یکی از محبوب ترین زبان های برنامه نویسی بین توسعه دهندگان جاوا اسکریپت است و بسیاری از افرادی که در ابتدای این راه هستند هم این زبان را برای شروع انتخاب می کنند. اما پیش نیاز های آموزش جاوا اسکریپت چیست؟ در ادامه با ما همراه باشید تا با این پیش نیازها اشنا شوید.
آشنایی با پیش نیاز های آموزش جاوا اسکریپت
اگر شما هم قصد دارید آموزش جاوا اسکریپت را آغاز کنید می بایست قدم به قدم مسیر را بشناسید، چرا که این کار رسیدن به هدف را برای شما اسان تر می کند. جاوا اسکریپت را به عنوان یکی از زبان های برنامه نویسی نسبتا ساده می شناسند که می توان آن را به صفحه هایی که با HTML طراحی شده اند متصل کرده و اینجاست که شگفتی بزرگ رخ می دهد.
برای آغاز توصیه می کنیم کار را با مفاهیم این زبان برنامه نویسی شروع کنید. مواردی نظیر نحوه تعریف کردن متغیرها، تابع ها و سایر مواردی از این دست در این رده قرار می گیرند. برای این کار می توانید از کتاب ها، مقاله ها، یوتیوب، دوره های رایگان و پولی و … استفاده کنید. علاوه بر این ممکنه روش های کسب درآمد از برنامه نویسی جاوا اسکریپت را ندانید که پیشنهاد میشه اون رو مطالعه کنید.
این مرحله در عین آسان بودن بسیار مهم هم هست و به نوعی سنگ بنای آموزش جاوا اسکریپت برای شما به حساب می آید. پس در اولین فرصت وارد گوگل شده و به دنبال مقالات و آموزش ها و دوره های خوبی باشید که در زمینه جاوا اسکریپت وجود دارند.
در زمینه ES6 آموزش ببینید!
یکی از پیش نیاز های آموزش جاوا اسکریپت آشنایی با استانداردهای این زبان مانند ES6 است. استانداردهای زیادی برای زبان های برنامه نویسی جود دارند که یکی از مهمترین انها ECMAScriot است که به اختصار ان را ES می نامیم.
خوب است بدانید اصلی ترین و مهمترین زبان برنامه نویسی که این استاندارد را پیادهسازی می کند جاوا اسکریپت است. ES6 در حال حاضر آخرین ورژن این استاندارد است که وجود داشته و شما میت وانید از آن بهره ببرید.
به کمک این استاندارد شما قادر هستید امکانات خاص و تازه ای را برا جاوا اسکریپت خود در اختیار داشته باشید. نکته ای که در رابطه با ES6 وجود دارد این است که این استاندارد به وسیله تمامی مرورگرها پشتیبانی نمی شود. اما از آنجا که هیچ مشکلی بدون راه حل نیست، برای این مشکل هم راه حلی وجود دارد.
به این شکل که ابزارهایی وجود دارند که به کمک آنها می توانیم کدهای ES6 را به صورتی ترجمه کنیم که جاوا اسکریپت ان را همه مرورگرها به راحتی اجرا کنند. برای مثال می توانیم به کتابخانه Babel اشاره کنیم. این ابزار کدهای ES6 را برای آنکه بتواند روی انواع مرورگرها اجرا شود به کد جاوا اسکریپت خام مبدل میکند.
کار کردن یا یک Task Runner را فرابگیرید!
یکی دیگر از پیش نیاز های آموزش جاوا اسکریپت را می توان آموزش کار با یک Task Runner معرفی کرد. در گذشته تسک هایی نظیر
- کاهش حجم برای فایل های جاوا اسکریپت و همینطور CSS که به نام minify شناخته می شود
- به هم چسباندن فایل هایی که با جاوا اسکریپت نوشته می شوند که به آن concatenate گفنه می شود
و … می بایست به وسیله خود توسعه دهنده انجام میشد. پس از این که هر تغییری حتی کوچکترین انها را روی فایل ها به وسیله برنامه نویس اعمال میشد، وی می بایست همه تسک های گفته شده در بالا و حتی تسک های دیگری به غیر از اینها را به صورت دستی برای دفعه های متوالی انجام میداد.
انجام این تسک ها آن هم چندین و چند باره کاری زمان بر، هزینه بردار و از همه مهمتر خسته کننده بود. اینجا بود که task runnerها وارد عمل شدند و توسعه دهندگان را از انجام این کارهای ملال آور نجات دادند.
همانطور که از اسم task runner ها هم مشخص است کار انها این است که برخی تسک ها یا همان وظایف را برای توسعه دهنده انجام دهند. مثلا اگر شما به انها دستور watch را بدهید، هر بار که تغییری روی پروژه اعمال میکنید، تسک رانر مجددا پروژه را اجرا خواهد کرد.
تا اینجا اگر نظری در مورد مقاله داری، در کامنت ها بنویس، به اسم خودت منتشر میشه
آشنایی با چند task runner و وظایفی که انجام می دهند
در این بخش از صحبت راجع به پیش نیاز های آموزش جاوا اسکریپت نوبت به معرفی چند نمونه از task runner ها و همینطور وظایف آنها می رسد. تسک رانرها بسیار متنوع هستند و عموما کار کردن با آنها بسیار راحت است. از جمله این برنامه ها می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- js
- js
- npmscript
در ادامه تعدادی از تسک هایی که می توان از یک task runner انتظار داشت را با هم میبینم:
- می توانیم به کمک آنها فایل های جاوا اسکریپت مان را چک کرده و خطاهای احتمالی را پیدا کنیم.
