آموزش آسان و سریع برنامه نویسی ++C 💻
<<با مداد سبز همه آموزش ها رو تخصصی یاد بگیر>>
آموزش پیشرفته ++C
زبان ++C به عنوان مادر زبانهای برنامه نویسی و یک زبان فوقالعاده قدرتمند سطح جهان شناخته شده و در تمام عرصه ها استفاده میشود.
آموزش مقدماتی ++C
در آموزش مقدماتی C++، مفاهیم اولیه برنامه نویسی در سی پلاس پلاس به آموزش داده شد. (انواع داده ها، دستور شرطی، دستورهای تکرار) و... میپردازیم.
سی پلاس پلاس یکی از محبوب ترین زبان های برنامه نویسی است که یکی از مراجع درسی مهم در دانشگاه ها و مراکز آموزش آکادمیک هم به شمار می آید. آموزش c++کمک میکند دید وسیع تری نسبت به علم کامپیوتر پیدا کنیم. به علاوه این زبان نیازی به هیچ پیش نیازی نداشته و می توان آن را به راحتی فراگرفت. در این مطل قصد داریم مفصلا به زبان سی پلاس پلاس بپردازیم و در مورد آن اطلاعات جامعی در اختیار شما بگذاریم. اگر شما هم قصد آموزش c++ را دارید توصیه می کنیم این مطلب را از دست ندهید.
برنامه نویسی ++C چیست؟

یکی از زبان های برنامه نویسی کامپیوتر که از نوع شی گرا بوده و در دسته زبان های سطح بالا قرار می گیرد زبان برنامه نویسی C++ است. هرچند از نظر برخی کارشناسان زبان سی پلاس پلاس در دسته زبان های میانی هم قرار می گیرد.
علت اصلی این ادعا هم این است که این زبان در عین حالی که قابلیت ها و ویژگی های یک زبان سطح بالا را داراست، مشخصه ها و توانایی هایی که زبان های سطح پایین دارند را نیز در اختیار دارد. سی پلاس پلاس یک زبان برنامه نویسی بسیار قوی بوده که از زیر مجموعه های زبان برنامه نویسی C به شمار می آید. این زبان برنامه نویسی در طراحی تعداد زیادی از سیستم های عامل های حال حاضر، مرورگرها، درایورهای سیستمی و همچنین بازی های کامپیوتری مورد استفاده قرار گرفته است.
زبان برنامه نویسی سی پلاس پلاس دارای ویزگی هایی به شرح زیر است:
- از انواع زبان های ایستا یا همان statically-typed است.
- سی پلاس پلاس یک زبان مفسری یا کامپایل شونده است.
- این زبان چند منظوره است.
- سی پلاس پلاس در دسته زبان های برنامه نویسی چند پارادایمی قرار می گیرد.
- سی پلاس پلاس را می توانیم یک زبان از انواع زبان های برنامه نویسی پیچیده به شمار آوریم که کارایی بسیار بالایی داشته و برای برنامه نویسی های عمومی به خوبی جوابگو است.
رمز محبوبیت و رشد پایدار C++ چیست؟
بسیاری از توسعه دهندگان آماتور یا افراد مبتدی که در ایتدای راه هستند دوست دارند در مورد رمز محبوبیت و رشد پایدار این زبان برنامه هنویسی بیشتر بدانند. سی پلاس پلاس زبانی است که تقریبا در هر جایی که فکرش را کنید پیدا شده و مورد استفاده قرار می گیرد. چیزی بالغ بر 4 میلیون توسعه دهنده در دنیا از این زبان بهره می برند و ان را به عنوان نخستین زبان خود انتخاب کرده اند. سی پلاس پلاس طیف گسترده ای از سیستم ی جدید و قدیمی را پشتیبانی می کند که از جمله انها می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
موتورهای جستجو یا سرچ انجین ها
- دیتابیس ها
- اپلیکیشن های وی آر (VR)
- سیستم عامل های متعدد
- بروزرها یا همان مرورگرهای وب
- تولید فیلم
- و …
از جمله سیستم های طراحی شده با این زبان می توانیم به ادوبی، آن ریل انجین، بروزرهای فایرفاکس و همینطرو کروم و … اشاره کنیم. شاید برایتان جالب باشد که بدانید آخرین نسخه این زبان برنامه نویسی یعنی C++20 به سریع ترین زبان برنامه نویسی در حال توسعه میان کلیه زبان های برنامه نویسی تبدیل شده است.
این زبان به خوبی توانایی توسعه دادن پلتفرم های نرم افزاری و اپلیکیشن ها را دارا بوده و این قابلیت را دارد که به راحتی با منابع محدود مورد اجرا قرار گیرد. همچنین سی پلاس پلاس می تواندبه صورت مستقیم روی ماشین و یا سخت افزاری که برای اجرای ان در نظر گرفته شده است تغییراتی ایجاد کند.
به همین علت هم توسعه دهندگان به راحتی می توانند کدهای خود را حتی در محیط هایی با محدودیت سخت افزاری هم پیاده سازی کنند.
پیشینه و تاریخچه C++
در سال 1379 بود که فردی به نام Bjarne Stroustrup با مشکلات و مسائلی در حوزه آنالیز هسته یونیکس آن هم برای سیستم های توزیع یافته روبرو شد و تصمیم به حل آنها گرفت. این فرد که در لابراتوار AT&T Bell Labs مشغول به کار بود به این نتیجه رسید که سیستم ها برای انحام این تحلیل ها یا به شدت کند بوده و یا از سطح بسیار پایینی برخوردار هستند.
به همین دلیل هم استروستراپ تصمیم گرفت زبان برنامه نویسی جدیدی طراحی کند تا این مشکلات را نداشته باشد و کار را برای همگان راحت تر نماید.
او برای طراحی زبان جدید مدنظر خود زبان برنامه نویسی C را به عنوان پایه در نظر گرفت. چرا که این زبان زبانی عمومی و در عین حال کاملا کارا بوده و به علاوه از نظر عملیاتی هم بسیار سریع به حساب می آید. هدف اصلی استروستراپ این بود که زبانی طراحی کند که از نظر تجریدی در سطح بالاتری کار کند و در عین حال هم همان کارایی زبان C را در اختیار داشته باشد.
در انتها نام این زبان برنامه نویسی C withClasse انتخاب شد که به معنای C به همراه کلاس است. سپس در ادامه روند استفاده از این زبان برنامه نویسی نام آن به همان نام امروزی یعنی C++ تغییر پیدا کرد. شاید برایتان جالب باشد بدانید که ++ آخر نام این زبان برنامه نویسی اشاره نزدیکی به عملگر آن از نوع افزایشی دارد.
