کتابخانه زبان جاوا ، اگر این موضوع را در وب فارسی جستجو کنید مشاهده خواهید کرد که در قبال ان مقداری کم لطفی شده است. کتابخانه ها ابزار های بی نظیری هستند که میتوانند به شما در داشتن یک پروژه منسجم کمک کنند همچنین کتابخانه ها میتوانند در سرعت کد زنی و اطمینان شما بابت کد هایی که نوشتید را تامین کنند. کتابخانه های زبان جاوا نیز به همین صورت هستند همانطور که زبان های برنامه نویسی دارای کتابخانه هستند زبان جاوا هم از کتابخانه های قدرتمندی برخوردار است که میتواند به شما در آموزش جاوا همراه با کتابخانه های ان کمک های بسیار زیادی بکند. در این مقاله از پلتفرم آموزشی مداد سبز همراه باشید تا به بررسی و معرفی کتابخانه های جاوا همراه با لیست کتابخانه های برتر جاوا در سال 2022 بپردازیم.
جاوا چیست؟
قبل از اینکه درباره کتابخانه های زبان جاوا صحبت کنیم ابتدا باید درباره خود java اطلاعات کافی داشته باشیم. در آموزش برنامه نویسی، جاوا یک زبان برنامهنویسی بسیار محبوب با ویژگیهای خاص و منحصر به فرد است که بسیار بین برنامهنویسان محبوب است. این زبان را میتوان جزء کاربردیترین و بهترین زبانهای برنامهنویسی سطح بالا در جهان دانست. java یک زبان برنامهنویسی شی گرا و رایگان است که این دو ویژگی نیز دلیلی بر محبوبیت بیشتر زبان جاوا است.
به بیان دیگر java چند منظوره، ساده، رایگان، و شی گرا است. البته سادگی زبان برنامه نویسی جاوا به معنی یادگیری اسان این زبان برنامه نویسی نیست چرا که بسیاری در یادگیری این زبان به مشکل برمیخورند. مانند افرادی که میخواهند آموزش برنامه نویسی اندروید را پیش بگیرند اما به دلیل اینکه جاوا پیش نیاز اندروید است از یادگیری ان امتناع میکنند البته این سختی بخاطر شی گرایی java است.
اما به دلیل پر کاربرد بودن این زبان برنامه نویسی میتوان به یکی از زبان های اصلی در دنیای برنامه نویسی دانست، همچنین همانطور که اشاره کردیم این زبان دارای محبوبیت های زیادی بین برنامه نویسان است که طی یک نظر سنجی مسابقهای که در سایت Stackoverflow انجام گرفت از بین 40 زبان برنامه نویسی از کاربران خواسته شده بود که در هر مرحله به یک زبان رای دهند که در نهایت زبان برنامه نویسی java رتبه شش را کسب نمود که میتوان رتبه ای خوبی را برای ان در نظر گرفت.
همچنین اگر علاقه داردی تا بیشتر درباره کاربرد و مزایای برنامه نویسی جاوا بدانید میتوانید مقاله زبان برنامه نویسی جاوا چیست را مطالعه کنید که در این مقاله به بررسی تمام جوانب این زبان برنامه نویسی پرداخته ایم که اگر علاقه مند هستید آموزش java را شروع کنید این مقاله میتواند به شما در اشنایی مقدماتی از این زبان کمک زیادی بکند.
کاربرد کتابخانه ها در برنامه نویسی
اگر بخواهیم خلاصه بگوییم کاربرد کتابخانه ها در برنامه نویسی مانند سفارش دادن پیتزا از خانه است، البته نه به این صورت که هر کتابخانه برای شما میتواند چیزی خریداری کند نه! منظور ما از لحاظ سهولت در انجام کار است. اصولا به عنوان یک برنامه نویسی بنابر نیاز هایی که در یک پروژه است نیاز است که کد های مربوط به ان را خودتان بنویسید مانند کسی که سفارش طراحی سایت داده است و از شما میخواهد که در یک بخش بخصوص نمودار هایی را اضافه کنید، خب قاعدتا اگر هیچ ابزاری نباشد باید خودتان دست به کار شوید اماااا در این مرحله کتابخانه ها وارد عمل میشوند.
