ساخت جدول در SQL ، در آموزش SQL جدول ها یکی از مهم ترین عناصر در اس کیو ال هستند که میتواند به شما در داشتن یک دیتابیس عالی کمک کند، ساخت این جدول ها نیازمند چند پیش نیاز هستند، مانند ساخت دیتا بیس در SQL ، مفهوم کلید اولیه و همچنین آموزش قدم به قدم و تصویری ساخت جدول در SQL است. ممکن است در نگاه اول این موضوعات سخت باشند اما نگران نباشید ما در این مقاله از مجموعه آموزشی مداد سبز به زبان ساده به بررسی این موضوعات و آموزش ان ها خواهیم پرداخت، پس تا انتها همراه ما باشید.
SQL چیست؟
به دلیل نیاز به دادههای مختلف، سازمانها باید شکل خاصی از دادهها را ذخیره کنند تا در استفادههای بعدی بتوان آنها را بازیابی و استفاده کرد. به همین علت از ساختارهای از پیش تعیین شده خاصی برای این منظور استفاده میشود SQL و NO-SQL دو نوع از معروفترین ساختارهای پیشفرض هستند که نرمافزارهای سازمانی از SQL استفاده میکنند.
در واقع SQL یک روش استاندارد برای برقراری ارتباط و کار با پایگاهدادههای رابطهای است. ساختار دادهای SQL شامل چندین جدول مختلف است که اطلاعات را درون آن ذخیره میکند. نکتهای که باید بدانید این است که، SQL در نحوه ذخیرهسازی دادهها دخالتی ندارد و فقط بر نوع ساختار ذخیرهسازی اطلاعات تمرکز دارد. در واقع SQL وظیفه شکلدهی به دادهها، بر اساس یک ساختار منظم، برای ارتباط با سایر دادهها دارد. در ادامه به آموزش ساخت دیتابیس در SQL خواهیم پرداخت و اگر علاقه دارید تا درباره SQL اطلاعات بیشتری را کسب کنید میتوانید مقاله SQL چیست را مطالعه کنید که در آن تقریبا به تمام سوالات مربوط به اس کیو ال را پاسخ دادهایم.
آموزش ساخت دیتابیس در SQL
برای اینکه بخواهیم از دستور ساخت جدول در SQL استفاده کنیم ابتدا باید یک دیتابیس (Database Oracle) در SQL داشته باشیم تا بتوانیم تمام کار های خود را در آن جا انجام دهیم. در این بخش به شما آموزش قدم به قدم ساخت دیتابیس در SQL را یاد خواهیم داد تا بتوانید محیطی را در اختیار داشته باشید که از هر نظر ایده ال است. توجه داشته باشید این قسمت از آموزش بسیار مهم بوده و اگر قسمتی از آن را درست انجام ندهید نمیتوانید از دستور جدول SQL استفاده کنید پس با دقت این آموزش را دنبال کنید.
برای ساخت یک بانک اطلاعاتی جدید در SQL ابتدا Management Stoudio را باز کنید ، بعد از باز کردن منیجمنت استودیو صفحه زیر برای شما به نمایش درمیاید که در ادامه به بررسی هر کدام پرداخته و میگوییم که هر کدام از فیلد ها را بر روی چه چیزی قرار دهید تا دیتابیس شما شکل بگیرد.
- در این مرحله قسمت Server type که به معنی نوع سرویسی است که میخواهید بانک اطلاعاتی شما بر روی انباشته شود را انتخاب کرده و بر روی موتور بانک اطلاعاتی یا Database Engine بگذارید.
- سپس نام سرور یا Server name را روی حالت دیفالت یا پیش فرض بگذارید.
- نوع دسترسی به بانک اطلاعاتی یا Authentication را روی حالت دسترسی به ویندوز بدون رمز و نام کاربری قرار دهید که همان گزینه Windows Authentication قرار دهید
- در قسمت های رمز و نام کاربری نیاز نیست چیزی را پر کنید چرا که در مرحله 3 ان ها را غیر فعال کردید سپس دکمه Connect را بزنید
آموزش ساخت دیتابیس جدید در SQL
حال باید در این قسمت یک دیتابیس جدید در SQL را بسازیم. ابتدا برای اینکار شما با محیط تصویر زیر مواجه میشود که داده ها و بخش های مختلف بانک اطلاعاتی شما مانند جدول ها و غیره قرار دارد،برای ساخت دیتابیس جدید ابتدا در قسمت Object explorer گزینه Database را کلیک کرده و سپس گزینه New Database را انتخاب میکنید تا بتوانید یک بانک اطلاعات جدید را تشکیل دهید.