مزایای C++
یکی از موارد مهمی که در آموزش c++ در بخش تئوری به ان پراخته می شود مزیت های این زبان هستند. به طور کلی سی پلاس پلاس دارای مزیت های متعددی است که دو مورد از این مزیت ها از بقیه پر رنگ تر بوده و از نظر ارشناسان کاربردی تر هستند. این دو مزیت اصلی زبان برنامه نویسی سی پلاس پلاس به شرح زیر هستند:
سرعت بالا
نخستبن و یکی از اصلی ترین مزایایی که برای این زیان برنامه نویسی مطرح می شود چیزی نیست به غیر از سرعت بالای ان! علاوه بر ارائه پشتیبانی فوق العاده ای که به صورت همزمان ارائه می دهد، این زبان به عنوان یکی از سریع ترین زبان های برنامه نویسی هم شناخته می شود. اگر نیاز به کدنویسی دارید که عملکرد در ان از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده و در کنار ان تاخیر می بایست بسیار کم باشد توصیه همه کارشناسان استفاده از زبان برنامه نویسی C++ است. از جمله کاربردهایی که به چنین مواردی نیازمنده هستند می توانیم به سرورهایی با حجم بالا مانند سرورهای وب، برنامه، پایگاه داده ها و سایر مواردی از این دست اشاره کنیم که زبان سی پلاس پلاس برای انها یک نقش کلیدی را ایفا می کند.
زبانی نزدیک به زبان ماشین و سخت افزار
در مقایسه با سایر زبان های برنامه نویسی مثل پایتون و … سی پلاس پلاس به عنوان زبانی شناخته می شود که به سخت افزار به خوبی نزیک است. همین ویزگی سبب شده است برای کارهایی که نیاز به نرم افزار و سخت افزار وجود دارد از این زبان استفاده زیادی شود. به علاوه در جاهایی که لازم است نرم افزار در سطح پایین ساپورت شود هم این زبان به خوبی مفید واقع می شود و به شد کارآمد است.
کاربردهای عملی C++
در این قسمت قصد داریم شما را با حوزه هایی آشنا کنیم که آموزش c++ در آنها به صورت عملی مورد استفاده قرار می گیرد. این حوزه ها به شرح زیر هستند:
سیستم های عامل
سیمبین او اس، اپل مک او اس، مایکروسافت ویندوز و همینطور سیستم عامل های تلفن های همراه هوشمند مانند آی او اس هم به وسیله زبان سی پلاس پلاس توسعه پیدا کرده اند.چرا که یکی از ویزگی های اصل سیستم عامل ها سرعت بالا و کارایی مناسب در مدیریت منابع سیستم است و این زبان چنین کارایی را به راحتی در اختیار توسعه دهنده قرار می دهد.
بازی های کامپیوتری
برای بازی هایی که بیشتر از نوع گرافیکی هستند C++ به عنوان یک جز جدایی ناپذیر در طراحی آنها شناخته می شود. چون به کمک این زبان بازی ها قادر هستند بهینه تر از سورس هایشان بهره ببرند، شبکه هایی شامل چند پلیر تامین کنند و همینطور پیچیدگی هایی که در بازی های 3D است را به خوبی ایگنور کنند. بازی های کامخپیوتری مانند وارکرافت، کانتر استرایک، کنسول های بازی ایکس باکس، پلی استیشن و همینطور موتورهای بازی مانند آن ریل انجین با این زبان برنامه نویسی طراحی شده اند.
مرورگرهای وب
بسیاری از مرورگرهای وب با سی پلاس پلاس توسعه پیدا کرده اند. حتی به احتمال بسیار زیاد مرورگر فعلی که با آن در حال مطالعه این مقاله هستید هم با این زبان برنامه نویسی طراحی شده است. C++ می تواندبه راحتی به بازیابی اطلاعات دیتابیس از سرویس ها پرداخته و همچنین کدها را تبدیل به صفحه های وبی کند که کاملا تعاملی هستند. سرعت بسیار بالا و تاحیر بسیار پایین از جمله قابلیت هایی هستند که C++ برای مررگرها به ارمغان می آورد.
چرا باید C++ را یاد بگیریم؟
در بخش قبلی از آموزش c++ به سه مورد از کاربردهای عملی این زبان برنامه نویسی پرداختیم. حال می خواهیم با هم بررسی کنیم که اصلا چرا لازم است به عنوان یک برنامه نویس به آموزش این زبان مشغول شویم. در ادامه چند دلیل مهم برای این موضوع را مطرح کرده ایم:
- زبان سی پلاس پلاس به شما به عنوان برنامه نویس کمک می کند بهتر معماری کامپیوترها را بفهمید. با توجه به این که این زبان برخی ویژگی های زبان های سطح پایین را نیز داراست، لذا قابلیت تعامل با سخت افزار آن هم به شکلی مستقیم را دارد. همین امر به توسعه دهنده کمک می کند چگونگی کار کردن حافظه کامپیوتر و نیز ذخیزه شدن و بازیابی اطلاعات را به خوبی یاد بگیرد.
- زبان سی پلاس پلاس از آن دست زبان هایی است که کاربرد بسیار وسیعی دارد و تقریبا در همه جا از آن بهره گرفته می شود. در طراحی انواع سیستم عامل ها، اپلیکیشن ها، بازی ها و … از این زبان بهره گرفته می شود و می توانیم آن را به اندازه ی کارآمد و کاربردی بدانیم که غیر قابل جایگزینی با زبان دیگری باشد. اپلیکیشن های شرکت ادوبی مانند فتوشاپ، شبکه اجتماعی فیس بوک، بسیاری از تولیدات اتودسک و … همگی بر پایه این زبان برنامه نویسی هستند و کاربرد آن انکارناپذیر است.
چشم انداز شغلی C++
در هنگام شروع آموزش c++ یکی از مهمترین مواردی که مورد توجه فراگیران است چشم اندازهای شغلی آن است. به طور کلی برنامه نویسانی که مسلط به این زبانند دارای مزیت هایی هستند که از جمله انها می توانیم به بازار کار بسیار خوب، امکان دور کاری یا هوم آفیس بودن و همینطور امکان مشغول به کار شدن به عنوان فریلنسر اشاره کنیم. این افراد می توانند جایگاه های شغلی داشته باشند که برخی از انها به شرح زیر است:
- برنامه نویس های اماتور
- برنامه نویس های ارشد
- توسعه دهندگان نرم افزارها
- آنالیزور سطح کیفی نرم افزارها
- توسعه دهنده و طراح بازی های کامپیوتری
- آنالیزور C++
- مهندس توسعه دهنده نرم افزار
با توجه به کاربرد گسترده ای که این زبان برنامه نویسی دارد همچنان افق روشنی برای اینده آن متصور هستند. کارفرمایان بسیاری به توسعه دهندگان و برنامه نویسان فعال در حوزه سی پلاس پلاس نیازمند هستند و آمارها هم کاملا گویای این نیاز و بازار کار خوب برای متخصصان این حوزه است.