به عنوان مثال همان آقای کارفرمایی که میخواهد در یک بخش از سایت خود نمودار های زیبا پر از اطلاعات داشته باشد، شما به جای اینکه بخواهید 0 تا 100 کار را خودتان انجام دهید میتوانید از کتابخانه هایی که در قسمت های جلوتر به معرفی ان میپردازیم استفاده کنید. در این شرایط کتابخانه ها به شما کمک میکنند که سرعت کد زنی و پیشرفت پروژه را افزایش داده و بتوانید هزاران و میلیون ها خط کد را از طریق کتابخانه ها مدیریت کنید.
در عصر امروزه که هر روز کتابخانه های جدیدی معرفی میشود نیاز است که با کتابخانه ها اشنایی کامل داشته باشید و مداوم اخبار ان ها را دنبال کنید چرا که در سرعت پروژه های شما را تسریع میبخشند و از انجایی که از این کد ها تمام برنامه نویسان در قالب کتابخانه استفاده میکنند میتواند خیالتان را بابت درست بودن و درست کار کردن کد ها و مواجه نشدن با ارور های مختلف راحت کند و واقعا چی از این بهتر.
کتابخانه های زبان جاوا
پس از بررسی هایی که درباره java و کاربرد کتابخانه ها انجام دادیم در این قسمت به معرفی کتابخانه های جاوا خواهیم پرداخت. ما در اینجا لیست کتابخانه های جاوا همراه با کاربردی که میتوانند در پروژه های جاوایی شما داشته باشند را اورده ایم که میتوانید با مطالعه هر کدام در اینده از ان ها استفاده کنید. همانطور که اشاره کردیم جاوا یکی از محبوب ترین زبان های برنامه نویسی است.
java مجموعه ای غنی از کتابخانه ها را فراهم می کند و کتابخانه استاندارد جاوا بسیار قدرتمند است که شامل کتابخانه هایی مانند java.lang، java.util و java.math و غیره است. جاوا بیش از هزاران کتابخانه به جز کتابخانه های استاندارد ارائه می دهد. برخی از مفیدترین و محبوب ترین کتابخانه ها به شرح زیر است:
-
کتابخانه استاندارد جاوا
-
Apache Commons
-
Json
-
Maven
-
Google-json
-
Log5j / Slf4j
-
JUnit
-
Google Guava
-
JAXB
-
کتابخانه های HTTP
در قسمت بعدی به بررسی هرکدام از کتابخانه های جاوا میپردازیم.
کتابخانه استاندارد جاوا
- کتابخانه استاندارد جاوا یکی از محبوب ترین و پرکاربردترین کتابخانه ها است که فهرستی از کتابخانه ها را برای سهولت کار در خود دارد. این کتابخانه ها در زمان اجرا توسط ) JVMماشین مجازی جاوا) فراخوانی می شوند. کتابخانه های زیر را فراهم می کند:
- ما نمی توانیم هیچ برنامه ای را در جاوا بدون String، Enum، Double و غیره بنویسیم. کتابخانه lang همه چیز را برای نوشتن کد در جاوا در اختیار ما قرار می دهد.
برای استفاده از ساختارها و مجموعههای داده در جاوا، به کلاس util نیاز داریم زیرا شامل تعریف تمام ساختارها و مجموعههای داده است. - برای کار و خواندن داده ها از فایل ها، به کتابخانه io نیاز داریم. این به توسعه دهندگان اجازه می دهد تا از فایل ها در برنامه های جاوا خود استفاده کنند.
nio کتابخانه دیگری است که مخفف non-blocking I/O است و جایگزینی برای کتابخانه java.io است. با استفاده از آن می توانیم از مزیت استفاده فشرده از عملیات I/O بهرهمند شویم. - کتابخانه ریاضی یکی از کتابخانه هایی است که برای محاسبات ریاضی مانند مجموع BigInteger یا BigDecimal استفاده می شود.
به منظور کار با شبکه ها، اتصالات و سوکت ها، java.net تمامی کلاس های مورد نیاز را برای آن فراهم می کند. کتابخانه نت بیشتر برای توسعه برنامه های کاربردی شبکه استفاده می شود. - swing و java.awt دو کتابخانه هستند که برای ایجاد رابط کاربری گرافیکی (رابط کاربری گرافیکی) استفاده می شوند. java.awt در نسخه قدیمی جاوا موجود است.
- SOUND کتابخانه دیگری است که برای محتوای رسانه ای استفاده می شود.
