قراره کاربرد های جاوا اسکریپت رو براتون توضیح دهیم اما قبل از آن باید بدانید که، جاوا اسکریپت یکی از زبان های برنامه نویسی است که به صورت تحت وب مورد استفاده قرار می گیرد و می توانیم با آن اپلیکیشن های گوناگون، واسط های کاربری و … طراحی کنیم. از این زبان برنامه نویسی تقریبا در بیشتر وب سایت ها استفاده می شود و می توانیم به کمک آن صفحه های داینامیک و زیبا را برای وب سایت هایمان طراح کنیم.
کاربرد های جاوا اسکریپت به همین ختم نمی شود و این زبان برنامه نویسی کاربردهای بسیاری دارد. در ادامه بیشتر در مورد این کاربردها صحبت کرده و شما را با آنها آشنا می کنیم. با ما همراه باشید تا با کاربردهای این زبان برنامه نویسی هیجان انگیز بیشتر آشنا شوید.
10 تا کاربرد های جاوا اسکریپت را بدانید
جاوا اسکریپت دارای کاربردهای بسیار زیادی است که در ادامه تعدادی از مهمترین کاربردهایی که برای آن مطرح می شوند را با هم میبینیم:
- تعامل به صورت فرانت اند
- طراحی وب اپلیکیشن ها
- طراحی بازی های قابل اجرا در مرورگر
- توسعه وب در حوزه بک اند
- بهبود بخشیدن تعامل ها با کاربر
- داشتن فریم ورک های متنوع برای طراحی اپلیکیشن ها و بازی ها و برنامه های تحت وب
- توسعه ویدیو گیم های کامپیوتری
- برنامه نویسی موبایلی
- اسکریپت نویسی
- انجام محاسبات ریاضی
قبل از معرفی هر یک از کاربرد های جاوا اسکریپت میتوانید برای دریافت آموزش جاوا اسکریپت به صفحه آن در مداد سبز مراجعه کنید.
-
تعامل به صورت فرانت اند
توسعه وب همیشه بحث مهمی بوده است و این خیلی خوب است که ما می توانیم به کمک افزایش تعامل ها و همینطور مشخصه هایی که جاوا اسکریپت برای ما فراهم می آورد این کار را بهتر انجام دهیم. به کمک جاوا اسکریپت شما می توانید طراحی های ریسپانسیو راحت تری داشته باشید.
به علاوه این زبان برنامه نویسی در حال حاضر بخش مهم از تجربه کاربران در اینترنت را شامل می شود. چون به کمک آن توسعه دهندگان قادر هستند هم تعال ها را افزایش دهند و هم سایت خود را تا حدی که می خواهند پیچیدهتر کنند. بدون جاوا اسکریپت خیلی از سیستم ها قابل پیادهسازی نیستند که برخی از مهمترین آنها به شرح زیر هستند:
- سرچ انجین ها
- سامانه های تجارت الکترونیک
- CMS ها یا همان سیستم های مدیریت محتوا
- طراحی های ریسپانسیو
- شبکه های اجتماعی و سوشال مدیا
- اپلیکیشن های مخصوص تلفن های همراه
- و …
-
طراحی وب اپلیکیشن ها
وب اپلیکیشن ها یا همان برنامه های کاربردی تحت وب بسیار شبیه به وب سایت ها عمل می کنند با این تفاوت که به گستردگی آنها نبوده و در مقابل مدیریت امنیت و همینطور سایر موارد برای آنها سادهتر است. یکی از کاربرد های جاوا اسکریپت را می توانیم طراحی همین وب اپلیکیشن ها عنوان کنیم.
به علاوه این زبان برنامه نویسی فریم ورک هایی در اختیار کاربر میگذارد که به کمک آنها کنترل و مدیریت برنامه ها بسیار سادهتر می شوند. یکی از معروف ترین این فرمی ورک ها هم node.js است که به کمک ان برنامه ها و هر نیازی که داشته باشید را می توانید تحت کنترل خود درآورید.
-
طراحی بازی های قابل اجرا در مرورگر
یکی دیگر از کاربرد های جاوا اسکریپت امکان طراحی بازی های بسیار قدرتمندی است که خیلی راحت در مرورگرها قابل اجرا هستند. معمولا جاوا اسکریپت را به عنوان یک زبان خوب و قدرتمند به منظور توسعه بازی ها می شناسند و البته که این موضوع به نوع بازی که قصد طراحی آن را دارید هم برمی گردد. اگر قصد دارید بازی هایی طراحی کنید که تحت وب هستند و یا برای پلتفرم های موبایلی مناسبند بهترین انتخابی که دارید جاوا اسکریپت و کتابخانه ها و فریم ورک های آن است.
-
توسعه وب در حوزه بک اند
توسعه وب از گذشته تا کنون راه پر پیچ و خمی را طی کرده است تا بالاخره به اینجا رسیده است. جایی که حتی می توانیم از جاوا اسکریپت به منظور مدیریت و کنترل بخش اصلی وب سایت ها یعنی همان بخش بک اند آن استفاده کنیم. این موضوع در مورد بخش بک اند برنامه کاربردی تحت وب یا همان اپلیکیشن های تحت وب هم صدق کرده و می توانیم با جاوا اسکریپت آن را هم به راحتی مدیریت کنیم.