درآمدهای افرادی که در این زمینه حرفی برای گفتن داشته باشند بسیار خوب و مکفی بوده و افرادی که بر این زبان به خوبی مسلط هستند در دسته افراد با درامد بسیار خوب قرار می گیرند که حتی می توانند درآمدهای دلاری نیز کسب کنند. به طور کلی فاکتورهایی مانند سطح توانایی ها و مهارت ها، کارفرمای انتخابی، کیفیت نهایی برنامه طراحی شده و حتی موقعیت مکانی در میزان درآمد کاملا تاثیرگذار هستند.
نحوه پیدا کردن موقعیت شغلی مرتبط با C++
در ادامه این مطلب به یکی از مهمترین موارد و در عین حال پرتکرارترین آنها میرسیم که چیزی نیست به جز چگونگی یافتن یک موقعیت شغلی مرتب در حوزه برنامه نویسی سی پلاس پلاس! ای زبان برنامه نویسی در دسته زبان هایی که یادگیری آنها بسیار ساده و روان هستند قرار نمی گیرد، اما در عین حال هم رنج گسترده ای از برنامه ها را در برمی گیرد که به راحتی با این زبان قابل توسعه هستند.
این یعنی موقعیت های شغلی بیشتر در مقایسه با زبان های برنامه نویسی در همین رده و در نهایت بازار کار بهتر. یکی از مهمترین موارد برای پیدا کردن یک موقعیت شغلی مناسب تخصص و همینطور مهارت توسعه دهنده است. چرا که آموزش در این زمینه هیچ وقت تمام نمیشود و همیشه چیزهایی وجود دارند که شما حتی به انها تا بحال برخورد هم نداشته اید.
پس هر قدر که سطح دانش تئوری و مهارت های عملی شما در این زبان بیشتر باشد احتمال اینکه بتوانید موقعیت شغلی مناسب تری پیدا کنید هم قطعا بالاتر خواهد بود. در خارج از کشور شرکت های مطرحی نظیر آمازون، اچ پی، گوگل، مایکرسافت، اینتل، آی بی ام و … همگی به دنبال متخصصان کاربلد سی پلاس پلاس هستند و درآمدهای بسیار بالایی هم برای افراد واقعا حرفه ای در نظر می گیرند.
پس در صورتی که در کار خود خبره باشید علاوه بر در اختیار داشتن تعداد بالایی از فرصت های شغلی می توانید به کاری مشغول شوید که حقوق و مزایای بسیار خوبی هم نصیبتان می کند.
اجرای آنلاین برنامه های C++
یکی از نخستین مواردی که هر توسعه دهنده و برنامه نویس در همان ابتدا فرا می گیردنصب کردن کلیه ابزارهای مورد نیاز و همینطور محیط های برنامه نویسی است. در آموزش c++ یکی از موارد اولیه مطرح شده هم همین موضوع است.
گاها پیش می آید که شما در موقعیتی قرار می گیرید که به سیستم خودتان دسترسی ندارید، مثلا در سفر هستید یا اصلا به هر دلیلی دور از سیستم اصلی تان هستید. در این مواقع کامپایلرهای آنلاین به کمک شما آمده و خیلی راحت می توانید ازز این سرویس ها برای انجام کارهایتان استفاده کنید.
برای اجرای برنامه های سی پلاس پلاس به صورت آنلاین شما می توانید از انواع کامپایلرهای انلاین بهره بگیرید که از این زبان برنامه نویسی پشتیبانی می کنند. در ادامه تعدادی از این کامپایلرها معرفی شده اند:
1. کامپایلر آنلاین codechef
کامپایلر آنلاین کدشف، سرآشپز کد و یا codechef یکی از این محیط های اجرای آنلاین است که برای استفاده از این پلتفرم می توانید به ادرس codechef.com/ide رفته و در یک محیط مینیمال و فاقد هرگونه تبلیغات مزاحم به اجرای برنامه های سی پلاس پلاس خود بپردازید. علاوه بر سی پلاس پلاس کدشف از زبان های مانند پایتون و جاوا هم پشتیبانی می کند و امکان اجرای آنلاین کدهای این برنامه ها هم در آن وجود دارد.
2. سایت ideone.com
سایت ideone.com هم دیگر محیط اجرای آنلاین کدهای سی پلاس پلاس است که بسیار محبوب هم هست. چرا که لیست زبان های برنامه نویسی که این سایت از انها پشتیبانی می کند بسیار بلند بالاست. همچنین سرعت بالای اجرا هم از دیگر مزیت های این محیط به شمار می آید.
3. سایت tutorialspoint.com
اگر به دنبال یک محیط حرفه ای برای اجرای کدهای سی پلاس پلاس خود آن هم به صورت آنلاین هستید سایت tutorialspoint.com یکی از بهترین گزینه هاست. کافی است به بخش codingground رفته و برنامه تان را کامپایل کنید. این کامپایلر آنلاین حتی امکان انتخاب معماری که برای پردازنده تان در نظر دارید را هم در اخیتارتان قرار می دهد و به شما این اجازه را می دهد که بسیار ریزبینانه کد خودتان را بررسی کرده و به تصحیح و بهینه سازی ان بپردازید. برای دیدن کامپایلر ها در ++C وارد این صفحه شوید.
برنامه نویسی C++ روی Mac OS X
در ادامه آموزش c++نوبت به نحوه کد زدن با این زبان در محیط های مختلف و سیستم عامل های گوناگون میرسد که در اولین بخش به چگونگی برنامه نویسی سی پلاس پلاس در مک او اس می پردازیم. ساده ترین راهی که برای این کار به شما پیشنهاد می کنیم استفاده از Xcode است.
برای این کار می بایست به آدرس https://sourceforge.net/projects/turbo-for-mac/ که برای به توسعه دهندگان اپل است بروید. در صورتی که با خطا مواجه شدید از وی پی ان استفاده کنید. سپس آخرین نسخه ایکس کد را در همین سایت پیدا کرده و برای دانلود آن اقدام کنید. برای نصب این محیط یک ویزارد وجود دارد که به راحتی به شما کمک می کند برنامه را نصب و اجرا کنید.
پس از باز کردن ایکس کد از منوی فایل وارد زیر منوی New شده و گزینه Project را انتخاب کنید. در مرحله بعد به قسمت OS X رفته و از میان گزینه های موجود Application را انتخاب کنید. حال روی گزینه Command Line کلیک کرده و Next را انتخاب کنید.