کتابخانه Apache Commons در جاوا
Apache Commons یک کتابخانه است می توان گفت یک پروژه منبع باز است که بر تمام جنبه های اجزای جاوا قابل استفاده مجدد تمرکز دارد. این کتابخانه دارای سه بخش مانند Commons Proper، Commons Sandbox و Commons Dormant است. که در ادامه به بررسی بیشتر ان میپردازیم. هر کدام از این سه موارد کار های زیر را انجام میدهند:
- Commons Proper شامل اجزای جاوا که قابل استفاده مجدد است.
- Common Sandbox اساساً یک فضای کاری برای توسعه اجزای جاوا است.
- Commons Dormant اساسا یک مخزن است که شامل اجزای غیر فعال است
ویژگی کتابخانه Apache Commons:
- کلاس های جاوا
- مولفه های ریاضی و آمار
- ابزارهای I/O
- ابزارهای ورود به سیستم.
- کمک کننده JDBC
- پسوند چارچوب مجموعه های جاوا
کتابخانه JSON در جاوا
در java باید با داده هایی با فرمت های مختلف کار کنیم. در توسعه نرمافزار، ما باید داده ها را در قالب های مختلف ذخیره، بارگذاری و انتقال دهیم. فرمت JSON یکی از فرمت هایی است که بیشتر در توسعه نرمافزار استفاده می شود. علاوه بر JSON، فرمتهای داده بسیار بیشتری مانند CSV، XML، BSON و Avro وجود دارد.
کتابخانه جیسون اساسا مجموعه ای از کتابخانه های پردازش داده است. کتابخانه جکسون JSON یک کتابخانه تجزیه کننده/مولد برای انتقال فایل .class به فرمت JSON یا رشته JSON است. کتابخانه جاوا جکسون پیوند داده و حاشیه نویسی را فراهم می کند که می تواند اشیاء POJO را به داده تبدیل کند یا POJO را از داده ها تولید کند.
کتابخانه Maven در جاوا
این کتابخانه مانند Apache Commons نیز توسط آپاچی ارائه می شود. درواقع Maven یک ابزار جامع است که بر اساس مدل شی پروژه است. با استفاده از Maven می توانیم برنامه های وب و دسکتاپ جاوا بسازیم. Maven مخزنی است که پیکربندی ها، اسناد، پیکربندی ساخت و وابستگی را با تعیین آنها در فایل pom.xml مدیریت می کند. Maven به ما کمک می کند تا مجموعه ای از فایل های jar را در هر پروژه اضافه کنیم، ساختار پروژه مناسب را ایجاد کنیم و پروژه را بسازیم و اجرا کنیم.
کتابخانه Google-json در جاوا
Google-json مشابه کتابخانه جیسون است که عمدتاً برای تبدیل آبجکت های جاوا به JSON و بالعکس استفاده می شود. هنگام توسعه برنامه های تلفن همراه و نوشتن و استفاده از Rest API در برنامه های جاوا، باید شی جاوا را به JSON و فرمت های دیگر تبدیل کنیم. متدهایی مانند toJson() و fromJson() برای تبدیل اشیا به JSON و بالعکس. این کتابخانه پشتیبانی گسترده ای از ژنریک های جاوا دارد و نمایش های سفارشی برای اشیا ارائه می دهد. ما میتوانیم اشیاء غیرقابل تغییر از قبل موجود را به JSON تبدیل کنیم یا با استفاده از کتابخانه Google-json، آنها را تشکیل داده و از JSON تولید کنیم.
کتابخانه Log5j-Slf4j در جاوا
Log5j یکی از کتابخانه های سبک وزن و ثبت سریع در جاوا است. این کتابخانه در نسخه های Java5 یا بالاتر موجود است. Log5j نسخه پیشرفته Log4j است. از نظر سبک، شبیه به Log4j است، اما از ویژگی varargs جاوا استفاده می کند که Log4j از آن استفاده نمی کند. ویژگی varargs به ما این امکان را می دهد که هر تعداد آرگومان را به هر روش ورود به سیستم ارسال کنیم. Log5j همچنین روش هایی مانند debugf، errorf، fatalf، logf و tracef را ارائه می دهد که امکان قالب بندی پویا روش های گزارش گیری را فراهم می کند. این روش ها زمانی که پیام ها ثبت نمی شوند بسیار کارآمد هستند.