- می توانیم به کمک آنها فایل های متفاوت و گوناگون جاوا اسکریپت را بهم بچسبانیم یا اصطلاحا الحاق کنیم که به این کار هماطور که گفته شد concatenate کردن گفته می شود.
- به وسیله تسک رانرها می توانیم فایل های حاوا اسکریپت را به راحتی از نظر حجمی کوچکتر کنیم که به این کار Minify کردن هم گفته میشود.
- با این ابزارها شما قادر هستید حجم تصاویر را به راحتی بهیته ازی کنید.
- امکان این وجود دارد که به کمک دستور watch برنامه را پس از اعما هر تغییری مجددا بارگذاری کنید.
- و سایر مواردی از این دست
آموزش کار کردن با یک package manager را در برنامه های خود قرار دهید
یکی دیگر از پیش نیاز های آموزش جاوا اسکریپت را می توان یادگیری کار کردن با پکیج منیجرها عنوان کرد. شما می توانید یک یا چند تا ا این ابزارها را انتخاب کرده و در زمینه آنها آموزش ببینید. به طور کلی پکیج ها قطعه کدهایی هستند که می توانید از آنها بارها و بارها استفاده کنید.
شما به عنوان یک توسعه دهنده می توانید آنها را از نرم افزارهای پکیج منیحر دانلود کنید و سپس در سیستم خودتان سیو داشته باشید تا هر زمان که به آنها نیاز داشتید به راحتی به این قطعه کدها دسترسی داشته باشید. گاها پکیج های گوناگون می توانند به یکدیگر مرتبط و وابسته باشند.
شما می توانید پکیج ها یا همان قطعه کدهای آماده خدتان و یا دیگران را در اختیار داشته، به مدیریت آنها بپردازید و برای پیشبرد اهداف برنامه تان از انها بهره ببرید. یکی از بهترین پکیج منیجرهایی که می توانیم به شما معرفی کنیم npm است. به علاوه پکیج منیحرهایی نظیر yarn و همینطرو bower هم می توانند انتخاب های خوب و مناسبی باشند.
کار کردن با bundler ها را فرا بگیرید!
در ادامه بررسی پیش نیاز های آموزش جاوا اسکریپت نوبت به یادگیری باندلرها می رسد. به کمک این ابزارها شما می توانید فایل ها را به راحتی و به شکلی اتوامتیک در هرجا که نیاز باشد به هم الحاق کنید، بدون اینکه زحمت زیادی متحول شوید و یا کارهای سخت و پیچیده ای انجام دهید.
در واقع کاری که باندلر انجام می دهد این است که کلیه قطعه کدهایی که برای جاوا ایکریپت وجود دارند و همینطور هر فایل وابسته ای که در این زمینه هست را در قالب یک بسته در یک فایل قرار می دهد.
به کمک باندلر شما می توانید تعداد درخواست هایی که در حین آپلود صفحه وجود دارند را کاهش دهید و در نتیجه سرعت بارگذاری را برای صفحات به خوبی بالاتر بیرید. چند نمونه از محبوب ترین و کاربردی ترین باندلرهایی که می توانید از آنها استفاده کنید عبارت هستند از:
- Webpack
- Browserify
- Rollup
در کنار این باندلرها شما می توانید حتی از ابزارهای جامعی نظیر Webpack هم استفاده کنید. این ابزارهای جامع علاوه بر داشتن کتابخانه Babel که می توانید به کمک آن کدهای ES6 را ترجمه کنید، می توانند وظیفه هایی که برای تسک رانرها تعریف شده اند را نیز انجام دهد و کار شما را خیلی خیلی ساده کنند. اگر دوست داری تمامی کاربرد های جاوا اسکریپت آشنا بشی این مقاله برای شماست.
آشنایی با سایر پیش نیاز های آموزش جاوا اسکریپت
علاوه بر مواردی که در بالا راجع به آنها توضیح دادیم تعداد دیگری پیش نیاز های آموزش جاوا اسکریپت هم وجود دارند که در ادامه تیتروار به آنها می پردازیم. این پیش نیازها به شرح زیر هستند:
- کار کردن با یک فریمورک جاوا اسکریپت را یاد بگیرید.
- در زمینه تست نویسی در جاوا اسکریپت کارکنید.
- در زمینه برنامه نویسی Back End کار کنید و در ان ماهر شوید.
- تایپ اسکریپت را اموزش ببینید.
خلاصه
جاوا اسکریپت از آن دست زبان های برنامه نویسی است که بسایر محبوب بوده و بسیاری از مبتدیان آن را به عنوان شروع کار انتخاب می کنند در ابتدای آموزش برنامه نویسی مداد سبز ممکن است دست به انتخاب جاوا اسکریپت زده باشید، تبریک میگم انتخاب مناسب داشتهاید.
آشنایی با پیش نیاز های آموزش جاوا اسکریپت می تواند به این مبتدیان کمک کند تا بتوانند بهت در این راه گام بردارند و مسیر موفقیت را راحت تر بپیمایند. در این مطلب از سایت برتر مدادسبز در رابطه با این پیش نیازها صحبت کرده ایم که امیدواریم برای شما مفید واقع شده باشد.
مشتاق نطرات شما برای این مقاله هستیم 😉 نظرت برامون مهمه رفیق