فیلدهای باز شده را پر کنید، دقت کنید در بخش زبان یا همان language گزینه C++ را انتخاب کنید. محل ذخیره پروژه را تعیین کرده و سپس روی Create کلیک کنیدو توصیه می کنیم گزینه Create Git repository را غیرفعال کنید. وارد main.cpp شده و حالا می توانید کد دیفالتی که خود ایکس کد ارائه داده است را مشاهده کنید.
کد خودتان را جایگزین این کد پیش فرض کرده و از منوی Product گزینه Run را انتخاب کنید تا کد اجرا شود. از کلید ترکیبی CMD+R هم می توانیدبرای این کار استفاده کیند. خروجی کد شما در انتهای صفحه ای که در آن قرار دارید به نمایش درخواهد آمد.
اجرای C++ روی لینوکس
پیش نیازهایی که برای اجرای سی پلاس پلاس روی سیستم عامل لینوکس مورد نیاز است به شرح زیر هستند:
- کامپایلر که ما از GNU GCC استفاده میکنیم که مناسب آماتورهاست.
- ابزارها و همینطور کتابخانه هایی که برای توسعه مورد استفاده قرار می گیرند
- یک ادیتور متنی که پیشنهاد ما gEdit است.
در ادامه شما باید کامپایلر گفته شده و ابزارهایی که به ان مربوط است را روی سیستم لینوکس خود نصب کنید. سپس تایید نصب صحیح کامپایلر را با دستور $ gcc –version دریافت کنید. حال ادیتور متنی که انتخاب و نصب کرده اید را باز کرده و فایلی بسازید که پسوند آن .cpp باشد. حال باید به دایرکتوری فایل مورد نظر رفته و به کمک دستور $g++ به همراه نام فایل مورد نظر و یک نام انتخابی فایلی که نیاز دارید را ایجاد می کنید. به کمک دستور ./file name می توانید خروجی کد خود را مشاهده کنید.
اجرای C++ روی ویندوز (XP، ۸، ۷، ۱۰)
به منظور اجرای سی پلاس پلاس روی نسخه های مختلف ویندوز شما به Code::Blocks نیاز دارید. این کامپایلر در عین سادگی برای توسعه به خوبی کارامد است. ابتدا این برنامه را دانلود کرده و سپس مرحله های زیر را انجام دهید:
ابتدا وارد سایت binary release download page of Code:Blocks شده و از قسمت ویندوز سورس آن را دانلود کنید. حال فایلی که برای نصب Code::Blocks است را باز کرده و به ترتیب دکمه های nextà I agree à Next و در نهایت Install را بفشارید تا کامپایلر gnu gcc هم در کنار Code::Blocks نصب گردد.
حال این کامپایلر را اجرا کرده و از منوی فایل به زیرمنوی New رفته و Empty File را انتخاب کنید. کلیدهای ترکیبی Ctrl+ Shift+ N هم همین کار را برای شما انجام می دهند. کد را نوشته و آن را با پسوند سی پلاس پلاس یعنی .cpp سیو کنید. برای اجرا کردن کد می توانید از منوی Build گزینه Build and Run را انتخاب کنید.
اولین برنامه C++
حال که کامپایلر مناسب سیستم عاملتان را نصب کردید در اولین قدم آموزش c++ نوبت به نوشتن اولین برنامه تان می رسد که معمولا همجا برنامه معروف “Hello World!” است. این برنامه در عین این که نیاز به کدنویسی کوتاهی دارد می تواند به شما کمک کند بررسی کنید که همه چیز به درستی انجام شده است. برای کدنویسی این برنامه ساده به صورت زیر کار را شروع میکنیم:
#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
cout<<“Hello World!”;
return 0;
}
خروجی این برنامه چاپ عبارت Hello World! است.
شرط if چگونه کار می کند؟
به طور کلی دستورات شرطی از جمله مهمترین دستورها در سی پلاس پلاس هستند که برای انجام دادن کارهای مختلفی که توسعه دهنده ها در نظر دارد مورد استفاده قرار می گیرند. به کمک این دستورها برنامه در شرایط مختلف می تواند تصمیم گیری کرده و یک گزینه را انتخاب کند.
شرط If در سی پلاس پلاس به این صورت اجرا می شود که برتامه ابتدا گزاره شرطی که در داخل پرانتز قرار گرفته است را مورد بررسی قرار میدهد. درصورتی که این گزاره یا همان شرط درست باشد و مقدار آن True بازگردانده شود آنگاه دستواتی که در داخل بدنه If قرار گرفته اند می بایست اجرا شوند. در غیر این صورت این دستورات بدنه شرط اجرا نخواهند شد و برنامه به کدهایی که بعد از دستور if قرار دارند پرش می کند.
شرط if….else در C++
شرط if … else از دستور شرطی if به تنهایی پیشرفته تر بوده و برای دو حالت انجام کار خاصی در نظر گرفته میشود. به این شکل که اگر گزاره شرطی ما درست باشد دستوراتی که در بدنه if نوشته شده است اجرا میشوند و اگر گزاره شرطی مقداری false را برگرداند آنگاه برنامه وارد دستورات بدنه else شده و آنها را اجرا خواهد کرد. در هر دو حالت پس از اجرا کردن دستورات –چه دستورات if و چه دستورات else – برنامه وارد کدهای پس از دستور if … else می رود.
عملگر شرطی سه تایی در c++
در ادامه آموزش c++ و دستورات شرطی آن نوبت به عملگر شرطی سه تایی میرسد که یکی از مهمترین و کاربردی ترین دستورهاست. این عملگر همانطور که از نام آن هم مشخص است با 3 عملوند مختلف مورد استفاده قرار می گیرد و جایگزین خوبی برای دستور شرطی if … else است. به کمک عملگرهای شرطی سه تایی شما می توانید کدهایی مختصر و کوتاه تر و در عین حال خواناتر از دستورات شرطی if … else داشته باشید. کد زیر را در نظر بگیرید:
if ( a < b ) {
a = b;
}
else {
a = -b;
}
این کد را به راحتی می توانید با عملگر شرطی سه تایی a = (a < b) ? b : -b; کوتاه و مختصر کنید.
ساختار حلقه for در C++
به طور کلی از حلقه ها در زبان های برنامه نویسی زمانی استفاده می شود که ما نیاز به تکرار پیوسته یک قطعه کد داریم. حلقه ها در سی پلاس پلاس انواع مختلفی دارند که عبارت هستند از: حلقه های for، حلقه های while و حلقه های do. در این بخش از آموزش c++ به آموزش ساختار حلقه for پرداخته و سپس با همی میبینیم که این حلقه به چه صورت کار می کند. ساختار کلی یک حلقه for در زبان برنامه نویسی سی پلاس پلاس به صورت زیر است:
for(initializationStatement; testExpression; updateStatement) {
// codes
}
testExpression همان عبارت شرطی است که برای حلقه for وجود دارد و حضور آن در دستور الزامی است. initializationStatement مقداردهی اولیه متغیرها بوده و updateStatement هم به بروزرسانی متغیر پس از هر بار درست بودن شرط دخل حلقه می پردازد. در قسمت code هم می بایست دستوراتی که در ازای برقرار بودن دستور شرطی باید انجام و تکرار شوند را بیاورید. حال با هم میبینیم که یک حلقه for به چه شکل کار می کند.
