نقشه راه جاوا اسکریپت

نویسنده: رضا حمیدی

آخرین ویرایش : 1 سال قبل

نقشه راه جاوا اسکریپت + 4 گام آموزش آن | مداد سبز

جاوا اسکریپت را می‌توانیم یکی از زبان‌های برنامه نویسی معرفی کنیم که بسیار محبوب علاقمندان به این حوزه است. بسیاری از مبتدیان این زبان را برای شروع کار خود انتخاب کرده و آن را ادامه می‌دهند تا به درجه حرفه‌ای برسند.

سؤالی که همیشه برای تازه‌کاران پیش می‌آید این است که نقشه راه جاوا اسکریپت برای آموزش برنامه نویسی چیست؟ از کجا باید شروع کنند و چه مرحله‌هایی را می‌بایست طی کنند تا رفته رفته در این وادی جا افتاده و به یک توسعه دهنده همه فن حریف و حرفه‌ای بدل شوند.

در این مقاله می‌خواهیم با هم به بررسی مسیر راه یادگیری و آموزش جاوا اسکریپت بپردازیم و ببینیم که این مسیر از چه مرحله‌هایی تشکیل شده است. با ما همراه باشید.

برای آشنایی با  پیش نیاز های آموزش جاوا اسکریپت مقاله مورد نظر را مطالعه کنید.

آشنایی با نقشه راه جاوا اسکریپتآشنایی با نقشه راه جاوا اسکریپت

نخستین کاری که برای آشنایی با نقشه راه جاوا اسکریپت باید انجام شود، به دست آوردن یک شناخت کلی از این زبان برنامه نویسی و کاربردهای آن است. این زبان برنامه نویسی در دسته زبان‌های مبتنی بر شی قرار داشته و از جمله زبان‌های پویا شناخته می‌شود.

از جاوا اسکریپت در هر دو سمت کاربر و سرور به منظور به وجود آوردن تعامل بهره گرفته می‌شود. درواقع تعاملی که میان صفحه‌های وب مورد نیاز است، در هر دو سمت به کمک این زبان برقرار می‌شود.

وظیفه اصلی جاوا اسکریپت را می‌توانیم مشخص کردن چگونگی کارکرد صفحه‌های وب معرفی کنیم. شاید بهتر باشد بگوییم که کار جاوا اسکریپت این است که به صفحه‌های وب رفتارهای منحصر به فرد و تعاملی اضافه می‌کند.

به این شکل که صفحه وب را از یک صفحه ایستا تبدیل به یک صفحه تعاملی کرده و به این شکل تجربه کاربری یا همان UX را به خوبی بهتر می‌کند.

در مورد کاربردهای جاوا اسکریپت چه می‌دانید؟

اگر قصد دارید در حوزه جاوا اسکریپت مشغول به کار شوید و این زبان را به عنوان زبان برنامه نویسی اصلی خود یا یکی از این زبان‌ها که بر آن تسلط دارید انتخاب کنید، یکی از مهم‌ترین کارها آشنایی با کاربردهای جاوا اسکریپت است.

درواقع شما تا زمانی که اطلاعی از کاربردهای زبان برنامه نویسی مورد نظرتان نداشته باشید، نمی‌توانید از آن به درستی استفاده کرده و یا برنامه‌ها و کدهای خوبی طراحی کنید. برای همین در این بخش شما را با تعدادی از کاربردهایی که برای جاوا اسکریپت مطرح می‌شوند آشنا می‌کنیم تا بتوانید بهتر در مورد آینده شغلی‌تان تصمیم گرفته و ببینید که اصلاً دوست دارید زبانی با چنین کاربردهایی را آموزش ببینید یا خیر.

از جمله مهم‌ترین کاربردهایی که برای جاوا اسکریپت مطرح می‌شود می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  1. به کمک جاوا اسکریپت می‌توانیم رفتارهای صفحه‌های وب را تعاملی طراحی کنیم و به این شکل تجربه کاربری را به خوبی بهبود ببخشیم.
  2. می‌توانیم از این زبان به منظور طراحی و همچنین توسعه برنامه‌ها و اپلیکیشن‌های تحت وب و همین‌طور موبایلی استفاده کنیم.
  3. جاوا اسکریپت زبانی کاملاً مناسب برای طراحی و ساخت وب سرورها بوده و می‌توانیم اپلیکیشن‌های مربوط به سرور را به کمک آن به خوبی توسعه دهیم.
  4. و…

تا اینجا شما را با جاوا اسکریپت آشنا کردیم و همین‌طور در رابطه با کاربردهای این زبان هم مختصری صحبت کردیم. حال نوبت به آن می‌رسد که به نقشه راه جاوا اسکریپت بپردازیم. پس بخش‌های بعدی را از دست ندهید.

نقشه راه جاوا اسکریپت شامل چه مواردی است؟نقشه راه جاوا اسکریپت شامل چه مواردی است؟

حال که نخستین قدم برای آموزش جاوا اسکریپت را برداشتید و با این زبان برنامه نویسی آشنا شدید، نوبت به آن می‌رسد که با نقشه راه آموزش آن هم آشنا شده و سپس گام در این راه بگذارید. آموزش جاوا اسکریپت شامل مرحله‌های زیر می‌شود:

  1. یادگیری HTML و CSS
  2. یادگیری طراحی صفحات وب به صورت ریسپانسیو
  3. یادگیری ابزارهایی که برای توسعه مرورگرها هستند
  4. آموزش جاوا اسکریپت خام یا همان وانیلا جاوا اسکریپت

مواردی که در بالا گفته شد چهار گام اصلی برای شروع قدم گذاشتن در مسیر جاوا اسکریپت، فراگیری آن و سپس تبدیل شدن به یک توسعه دهنده تمام عیار است. با ما همراه باشید تا با هم بیشتر در مورد این مرحله‌ها صحبت کنیم.

