در انتخاب آن زبان برای یادگیری و استفاده نقش بسزایی دارد. زبان برنامه نویسی سوئیفت هم بدین شکل است اما خوشبختانه زبان برنامه نویسی سوئیفت دارای مزیت های متعددی است که این زبان را به یک زبان محبوب بدل کرده است. در ادامه به مزایای زبان برنامه نویسی swift خواهیم پرداخت.

توسعه سریع سوئیفت

از ویژگی های بارز این زبان برنامه نویسی سادگی و در مقابل سرعت بالای آن است. با استفاده از زبان برنامه نویسی و سینتکس های ساده آن می‌توانید کد های مختلف را با کمترین کد ها نوشته و اعمال کنید.

سوئیفت ساخته اپل است

همین که بدانیم زبان برنامه نویسی swift تحت پشتیبانی اپل است، می‌تواند 50 درصد تصمیم ما برای یادگیری و یا استفاده از آن را تکمیل کند. زبان برنامه نویسی سوئیفت به دلیل داشتن پشتیبانی مانند اپل که با ارزش ترین و بیشترین سهام را بین شرکت های جهان دارد یک اطمینان خاطر به تمام توسعه دهندگان این زبان می‌دهد.

تضمین امنیت برنامه ها توسط سوئیفت

مزایای زبان سوئیفت | مداد سبز

وقتی برنامه ای را می‌نویسید و یا پروژه در دستتان است، قطعاً قسمتی از دغدغه شما امنیت این برنامه است. چرا که اگر امنیتی برای آن برنامه نباشد، توسط سپر های دفاعی مانند گوگل، اپ استور و غیره شناسایی شده و تمام زحمت های شما به باد می‌رود.
اما زبان برنامه نویسی سوئیفت آزمون و خطا های زیادی را از سر گذرانده تا امنیت کامل برنامه شما را تضمین کند. همچنین زبان سوئیفت از سیستم امنیتی و خطایابی قدرتمندی بهره می‌برد که می‌تواند خطاهای برنامه نویسی شما را تا حد بسیار چشم گیری کاهش دهد و در نتیجه برنامه شما از امنیت بالاتری برخوردار شود.

بهینه سازی مدیریت حافظه با سوئیفت

یکی از بزرگترین دغدغه ها در حین برنامه نویسی و عملکرد آن مشکل حافظه است. قبلاً که سوئیفت چندان توسط اپل به کار گرفته نشده بود، مشکل حافظه به عهده خود برنامه نویسان بود. اما پس از ورود سوئیفت و تکنولوژی ARC این مشکل حل شد.

توانایی تولید اپلیکیشن برای تمامی دستگاه‌ها

در عصر امروز بسیاری از شرکت ها و افراد دوست دارند تا قشر بیشتری از مخاطبانشان نرم افزار و برنامه آن ها را نصب داشته باشند و اگر هم شما جز این دسته هستید، برای برنامه های خود می‌توانید از سوئیفت استفاده کنید. پشتیبانی اپل به همراه قابلیت اجرای برنامه های swift بر روی سیستم عامل های ویندوز و لینوکس و غیره آن را تبدیل به یک زبان برنامه نویسی کامل کرده است.

معایب زبان برنامه نویسی سوئیفت چیست؟

تا اینجا درباره swift خیلی تعریف و تمجید کردیم اما باید بدانید این زبان برنامه نویسی معایبی هم دارد که باید قبل از شروع آن از آن اگاهی داشته باشید. در ادامه به معرفی معایب زبان برنامه نویسی سوئیفت خواهیم پرداخت.

جوان بودن سوئیفت

عمده زبان های برنامه نویسی که در سن جوانی خود قرار دارند در ابتدا زیاد مورد قبول قرار نمی‌گیرند. علت این موضوع هم داشتن خطاها و عیوب مختلف و پشتیبانی آن است. البته این موضوع برای swift اثبات شده است که در نسخه های جدیدی که این زبان منتشر می‌کند به جد در حال رفع کردن آن ها است.

جامعه هدف کوچک

معایب زبان برنامه نویسی سوئیفت | مداد سبززبان برنامه نویسی سوئیفت در حالی که یک زبان قابل و عالی است، اما تعداد خیلی کمی علاقه به توسعه ios دارند و نسبت به زبان های دیگر ممکن است جامعه هدف کوچکتری در میان توسعه دهندگان داشته باشد.

عدم پشتیبانی از نسخه‌های قدیمی‌تر

یکی دیگر از عیوب سوئیفت عدم پشتیبانی از نسخه های قدیمی تر است. این موضوع که قبلاً توسط مدیران اپل بیان شد، به اینگونه بود که محصولات اپل از نسخه قدیمی تر IOS7 پشتیبانی نمی‌کند، در حالی که هنوز 6 درصد از افراد از نسخه های قدیمی تر آن استفاده می‌کنند.

آموزش برنامه نویسی سوئیفت

همان‌طور که توضیح دادیم زبان برنامه نویسی سوئیفت مزایا و معایبی دارد که خوشبختانه مزایا و ویژگی‌ های بسیار زیاد آن ممکن است شما را برای آموزش برنامه نویسی سوئیفت علاقه‌مند کرده باشد. به همین دلیل می‌توانید برای یادگیری این زبان توسط مدرسین برتر کشور از مداد سبز کمک بگیرید.

مثال از برنامه نویسی سوئیفت

در این قسمت به بررسی syntax های زبان سوئیفت می‌پردازیم که همراه با مثال های مختلف از این زبان های برنامه نویسی، می‌توان شما را بیشتر با این زبان آشنا کرد.
کلاس ها در زبان برنامه نویسی swift:

 مثال از برنامه نویسی سوئیفت | مداد سبز

عملگر ها (Funiction) در برنامه نویسی سوئیفت:

عملگر ها (Funiction) در برنامه نویسی سوئیفت | مداد سبز

آرایه ها در برنامه نویسی سوئیفت:

آرایه ها در برنامه نویسی سوئیفت | مداد سبزبازار کار برنامه نویسی سوئیفت

 بازار کار برنامه نویسی سوئیفت | مداد سبز

همانطور که بارها گفتیم زبان برنامه نویسی به خاطر کاربرد و محبوبیت هایی که دارد بسیار مورد توجه شرکت های مختلفی است که روزانه پروژه های مختلفی را برای انجام و استفاده از این زبان برنامه نویسی خواستار هستند. برای توجه به این موضوع با سر زدن به سایت کوئرا میتوان تعداد شرکت ها و میزان حقوق دریافتی توسعه دهندگان سوئیفت را مشاهده کرد.

خلاصه

در این مقاله از مجموعه مداد سبز تلاش کردیم تا موضوع برنامه نویسی سوئیفت چیست؟ را بررسی کرده و با مزایا و معایب زبان برنامه swift آشنا بشیم. همچنین در انتها به بررسی بازار کار برنامه نویسی swift پرداختیم و در نهایت متوجه شدیم که این زبان برنامه نویسی یک زبان محبوب و جوان است که راه زیادی برای به دست آوردن این مقام طی کرده است. ممنونیم که تا انتهای این مقاله همراه ما بودید، اگر سؤالی دارید حتماً از ما بپرسید.

فهرست مطالب

مقاله های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

11 − 7 =