حلقه for چگونه کار می کند؟
در سی پلاس پلاس حلقه های for فقط یک بار و ان هم در همان اول کار مقداردهی می شوند مثل int i=0
در ادامه و پس از مقدار دهی اولیه نوبت به شرط حلقه for و بررسی آن می رسد. این شرط می تواند یک شرط ساده مثل i>5 باشد. حال دو حالت رخ می دهد:
- نخستین حالت زمانی است ک شرط داخل حلقه برقرار بوده و درست باشد: در این صورت برنامه وارد بدنه حلقه for شده و کدهایی که در انجا نوشته شده است اجرا می شوند. در هر بار برقرار بودن شرط و در انتهای انجام دستور عملیات updateExpression یا بروزرسانی مقدار متغیر هم انجام خواهد شد. شرط داخل حلقه با بروزرسانی مقدار مجددا بررسی می شود و اجرای دستورات تا زمانی که شرط برقرار باشد ادامه پیدا می کند. هر وقت شرط داخل حلقه نقض شود اجرای دستور داخل بدنه حلقه متوقف شده و برنامه از حلقه خارج میشود.
- در حالت دوم شرط برقرار نبوده و نادرست است. در این وضعیت حلقه for اصطلاحا بسته شده یا به پایان میرسد.
طرز کار حلقه while به چه شکل است؟
یکی دیگر از انواع حلقه ها در سی پلاس پلاس حلقه while است. ساختار این حلقه را در زیر مشاهده می کنید:
while (testExpression)
{
// codes
testExpression همان شرطی است که برای این حلقه در نظر گرفته می شود و هر دفعه که حلقه اجرا میشود این شرط و برقرار بودن آن مورد بررسی قرار می گیرد. نحوه کار حلقه های while هم به صورت زیر هستند:
- ابتدا شرط حلقه مورد بررسی قرار می گیرد.
- در صورتی که شرط برقرار باشد و مقدار درست را برگرداند برنامه وارد حلقه while شده و کد داخل بدنه حلقه را اجرا می کند.
- وقتی به انتهای حلقه میرسد شرط مجددا مورد بررسی قرار می گیرد.
- تا وقتی که شرط حلقه صحیح و برقررا باشد دستورات داحل بدنه حلقه انجام می شوند.
- به محض نقض شدن شرط حلقه تمام شده و برنامه به کدهای بعد از دستورات جلقه while وارد می شود.
طرز کار حلقه while do … به چه شکل است؟
حلقه while … do مشابه حلقه while بوده اما با این فرق که بدنه ای که برای این حلقه تعریف شده است قبل از این که شرط مورد بررسی قرار بگیرد ابتدا یک بار اجرا خواهد شد. سپس شرط چک شده و دستورات داخل بدنه حلقه در صورت برقرار بودن آن اجرا می شوند. ساختار حلقه while … do را در زیر مشاهده می کتید:
do {
// codes;
}
while (testExpression);
برای اجرا هم برنامه به این شکل پیش میرود که:
- برای دفعه اول کدی که داخل بدنه حلقه قرار گرفته است اجرا می شود.
- سپس شرط چک می شود.
- اگر شرط مورد نظر برقرار باشد کدی که در بخش بدنه حلقه while … do تعریف شده است اجرا می شود و این کار تا وقتی ادامه پیدا می کند که شرط همچنان صحیح باشد.
- به محض نقض شدن شرط، حلقه تمام شده و برنامه از ان خارج خواهد شد.
نحوه ی کار break به چه شکل است؟
در این بخش از آموزش c++ نوبت به دستور break میرسد. به طور کلی در این زبان برنامه نویسی برای این که روند عادی کی برنامه را عوض کنیم می توانیم از دو دستور استفاده کنیم: break و continue. به کمک دستور break حلقه مورد نظر بدون هیچ وقفه ای و به صورت بلادرنگ به پایان می رسد.
حلقه ای که در ان دستور break به کار رفته است می تواند یک حلقه for، حلقه while یا while … do بوده و حتی می توانیم در ساختار switch هم از این دستور استفاده کنیم. ساختار این دستور بسیار ساده و به صورت break; است. از این دستور عموما در داخل بدنه هایی که برای دستورات شرطی هستند بهره گرفته میشود.
اشاره گر ها در c++
در این قسمت از آموزش c++ نوبت به یکی از بهترین و قوی ترین قابلیت های این زبان برنامه نویسی می رسد که همان اشاره گرها هستند. از این قابلیت سی پلاس پلاس که به صورت اختصاصی برای این زبان طراحی شده است و سایر زیان های برنامه نویسی مانند پایتون و یا جاوا از ان بی بهره هستند به منظور دستیابی به حافظه و همینطور ایجاد تغییر در آدرس ها استفاده می شود.
در این زبان برنامه نویسی شما می توانید مستقیما داده هایی که در حافظه هستند را دستکاری کنید. یعنی به هر فضایی که در حافظه وجود دارد می توانید مقداری اختصاص داده یا مقدار داده شده را از ان باز پس بگیرید که این کار به کمک متغیرهای اشاره گر انجام می شود.
به کمک دستور int *p شما متغیر اشاره گری تعریف کرده و نام آن را p گذاشته اید. ستاره (*) در این دستور نشان می دهد که دارید از اشاره گرها استفده می کنید. در واقع در کد گفته شده در بالا اشاره گری به نام p داریم که به int ارجاع می دهد و کاری که انجام می دهد این است که مقدار صحیحی را در یکی از آدرس های حافظه قرار می دهد و شما می توانید از این مقدار استفاده کنید و آن را دریافت کنید.
از عملگر & می توانید برایبه دست آوردن آدرس متغیر مورد نظرتان استفاده کنید. در حالی که همانظور که گفتیم از عملگر * به منظور دریافت مقداری که در یک آدرس خاص ذخیره شده است بهره می بریم.
شی گرایی در c++
مبحث مهم دیگری که در آموزش c++مطرح می شود برنامه نویسی شی گرا است. همانطور که از نام آن هم مشخص است (Object Oriented Programming : OOP) در این نوع از برنامه نویسی ما از اشیا یا همان آبجکت ها بهره می بریم.