بعد از انتخاب ساخت دیتابیس جدید در SQL با تصویر زیر مواجه میشوید که اطلاعاتی را از شما میخواهد که باید ان ها را پر کنید و یا انتخاب کنید که در این قسمت به بررسی هر گزینه میپردازیم.
- Database name: در این قسمت شما باید نام بانک اطلاعاتی خود را انتخاب کنید. توجه داشته باشید نامی را وارد نکنید که در اینده متوجه نشوید برای چه امری ان را ساختید چرا که باعث پراکندگی میشود. برای مثال اگر یک دیتابیس را برای تست و ازمایش کاری میسازید نام ان به جای فشردن تمام دکمه های کیبورد نام آن را test بگذارید، این امر در اینده باعث میشود اشراف کامل به بانک های اطلاعاتی خود داشته باشید.
- Owner: یا سازنده که ما در اینجا روی حالت پیشفرض یا <Default> قرار دهید.
- Use full text indexing: این گزینه به صورت پیش فرض در این حالت غیر فعال است.
- Database files: در این قسمت شما باید مسیر فایل های MDF و LDF (Log) دیتابیس اس کیو را مشخص کنید، اگر نمیدانید این فایل ها چه وظیفه ای دارند، فایل MDF دادهای بانک اطلاعاتی شماست و فایل LDF یا LOG فایل عملیاتی که در اس کیو ال انجام میدهید به ترتیب برای شما ذخیره میکند. با توجه به موارد فوق داده های در فایل لاگ همیشه رو به افزایش است اما داده ها در فایل MDF بسته به حجم دیتابیس تغییر خواهد کرد.
سپس با زدن دکمه OK میتوانید دیتابیس جدید خود را که در SQL ساختید را مشاهده کنید.
ساخت جدول در SQL
برای آموزش ساخت جدول در SQL شما نیازمند این بودید که در SQL یک دیتابیس داشته باشید که در قسمت های بالایی به نحوه ساختن ان پرداختیم. حال به ساخت جدول در SQL که موضوع اصلی این آموزش میپردازیم. Table ها یا جدول یکی از مهم ترین عناصر موجود در اس کیو ال است. جدول ها در واقع عناصری هستند که از سطر و ستون های متعدد تشکیل شده است.
وظیفه جدول ها مرتب کردن اطلاعات ورودی ما در بستر مناسب،منسجم و قابل بررسی را بر عهده دارند. یک جدول میتواند از یک سطر یا ستون و یا چند صد سطر و ستون تشکیل شود. جدول ها اطلاعات مختلفی را میتوانند در خود نگهداری کنند از نام و نام خانوادگی گرفته تا شماره حساب مشتریان بانک و لیست کاربران یک وب سایت، اما چطور میتوان یک جدول در SQL ساخت. برای این امر شما باید با کلید اولیه یا (Primary Key) آشنا باشید که در بخش بعدی به آموزش آن میپردازیم.
کلید اولیه یا Primary Key در SQL چیست؟
وقتی که جدولی را در SQL میسازید برای اینکه بتوانید اطلاعات را از یکدیگر تفکیک کنید و اطلاعات ورودی دچار بهم ریختگی نشود لازم است که ستونی را به عنوان شناسه یکتا معرفی کنید تا هر ستون دارای ویژگی و تفاوت نسبت به ستون های دیگر داشته باشد. و این نکته را باید در نظر بگیرید که مقداری که برای هر ستون وارد میکنید باید با ستون های دیگر متفاوت باشد.
برای اینکه درک درستی از این موضوع داشته باشید یک مثال برای شما میزنیم. فرض کنید که در پلیس آگاهی از تمام مجرمان یک دیتابیس از اثر انگشت آن ها وجود دارد که هر کدام در سطر و ستون های خود با تفکیک نوع جرم قرار داده شده اند. ما میدانیم که اثر انگشت هر شخصی منحصر به فرد است مانند کد ملی هر شخص، حال فرض کنید که تمام اثر انگشت ها یکی بود و پلیس با ورود اثر انگشت شخص مجرم در دیتابیس نمیتوانست اطلاعات ان شخص مانند نام و نام خانوادگی و غیره را کشف کند. مفهوم کلید اولیه نیز به همین صورت است. اگر شما در ستون های جدول خود یک ویژگی منحصر به فرد به ان ها ندهید این ویژگی ها تکراری بوده و عملا جدولی که ساختید بیشتر باعث گمراهی شما خواهد شد.
آموزش ساخت جدول در SQL
حال پس از انکه مفهوم کلید اولیه را درک کردیم به سراغ ساخت جدول در SQL میپردازیم. برای ساخت جدول در SQL وارد فضای اس کیو ال شوید و در قسمت Object Explorer وارد دیتابیسی که ساختید شوید.