Slf4j مخفف عبارت Simple Logging Facade برای جاوا است. این کتابخانه به عنوان یک نمای ساده یا انتزاعی برای چارچوبهای گزارشگیری مختلف عمل میکند، که به کاربر نهایی اجازه میدهد چارچوب لاگ مورد نظر را در زمان استقرار وصل کند. به منظور انتقال کد منبع جاوا با Slf4j، چندین ابزار مهاجرت در بازار موجود است که به راحتی پروژه های ما را برای استفاده از Slf4j API منتقل می کند.
کتابخانه Junit در جاوا
Junit یکی از مهم ترین فریم ورک های جاوا برای نوشتن تست های واحد است. هیچ کس نمی خواهد کد را بدون تولید تست بنویسد. همه JUnit را بدون شروع کد در جاوا در پروژه های خود گنجانده اند. کتابخانه JUnit به توسعه دهندگان اجازه می دهد تا برای کد ما تست بنویسند. این برنامه حاشیه نویسی و کلاس هایی را برای نوشتن تست ها در جاوا ارائه می دهد.
کتابخانه Google Guava در جاوا
Google Guava یکی دیگر از پروژه های منبع باز است که گوگل در ابتدا آن را توسعه داد و بسیاری از مهندسان خارج از گوگل در آن مشارکت داشتند. این شامل تمام مجموعه های ضروری، ابزارهای کاربردی، همزمانی، دستکاری رشته ها و بسیاری موارد دیگر است. در مقایسه با کتابخانه Apache Commons، بسیار ساده است و طراحی بسیار خوبی دارد. Google Guava نقش مهمی در ایجاد کتابخانه مشترک و کلاس های کاربردی دارد. ویژگی های اصلی Google Guava عبارتند از ابزارهای I/O، ابزارهای رشته ای، هش کردن، گسترش چارچوب مجموعه جاوا و ذخیره سازی را دارد.
کتابخانه JAXB در جاوا
از این کتابخانه درست مانند JSON، XML یکی دیگر از مهمترین فرمت های داده است که برای ذخیره، اعتبارسنجی و انتقال داده ها استفاده می شود. به منظور کار با داده های XML در Java8، کتابخانه Java Standard از XML پشتیبانی می کند. در Java9، پشتیبانی XML از کتابخانه Java Standard حذف شده و به کتابخانه جدیدی به نام کتابخانه JAXB منتقل می شود. ویژگیهای اصلی JAXB عبارتند از اتصال دادههای جاوا به XML مبتنی بر حاشیهنویسی، اعتبارسنجی و پشتیبانی از تمام ویژگیهای طرحواره XML W3C.
کتابخانه HTTP در جاوا
JDK از درخواست های HTTP پشتیبانی نمی کند. برای پیاده سازی یک اتصال HTTP، باید از کلاس های موجود در بسته java.net استفاده کنیم. استفاده از کتابخانه های شخص ثالث مانند Apache HttpClient و HttpCore چندان آسان نیست. نسخه JDK 9 از HTTP 2.0 پشتیبانی می کند. همچنین می توانیم از کتابخانه های آپاچی مانند HttpClient، HttpCode و HttpAsyncClient استفاده کنیم. به همه توسعه دهندگان پیشنهاد می کنیم قبل از استفاده از این کتابخانه ها در کد، اطلاعات کاملی از آنها کسب کنند.
منبع کتابخانه های معرفی شده سایت javatpoint.com
لیست کتابخانه های جاوا
در قسمت پایانی نیز لیست کتابخانه های جاوا را که کتابخانه 20 تایی هستند و جز محبوب ترین کتابخانه های جاوا در استفاده از پروژه ها محسوب میشوند را یک جا در اختیارتان گذاشته ایم که میتوانید ذز پروژه هایتان استفاده کنید.
نتیجه گیری
در این مقاله با انواع کتابخانه های جاوا اشنا شدیم و اموختیم که هر کدام از این کتابخانه ها چه کاربرد ها و مزایایی دارد. با استفاده از این کتابخانه ها شما میتوانید بهترین نتیجه را در پروژه های خود به دست بیاوردید. کتابخانه های جاوا ابزار های بی نظیری هستند پس حتما از ویژگی ها و مزیت ان ها استفاده کنید. از اینکه تا پایان این مقاله اموزشی از مداد سبز بودید متشکریم و اگر سوالی دارید میتوانید از ما در قسمت کامنت ها بپرسید.