مزیت ستفاده از این نوع برنامه نویسی ساختاربخشی به یک نرم افزار و همچنین مبدل کردن آن به بخش ها یا بهتر بگوییم قطعه هایی ساده است که بعدا هم بتوانیم از آنها استفاده کنیم. به هر یک از این قطعه ها یک کلاس گفته میشود و می توانیم آنها را نوعی نقشه برای پیاده سازی و ساخت آنچه در نظر داریم بدانیم.
هدف اصلی از برنامه نویسی آبجکت اورینتد پیاده سازی مواردی چون وراثت، پولی مورفیسم و همینطور پنهان سازی است که درد نیای واقعی هم وجود دارند. به کمک برنامه نویسی شی گرا توسعه دهنده می تواند داده ها و همینطور تابع هایی که برای انجام عملیات بر روی دیتا در اختیار دارد را با یکدیگر پیوند دهد.
همانطور که گفتیم یکی از مهمترین اجزای برنامه نویسی شی گرا در سی پلاس پلاس کلاس ها هستند. آنها داده هایی هستند که به وسیله کاربر تعریف شده و از دو بخش مهم تشکیل می شوند: اعضای داده که به آن data member هم گفته می شود و تابع های عضو که به نام member function شناخته می شوند. به علاوه کلاس ها یک نام هم دارند که نشان دهنده هویت آنها است.
شی گرایی در OO سی پلاس پلاس
همانطور که دیدید در بخش های قبلی آموزش c++ هم مختصری به شی گرایی پرداختیم و در مورد آن توضیحاتی کلی ارائه دادیم. در این بخش هم در ادامه همان مباحث کمی گسترده تر به oo یا برنامه نویسی object oriented می پردازیم. در این نوع از برنامه نویسی ما این هدف را دنبال می کنیم که نرم افزارها را با رفتارهایی شبیه به آنچه که اشیای واقعی در دنیای واقعی دارند طراحی و پیاده سازی کنیم. به همین دلیل هم وقتی برنامه شی
را مورد نظر اجرا میشود شی ها یا همان آبجکت ها به وجود خواهند آمد. نوع داده هایی که در شی گرایی مورد استفاده قرار می گیرد د کلاس ها تعریف می شوند که در بخش بعدی به نحوه تعریف انها می پردازیم. از جمله مفاهیم و موارد اصلی که در رابطه با برنامه نویسی شی گرا وجود دارند میتوانیم به
- سطح دسترسی
- فیلد
- سازنده ها یا کانستراکتورها
- و تخریب کننده ها یا دیسترکتورها
اشاره کنیم.
آرایه های تک بعدی در سی پلاس پلاس
یکی از انواع متغیرهایی که در آموزش c++ به آنها پرداخته می شود آرایه ها در ++C هستند. انها می توانند تعدادی مقادیر که از انواع یکسانی باشندرا در خودشان ذخیره کنند. زمانی می توانیم از آرایه ها استفاده کنیم که نیاز داشته باشیم تعدادی داده که به یکدیگر مرتبط هستند را در یک مکان واحد ذخیره نماییم.
با توجه به این که استفاده از متغیرهای معمولی برای چنین کاری امکان پذییر نیست و اگر هم امکانپذیر باشد قطعا مناسب نخواهد بود، لذا در چنین موقعیت هایی از آرایه ها بهره می بریم. آرایه ها در سی پلاس پلاس در دو نوع مختلف تعریف می شوند: آرایه های تک بعدی و آرایه های دو بعدی. برای تعریف آرایه ها می توانید از دستور استفاده کنید:
dataType arrayName[arraySize];
برای این که به داده ها یا در اصطلاح عناصر آرایه دسترسی پبدا کنید می توانید از اندیس ها استفاده کنید. مثلا نخستین عنصر از آرایه ای به نام grade با اندیس صفر و به کمک عبارت grade[0] قابل دسترسی است.
هر آرایه می تواند تعداد n عنصر را در خود جای دهد. با توجه به این که آرایه ها از صفر مقداردهی می شوند لذا آخرین عنصر از یک آرایه n تایی برابر با n-1 است. ما می توانیم آرایه ها را مقداردهی کنیم و حتی به کمک لوپ ها (حلقه تکرار) عنصرهای آن را گرفته و یا به چاپ برسانیم.
آرایه های دوبعدی در سی پلاس پلاس
در قسمت قبلی از آموزش c++ به آرایه های تک بعدی پرداختیم. در این قسمت می خواهیم به آرایه های دو و یا چند بعدی بپردازیم و در رابطه با آنها کمی صحبت کنیم. به طورکلی شما می توانید آرایه ای از آرایه ها در اختیار داشته باشید که این متغیر می توانند دارای دو و یا چند بعد باشد. مثلا آرایه x که به شکل
int x [3][4] تعریف شده است آرایه ای با دو بعد است که قادر است 3*4 یعنی 12 عنصر را در داخل خود قرار دهد.
در واقع این آرایه دو بعدی جدولیست که دارای 3 سطر و 4 ستون می باشد. شما می توانید این نحوه تعریف آرایه های دو بعدی را برای آرایه های چند بعدی هم تعمیم داده و به راحتی آنها را تعریف کنید.
مقداردهی به آرایه ها هم مبحث مهمی است که عموما در آموزش c++ به آن مفصلا پرداخته می شود. روش نخست برای این کار مقداردهی در همان زمان تعریف آرایه است که به صورت زیر انجام می شود:
int test[2][3] = { {2, 4, 5}, {9, 0 0}};
روش دیگر به صورت مقداردهی به خود عناصر آرایه است. به این شکل که شما آدرس سطر و ستون مورد نظر را به همراه مقدار آن در یک دستور می آورید:
test[0][1][0] = 3;
توابع کتابخانه ای در c++
تابع های کتابخانه ای که به نام توابع پیش فرض یا از پیش تعریف شده هم شناخته می شوند انواع تابع هایی هستند که به صورت پیش فذض و قبل از شروع برنامه نویسی در دسترس کاربر بوده و امکان اجرا کردن آنها نیز وجود دارد. در نتیجه شما به عنوان کاربر نیازی ندارید تا آنها را مجددا تعریف کنید. کار این توابع کتابخانه ای این است که پروسه برنامه نویسی را برای کاربر ساده تر و سریع تر کنند.
مثلا تابع ریاضی جذر با عنوان sqrt یکی از توابع از پیش اماده ای است که به وسیله ان می توانید خیلی راحت جذر اعداد را محاسبه کنید، بدون این که نیازی به نوشتن تابعی برای انجام این محاسبه داشته باشید. بلکه تنها کاری که انجام می دهید فراخوانی تابع کتابخانه ای sqrt است و تمام! کلیه تابع های پیش فرض در سی پلاس پلاس در فایل هایی قرار دارند که تحت عنوان لایبرری یا فایل های کتابخانه ای شناخته می شوند.