- بر روی علامت مثبت (+) کنار آن کلیک کنید تا ویژگی های بانک اطلاعاتی باز شود.
- پس از باز شدن روی گزینه جدول یا Table رفته و کلیک راست کنید.
- سپس گزینه New table یا ایجاد جدول جدید را انتخاب کنید.
پس از انتخاب گزینه ساخت جدول یک پنجره جدید در فضا اس کیو ال برای شما به نمایش در خواهد امد که در آن سه گزینه وجود دارد به اسم Column Name و Data type و Allow nulls که به توضیح هر کدام میپردازیم:
- Column Name: یا نام ستون جدول که از آن به عنوان سرور فیلد نیز گفته میشود. در این قسمت نام ستون ها را وارد کرده و نام هر ستون باید غیر تکراری با دیگری باشد
- Data type: نوع داده ای است که باید مشخص کنید جدول با چه نوع داده هایی قرار است تیکیل شود به عنوان مثال داده از جنس عدد فقط میتواند دیتا های اعدادی را بپذیرد.
- Allow nulls: به شما این اجازه را میدهد که قسمت های دلخواه جدول فاقد اطلاعات و دیتا باشد که اگر تیک ان را بزنید این اتفاق خواهد افتاد ولی اگر تیک ان را برندارید باید تمام سطر ها و ستون های جدول را پر کنید
در تصویر زیر میتوانید میتوانید نمونه ای از اطلاعاتی که میتوان وارد کرد را مشاهده میکنید به توضیح هر بخش آن میپردازیم.
RowID در واقع همان کلید اولیه است که در ان میخواهیم برای هر شخص یک مقدار عددی وارد کند که این کار را با استفاده از int انجام میدهیم.
سپس مقادیری که میخواهیم در جدول به نمایش دربیاید را وارد میکنیم مانند نام و نام خانوادگی و شماره موبایل و غیره اگر دقت کنید در مقابل مقدار int از nvarchar استفاده کرده ایم که این امکان را میدهد که از مقادیر غیر عددی هم استفاده کنیم مانند نام خانوادگی و غیره. بعد از وارد کردن هر کدام ، اگر یادتان باشد ما برای هر جدول باید مقدار کلید اولیه را تعیین کنیم برای اینکار بر روی مقدار RowID رفته و کلیک راست میکنیم و گزینه Set primary key را انتخاب میکنیم. با انجام این کار این فیلد به عنوان کلید اولیه جدول تعیین میشود.
پس از زدن گزینه مربوطه یک ایکون کلید در کنار فیلد RowID ظاهر میشود که نشان دهنده تعیین کلید اولیه ان فیلد است.
خب تقریبا کار ساخت جدول در SQL به پایان رسیده و کافی است این جدول را ذخیره کنیم. برای اینکار تنها کافی است به گزینه های بالای محیط SQL رفته و گزینه file را انتخاب کنید سپس گزینه Save table 1 را انتخاب کنید. این کار را بدون مراجعه به قسمت فایل و استفاده از کلید های میانبر ctrl + s نیز انجام دهید.
پس از زدن ذخیره تصویری ظاهر میشود که ازشما میخواهد برای جدولی که ساختید یک اسم انتخاب کنید. بعد از اسم مد نظر گزینه OK را بزنید تا جدول شما ذخیره شود.
در مرحله اخر برای مشاهده جدول خود تنها کافی است در قسمت Object ecplorer رفته بر روی گزینه جدول یا table راست کلیک کرده و گزینه تازه کردن یا Refresh را بزنید. در نهایت مشاهده خواهید کرد که جدول به راحتی ساخته شده و در دسترس است.
دستور ساخت جدول (create table) در SQL
در این قسمت به شما آموزش خواهیم داد که اگر نمیخواهید از طریق روش بالا جدول درست کنید با استفاده از دستور ساخت جدول در اس کیو ال این کار را با نمونه کدی که در اختارتان میدهیم انجام دهید.
این دستور کد که برای ساخت جدول در اس کیو ال استفاده میشود را میتوانید استفاده کنید و تمام گزینه های مربوط به سطر ها و ستون ها و کلید اولیه نیز به همان روش قبلی در اینجا هم صادق است.
نتیجه گیری
ما در این مقاله آموختیم که ساخت جدول در SQL چگونه است و با سخت یک دیتابیس در فضای اس کیو ال اشنا شدیم. اگر علاقه مند به یادگیری اس کیو ال هستید میتوانید به آموزش مقدماتی SQL را که صورت رایگان است مراجعه کنید. و اگر سوالی درباره ساخت جدول ها داشتید میتوانید در قسمت کامنت ها از ما بپرسید. از اینکه همراه ما بودید متشکریم.