-
بهبود بخشیدن تعامل ها با کاربر
یکی دیگر از کاربرد های جاوا اسکریپت این است که شما را قادر می کند صفحات وبی طراحی کرده و بسازید که از جنبه های زیادی سبب تعامل های بیشتر کاربران می شوند. از جمله این موارد می توانیم به
- به نمایش درآمدن انیمیشن ها
- به وجود آوردن منوهای کشویی که کاملا کاربردی هستند
- زوم این و زوم اوت (بزرگنمایی و همینطور کوچک نمایی) برای صفحه های سایت
- عوض کردن رنگ دکمه ها وقتی کرسر موس کاربر روی آنها می رود
و … اشاره کنیم. خوب است بدانید این افزایش تعامل ها برای بهتر کردن وضعیت سئوی سایت شما و همینطور رتبه گرفتن ان یا بالا رفتن رتبه فعلی که دارد به شدت تاثیرگذار است.
-
داشتن فریم ورک های متنوع برای طراحی اپلیکیشن های تحت وب
زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت دارای فرمی ورک ها و لایبرری های متعدد و کاربردی است که همه آنها می توانند برای طراحی و پیادهسازی اپلیکیشن های موبایلی، وب اپلیکیشن ها و … مورد استفاده قرار گیرند. از جمله محبوب ترین و پرکاربردترین این فریم ورک ها هم می توانیم به ری اکت، انگولار و Vue اشاره کنیم. به کمک این فریم ورک ها شما می توانید به راحتی فانکشن ها و ویژگی های رایج برای برنامه ها را پیادهسازی کرده و در اختیار داشته باشید.
-
توسعه ویدیو گیم های کامپیوتری
یکی از رایج ترین کاربرد های جاوا اسکریپت را می توانیم توسعه بازی های کامپیوتری عنوان کنیم. علی الخصوص اگر توسعه دهنده تازه کاری هستید و میخواهید روی مهارت های خود کار کنید و نقاط قوت و ضعفتان را فهمیده و بتوانید آنها را اصالاح کنید این زبان برنامه نویسی و فریم ورک ها و کتابخانه های ان می توانند به شدت کمک کننده باشند.
-
برنامه نویسی موبایلی
یکی دیگر از محبوب ترین کاربرد های جاوا اسکریپت را می توانیم برنامه نویسی موبایل ها و اپلیکیشن ها برای این پلتفرم معرفی کنیم. این روزها خیلی از برنامه نویسان و توسعه دهندگان به برنامه نویسی اپلیکیشن های موبایلی به شدت علاقمند بوده و در این حوزه مشغول به فعالیت می باشند.
یکی از مهمترین علت هایی که برای این موضوع مطرح می شود درآمد بالایی است که این کاربرد جاوا اسکریپت دارد. شما می توانید به کمک این زبان برنامه نویسی اپلیکیشن هایی برای سیستم عامل های مختلف موبایلی از آی او اس گرفته تا اندروید و … طراحی کنید که روی همه این گوشی ها به راحتی و با کمترین باگ ممکن اجرا شوند. یکی از مزیت های جاوا اسکریپت در همین زمینه امکان توسعه بسیار راحت تر آن است.
برای همین هم خیلی از برنامه نویسان و توسعه دهندگان از این زبان برنامه نویسی و فریم ورک های آن به منظور طراحی اپلیکیشن های موبایلی بهره می گیرند. شاید برایتان جالب باشد که این مورد از کاربردهایی که برای زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت مطرح می شود یکی از بهترین ها و محبوب ترین هاست.
-
اسکریپت نویسی
از جمله کاربرد های جاوا اسکریپت که به شدت مورد استفاده قرار می گیرد و بسیار هم رایج است می توانیم به اسکریپت نویسی اشاره کنیم. زبان های برنامه نویسی زیادی هستند که به کمک جاوا اسکریپت پروسه اسکریپت نویسی را سادهتر کرده اند.
پاز جمله این زبان های برنامه نویسی می توانیم به کافی اسکریپت اشاره کنیم که محبوبیت خاصی بین توسعه دهندگان و اسکریپت نویسان داشته و طرفداران زیادی را برای خود جلب کرده است. نحوه طراحی و پیادهسازی کافی اسکریپت به گونه ای است که خیلی راحت می توان با آن کدهایی به زبان جاوا اسکریپت نوشت.
-
انجام محاسبات ریاضی
جاوا اسکریپت و انجام محاسبات ریاضی؟! بله درست خوانده اید، یکی از جالب ترین کاربرد های جاوا اسکریپت را می توانیم انجام محاسبات ریاضی به شمار آوریم. این زبان تعداد زیادی کتابخانه های استاندارد در زمینه ریاضی است که به کمک آنها توسعه دهنده می تواند خیلی از محاسبات ریاضی را به راحتی انجام دهد.
به وسیله این کاربرد از جاوا اسکریپت طراحان سایت قادر هستند قابلیت انجام محاسبات ریاضی و حتی حل مسائل و معادلات و … را برای سایت ها به راحتی پیادهسازی کنند.پس در صورتی که قصد طراحی سایتی را دارید که نیاز به انجام محاسبات ریاضی دارد جاوا اسکریپت و کتابخانه های استاندارد ریاضی آن بهترین انتخاب برای شما به شمار می آیند.
خلاصه
یکی از کاربردی ترین زبان های برنامه نویسی را می توانیم جاوا اسکریپت معرفی کنیم. اگر نیاز به آموزش برنامه نویسی دارید حتما از صفحه مربوطه در مداد سبز اقدام کنید. این زبان دارای کاربردهای زیادی است که هم در مینه موبایل و اپلیکیشن های موبایلی و هم در حوزه طراحی وب مورد استفاده قرار می گیرند.