کلیه فایل ها و توابع کتابخانه ای با پسوندشان که .lib است قابل شناسایی هستند. هر کاربری که بخواهد و همچنین توانایی و مهارت کافی داشته باشد قادر است تابع های کتابخانه ای طراحی کرده و آنها را برای استفاده عموم عرضه کند.
برای این که بتواند در سی پلاس پلاس از این توابع کتابخانه ای استفاده کنید نخست می بایست فایلی که تابع مورد نظر را در اختیار دارد به کامپایلرتان معرفی کنید. اطلاعاتی که برای این کار به ان احتیاج دارید در هدر فایل های بخصوصی قرار گرفته اند. شما می توانید با دستور include این هدر فایل را به برنامه بیفزایید.
چگونه می توان در ++C یک struct پیاده سازی کرد؟
در این قسمت از آموزش c++ می خواهیم به استراکت ها یا ساختارها بپردازیم و آنها را به شما معرفی کنیم. به طور کلی یک استراکچر یا ساختار به مجموعه ای از متغیرها اطلاق می شود که در عین حالی که دارای انواع متفاوتی هستند، در قالب یک نام واحد قرار دارند.
ساختارها تقریبا مشابه با کلاس ها بوده و وجه تشابه شان در این است که هر دویی آنها مجموعه ای از دیتا را در خود نگه می دارند که انواع مختلفی دارد. مثلا اگر بخواهید اطلاعات کارمندان خود را ذخیره کنید می توانید یک ساختار تعریف کنید که اطلاعاتی نظیر نام، سن، حقوق و … را در بر گرفته باشد و ان را با نام مثلا employee در اختیار داشته باشید.
برای تعریف یک استراکت یا ساختار شما از کلمه کلیدی struct به همراه نام آن استفاده می کنید. در ادامه در داخل براکت ها هم می توانید به اعلان متغیرهای مورد نظرتان برای این ساختار بپردازید.
برای استفاده از استراکت ها آنها را مانند یک متغیر در نظر بگیرید که نیاز به مقداردهی دارند. دقت کنید تا زمانی که متغیرهایی از نوع ساختار طراحی شده تعریف نکنید حافظه ای به این ساختار اختصاص نخواهد یافت.
چگونه به یک عضو struct دسترسی پیدا کنیم؟
برای این که بتوانید اعضای یک ساختار را در اختیار داشته و از انها استفاده کنید می توانید از یک نقطه استفاده کنید. مثلا شما برای ساختار خود اعضای نام، سن و حقوق را تعریف کرده اید. سپس متغیری به نام Ali از نوع این استراکت که نام آن برای مثال Employee است را ایجادکرده اید. حال نیاز دارید عضو حقوق (pay) برای متغیر Ali را فراخوانی کنید و به ان مقدار 5000$ را اختصاص دهید. برای این کار کافیست از دستور زیر استفاده کنید:
Ali.pay= 5000;
دقت کنید اخر هر دستور مربوط به ساختار را با یک سمی کالون یا همان نقطه ویرگول می بندیم.
چگونه می توان یک آرایه در C++ تعریف کرد؟
در بخش های قبلی آموزش c++ در مورد آرایه ها و انواع انها صحبت کردیم و گفتیم که آنها می توانند به صورت یک یا دو و یا چند بعدی تعریف شوند. آرایه ها زنجیره ای هستند که از متغیرها تشکیل شده اند و هر کدام از این متغیرها را به عنوان یک عضو از آرایه مورد نظر می شناسیم. برای دسترسی به هر کدام از این اعضا هم از ایندکس ها استفاده می کنیم.
برای تعریف آرایه ها در زبان برنامه نویسی سی پلاس پلاس ما نیاز به 3 المان داریم:
- نوع داده
- نام آرایه
- اندازه آرایه
یک آرایه در C++ به شکل مقابل تعریف می شود: type array_name[array_size];
مثلا float grade [3] آرایه ای به نام grade است که داده های آن از نوع float بوده و اندازه آن 3 است. یعنی شما میتوانید 3 عدد اعشاری را در این آرایه سیو کنید. دقت کنید بعد از تعریف آرایه دیگر نمی توانید اندازه و همچنین نوع ان را تغییر دهید.
چگونه می توان یک آرایه در C++ را مقدار دهی کرد؟
در آموزش c++ شما می توانید به رروش های محتلفی به یک آرایه مقدار اختصاص دهید که در ادامه آنها را با هم بررسی میکنیم:
- نخستین روش مقدار دادن آن هم به صورت اولیه در زمانی است که شما آرایه مورد نظرتان را تعریف می کنید. مثال: int age [3] = {30, 25, 36}
- روش دوم هم بسیار شبیه به روش اول بوده با این تفاوت که نیازی به ذکر اندازه آرایه مورد نظر نیست و خود کامپایلر با توجه به تعداد عنصرهایی که شما آنها را مقداردهی اولیه کرده اید اندازه آرایه را تشخیص می دهد. مثال: int age [] = {30, 25, 36}
- روش دیگر هم مقداردهی به صورت جداگانه برای هر عنصر است که این کار به کمک ایندکس ها (همان اندیس ها) انجام می شود: age[1]= {30}
چگونه در C++ کلاس تعریف کنیم؟
برای این که بتوانید یک کلاس در c++ تعریف کنید به کلمه کلیدی class نیاز خواهید داشت. پس از این کلمه کلیدی می بایست نام کلاس مورد نظر را آروده و بعد از ان نوبت به تعریف بدنه کلاس می رسد. شما می بایست بدنه کلاس خود را درآکولاد باز و بسته تعریف کنید و در اخر هم حتما یک نقطه ویرگول یا (;) بگذارید. در زیر نمونه ای از یک کلاس تعریف شده در سی پلاس پلاس را می بینید که نام آن test بودده و اعضای data1 و data2 را دراختیار دارد. به علاوه توابع عضو function1() و function2() هم برای این کلاس هستند:
class Test
{
private:
int data1;
float data2;
public:
void function1()
{ data1 = 2; }
float function2()
{
data2 = 3.5;
return data2;
}
};
نکات مفید برای یادگیری سریع تر c++
حال که تا حد زیادی با مفاهمی اصلی و پایه ای در آموزش c++ آشنا شدید نوبت به آن می رسد که با چند نکته مفید به منظور یادگیری سریع تر این c++ هم آشنا شوید.
- سعی کنید خیلی سریع وارد بخش عملی یادگیری شوید و کد زدن را شروع کنید. درست است که اموزه های تئوری بسیار مفید هستند اما تا قدم در دل کار عملی و کدنویسی نگذارید نمی توانید موفق شوید و اشکالات کارخود را پیدا کنید.