گام اول: به html و css بپردازید

اولین کاری که توصیه می‌کنیم آن را انجام دهید چیزی نیست جز رفتن به دنبال دو زبان اچ‌تی‌ام‌ال و سی‌اس‌اس. این دو زبان بیشتر به عنوان زبان‌های نشانه‌گذاری شناخته می‌شوند و برای طراحی‌های اولیه به شدت مفید هستند.

اگر می‌خواهید خودتان شاکله اولیه صفحه وب را طراحی کنید حتماً به html نیاز پیدا خواهید کرد. پس قبل از آنکه در کارتان گره بیفتد، یادگیری اچ‌تی‌ام‌ال را استارت بزنید.

با یادگیری html مرحله اول کار که طراحی ساختار اولیه صفحه‌های وب است به خوبی انجام می‌شود و ما به مرحله دوم می‌رسیم که چیزی نیست جز طراحی کردن و استایل دادن به صفحه‌هایی که طراحی کرده‌ایم.

برای این کار به زبان سی‌اس‌اس نیاز پیدا می‌کنید. سی‌اس‌اس به شما کمک می‌کند که صفحه‌هایی که طراحی کرده‌اید را بیارایید و آن‌ها را از حالت صفحه‌هایی ساده و معمولی درآورید. در هنگام آموزش و یادگیری css توجه ویژه‌ای به موارد زیر داشته باشید:

  1. box model
  2. grid
  3. custom layouts
  4. positioning
  5. flexbox

گام دوم: یاد بگیرید ریسپانسیو طراحی کنید!یاد بگیرید ریسپانسیو طراحی کنید!

طراحی ریسپانسیو که به نام طراحی واکنش‌گرا هم شناخته می‌شود، دیگر گام مهمی است که باید آن را فرا بگیرید. صفحاتی که طراحی می‌کنید باید در هر دستگاهی به درستی بارگذاری شوند و مشکلی از این نظر نداشته باشند.

پس یادگیری اینکه چطور طراحی‌تان واکنش‌گرا باشد یک امر ضروری به شمار می‌آید. جالب است بدانید ریسپانسیو بودن صفحه‌های یک سایت یکی از مواردی است که برای چک لیست سئوکارها وجود داشته و به آن توجه ویژه‌ای می‌شود. در طراحی واکنش‌گرا حتماً موارد زیر را در نظر داشته باشید:

  1. ram units
  2. Mobile first
  3. media query

گام سوم: با ابزارهای توسعه مرورگر آشنا شوید

سومین گام از نقشه راه جاوا اسکریپت این است که ابزارهایی که به منظور توسعه مرورگر مورد استفاده قرار می‌گیرند را بیشتر و بهتر بشناسید و یاد بگیرید که چگونه باید با آن‌ها کار کنید. سعی کنید از منابع معتبر برای شناخت این ابزارهای توسعه مرورگر استفاده کنید و بهترین این منابع را پیدا کرده و در مورد آن‌ها اطلاعات بیشتر کسب کنید.

گام چهارم: وانیلا جاوا اسکریپت را فراموش نکنید!گام چهارم: وانیلا جاوا اسکریپت را فراموش نکنید!

پس از اینکه در زمینه اچ‌تی‌ام‌ال و سی‌اس‌اس خبره شدید و اطلاعات خود را در زمینه این دو زبان تقویت کردید، توصیه می‌کنیم به سراغ وانیلا جاوا اسکریپت بروید. اما اصلاً وانیلا جاوا اسکریپت چیست؟

می‌دانیم که بیشتر زبان‌های برنامه نویسی برای راحتی کار توسعه دهندگان آن تعدادی فریم ورک دارند. به کمک فریم ورک‌ها کدنویسی بسیار ساده‌تر می‌شود و سرعت بیشتری پیدا می‌کند.

اما اگر می‌خواهید که جاوا اسکریپت را به خوبی یاد گرفته و در آن موفق شوید، اول کار کردن با آن بدون فریم ورک‌ها را یاد بگیرید. به این منظور موارد زیر می‌توانند بسیار کمک کننده باشند:

  1. توابع یا Functions
  2. حلقه‌ها یا Loops
  3. نوع داده‌ها یا Data Types
  4. شرط‌ها یا Conditionals

خلاصه

جاوا اسکریپت یکی از بهترین زبان‌های برنامه نویسی است که مبتدیان می‌توانند برای شروع کار خود آن را آموزش ببینند. در اختیار داشتن نقشه راه جاوا اسکریپت می‌تواند کمک بزرگی به این افراد تازه‌کار باشد تا با آگاهی و دانش بیشتر گام در این راه بگذارند.

در این مطلب مفصل به این مسیر راه پرداخته‌ایم، که امیدواریم برای شما مفید واقع شود. برای دریافت مشاوره در زمینه آموزش جاوا اسکریپت می‌توانید با مدادسبز تماس بگیرید.

فهرست مطالب

مقاله های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × پنج =