- به استانداردها و قوانینی که برای این زبان برنامه نویسی وجود دارند پایبند باشید و آنها را در کدهایتان به کار ببندید.
- توصیه می کنیم کدهای مختلفی که افزاد مختلف انها را پیاده سازی کرده اند را مورد مطالعه قرار دهید. شما می توانید از دل همین کدها نکات بسیاری را بیاموزید.
- از عضویت در گروه های آموزش، رفع اشکال و برنامه نویسی c++ غافل نشوید. کار گروهی همیشه جوابگو و کمک کننده است.
انواع فایل ها در سی پلاس پلاس
در آموزش c++ فایل ها به اطلاعاتی گفته می شوند که به صورت مجموعه ای بوده و در یک حافظه آنها را ذخیره می کنند. وقتی شما این اطلاعات را در قالب فایل سیو میک نید انگاه می توانید آنها را برای دفعه های بعدی هم مورد استفاده قرار دهید. برای کار کردن با فایل ها در محیط سی پلاس پلاس شما می بایست 3 مرحله را طی کنید: 1. فایل مورد نظر را ساخته و یا باز کنید. 2. اطلاعات را از فایل مورد نظر خوانده و یا درون ان بنویسید و 3. در نهایت هم فایل را ببندید.
در زبان c++ ما میتوانیم دو نوع فایل داشته باشیم:
- فایل های متنی که اطلاعات داخل انها در قالب کاراکترها ذخیره می شوند.
- فایل های باینری که اطلاعات در انها دقیقا به همان صورتی که در حافظه قرار گرفته اند در فایل هم ذخیره خواهند شد.
بهترین کتاب ها برای یادگیری سی پلاس پلاس
اگر قصد آموزش c++ را دارید کتاب ها یکی از بهترین مراجع و منابعی هستند که می توانید از انها استفاده کنید. کتاب های آموزش سی پلاس پلاس به شما کمک میک نند درک وسیع تری از این زبان و عملکرد ان داشته باشید و در تیجه کدهای بهتر و حرفه ای تری بنویسید که در عین کارامد بودن بسیار بهنیه هم هستند. در ادامه تعدادی از بهترین کتاب ها و مراجع برای آموزش c++ را برای شما جمع آوری کرده ایم:
- کتاب C++ Concurrency In Action نوشته انتونی ویلیامز
- کتاب C++ Template Metaprogramming نوشته دیوید آبراهامز و الکسی گورتوی
- کتاب Beyond the C++ Standard Library: An Introduction to Boost نوشته بورن کارلسن
- کتاب C++ Effective نوشته اسکات میرز
- کتاب های C++ Primer Plus و C++ Primer
ویژگی دوره خوب c++
دوره های آموزش c++ یکی از کارآمدترین روش هایی هستند که می توانید برای یادگیری این زبان برنامه نویسی از انها بهره ببرید. هرچند روش های خودآموز، تهیه پکیج های اموزشی، استفاده از یوتیوب و کتاب و … بسیار عالی هستند اما هیچ چیزی نمی تواند جایگزین آموزش حضوری و استفاده از یک استاد و یا منتور حرفه ای شود. در ادامه به چند مورد از نکاتی که هنگام انتخاب دوره های آموزش c++ ی بایست به آنها دقت داشته باشید را معرفی کرده ایم:
- استاد ارائه دهنده دوره یکی از مهمترین و کلیدی ترین ویزگی ها برای یکی دوره خوب و ککاربردی و پربار است. سعی کنید پیش از انتخاب دوره اول در مورد استاد ارئه دهنده تحقیق کنید و سپس ثبت نام خود را قطعی کنید.
- سرفصل های دوره هم به شدت مهم هستند. توصیه می کنیم که حتما به چند اموزشگاه مراجعه کرده و سرفصل های انها را با هم مقایسه کنید و در نهایت جامع ترین آنها که در عین حال کاربردی هم هست را انتخاب کنید.
- پشتیبانی از دوره هم یکی از موضوعاتی است که اصلا نباید از ان غافل شوید. این پشتیبانی چه در حین پذراندن دوره و چه پس از به اتمام رسیدن آن می تواند یکی از پوینت های فوق العاده مهم برای یک دوره آموزش c++ باشد.
- انجام عملی کارها و پروژه محور بودن هم موضوع دیگری ست که در زمان انتخاب دوره آموزش سی پلاس پلاس می بایست به ان توجه داشته باشید. بهتر است دوره ای را انتخاب کنید که پس از یک دوره کوتاه مفاهمی تئوری وارد بخش عملی شده و شما را به چالش کشیده و وارد گود کد نویسی کند. این گونه است که شما راحت تر می توانید نقاط قوت و ضعف خود را در کد زدن پیدا کرده و به رفع و یا تقویت انها بپردازید.
انواع templeat (تمپلیت) در سی پلاس پلاس
تمپلیت ها یا همان الگوها/ قالب ها را می توانیم از قدرتمندترین قابلیت های سی پلاس پلاس به شمار آوریم. به کمک قالب ها توسعه دهنده می تواند توابع را بدون در نظر گرفتن نوعی که داده ورودی باید باشد بنویسد. چرا که گاها هنگام طراح نرم افزارها و کدنویسی ما نیاز داریم که تابع و یا حتی عضو تابعی که در اختیار داریم قادر باشد نوع داده های مختلفی را بپذیرد. در اینجاست که ما از تمپلیت ها استفاده میکنیم.
برای استفاده از قالب ها به وسیله کلمه کلیدی template به کامپایلر این موضوع را اعلام می کنیم. در ادامه هم در داخل یک <> ورودی هایی که برای قالب مورد نظر نیاز داریم را معرفی می کنیم. نوع این داده ها می تواند double, char, int, float و … باشد.
خلاصه
آموزش c++ یکی از پربحث ترین مواردی است که عموما در حوزه آمزوش زبان های برنامه نویسی مطرح می شود. سی پلاس پلاس یک زبان برنامه نویسی محبوب و در عین جال کاربردی است که در حوزه های مختلفی از آن بهره گرفته ده و کاربردهای بسیار متنوعی را برای ان بیان می کنند. در این مقاله درر رابطه با آموزش c++ به مبانی و مفاهیم ابتدایی و در عین حال پایه ای و مهم این زبان برنامه نویسی در مداد سبز پرداخته ایم و در انتها هم نکات ارزشمندی برای یادگیری بهتر این زبان، انتخاب دروه مناسب آموزش آن و همینطور منابع مفید برای مطالعه در رابطه با این زبان برنامه نوسی معرفی کرده ایم که امیدواریم برای شما هم مفید واقع شود.
دیدگاهتان را بنویسید