عوارض و مشکلات برنامه نویسی + راهکارهای عملی آن

یکی از مسائل مهم برنامهنویسی، توجه به چالشهای سلامتی در شغل برنامهنویسی است. امروزه مشکلات برنامه نویسی در ایران، کمتر مورد توجه قرار میگیرد. در صورتی که علاوه بر بیماریهای ناشی از شغل برنامهنویسی، توجه به عوارض روحی این حرفه، بسیار لازم و ضروری است. اکنون که قصد آشنایی با مشکلات و عوارض برنامهنویسی را دارید، ممکن است این سوال برایتان ایجاد شده باشد که چگونه بفهمیم به برنامهنویسی علاقه داریم؟
برنامه نویسی چیست؟
برنامهنویسی علمی برای حل مساله به کمک کامپیوتر است. از طریق این علم، میتوان اطلاعات مورد نیاز را در قالب کد به کامپیوتر داده و آنها را در قسمت سی پی یو پردازش کرد. کامپیوترها فاقد درک زبان انسانها هستند و اطلاعات را به صورت عدد ۰ و ۱ دریافت میکنند. به این فرایند کدنویسی گفته میشود که یکی از مهارتهای مورد نیاز در برنامهنویسی است. که میتوانید مقاله کدنویسی چیست رو مطالعه نمایید.
مزایا و معایب برنامه نویسی
تصور بیشتر افراد از شغل برنامهنویسی کسب درآمد بسیار بالا است. اما این شغل نیز همچون سایر مشاغل مزایا و معایب خاص خودش را دارد. آگاهی از مزایا و معایب هر حرفه باعث درک درستی از آن میشود.
به عنوان مشکلات و عوارض برنامهنویسی میتوان به ایجاد مشکلات جسمی و روحی اشاره کرد. در مقابل ارتباط غیر مستقیم با ارباب رجوع، تعیین ساعت کاری و محل کار، ترقی در مقام و جایگاه مناسب از مزایای شغل برنامهنویسی است. در ادامه مشکلات و عوارض برنامهنویسی را به طور کامل بررسی کرده و اطلاعات شما را در این زمینه افزایش میدهیم.
مشکلات برنامه نویسی
برنامهنویسی همچون سایر مشاغل، چالشها و مشکلات خاص خودش را دارد. به عنوان یک برنامهنویس آشنایی با مشکلات رایج در این حرفه، باعث افزایش مهارتهای شما در برنامهنویسی میشود. با بررسی مهمترین چالشهای این حرفه، میتوانید به حوزه کاری خود مسلط شده و با آگاهی بیشتری عمل کنید.
تسلط به دو زبان برنامه نویسی
یکی از ملزومات این شغل، تسلط به دو زبان برنامهنویسی است. امروزه علم با رشد گستردهای مواجه شده است؛ از این رو در صورت تسلط به دو زبان برنامهنویسی میتوان از زبان جایگزین استفاده کرد. هرچه تسلط بیشتری بر زبانهای برنامهنویسی داشته باشید، دایره کاری شما برای استخدام گستردهتر است.
نداشتن زمان کافی برای استراحت
برنامهنویسان تحرک کافی نداشته و اکثر زمان خود را پشت میز میگذرانند. این موضوع یکی از مشکلات و عوارض برنامهنویسی بوده و باعث چاقی، درد مفاصل و… میشود. یک برنامهنویس میتواند با اختصاص دادن ساعاتی به ورزش، با این مشکل مقابله کند. در صورت تحمل خستگی زیاد، امکان اینکه بگویید از برنامهنویسی زده شدم افزایش پیدا میکند. این موضوع ممکن است باعث انصراف شما از این شغل شود و شما را به صورت جدی با بیماریهای ناشی از شغل برنامهنویسی روبرو کند.
برنامه زمانی مشخص
به دلیل وجود وظایف گوناگون در حوزه برنامهنویسی، داشتن یک برنامه زمانی مشخص و دارای اولویت، لازم و ضروری است. از این رو یکی دیگر از چالشهای شغل برنامهنویسی هدفگذاری پروژه و در نظر گرفتن اولویتها است.
یادگیری پیوسته و مداوم
امروزه تغییر تکنولوژی با سرعت بسیار بالایی مواجه شده است. به عنوان یک برنامهنویس، اطلاعات و دانش خود را به طور پیوسته آپدیت کرده و مهارت خود را در زمینه کدنویسی افزایش دهید.
هماهنگی با تیم
یکی از مشکلات برنامهنویسی در ایران، هماهنگ نشدن با تیم کاری است. ارتباط اعضای یک تیم برای پیشبرد پروژه ضروری است. از این رو بسیاری از کارفرمایان افرادی با روحیه کار تیمی را به برنامهنویسان درونگرا ترجیح میدهند. پیشنهاد میکنیم به عنوان یک برنامهنویس، تخصص خود را به مدیران پروژه نشان داده و با سایر اعضای تیم همکاری کنید.
مشکلات و عوارض برنامه نویسی
همانطور که گفتیم برنامهنویسی همچون سایر مشاغل مشکلات و عوارض زیادی دارد. یکی از مشکلات و عوارض برنامهنویسی، ایجاد مشکلات جسمانی است. برنامهنویس به دلیل کمبود تحرک و مصرف بالای قهوه و کافئین با افزایش وزن بیش از حدی مواجه میشود؛ همچین کمبود خواب برای بازدهی بیشتر، باعث احتمال بروز حملات قلبی را افزایش میدهد. خیره ماندن به کامپیوتر نیز قدرت بینایی را کاهش داده و چشم را ضعیف میکند.
علاوه بر اینها زیاد نشستن باعث عوارض جسمانی زیادی از جمله کمردرد میشود. افراد برنامهنویس به دلیل کاهش تعاملات خود با افراد دیگر دچار مشکلات روحی روانی زیادی میشوند. فشار زیاد کاری، خستگی بالا و ابتلا به وسواس فکری از دیگر معایب برنامهنویسی است. کدنویسی فرایند پیچیدهای بوده و نیازمند دقت بالایی است.
مشکلات جسمی شغل برنامه نویسی
به عنوان یکی از مهمترین مشکلات و عوارض برنامهنویسی میتوان به مشکلات جسمی این شغل، اشاره کرد.
چاقی
پشت میز نشستن، عدم تحرک و مصرف زیاد کافئین باعث چاقی به خصوص در ناحیه شکم میشود. در صورت عدم کنترل چاقی ممکن است فرد به دیابت نوع ۲ نیز دچار شود.
حملات قلبی
عدم تحرک در برنامهنویسی باعث بروز حملات قلبی به خصوص در افراد بالای ۳۰ سال میشود.
ناراحتی چشمی
به دلیل خیره شدن به صفحهمانیتور فرد برنامهنویس با ناراحتیهای زیادی در قسمت چشم خود مواجه میشود. برای مثال ممکن است با پارگی مویرگهای چشم مواجه شده یا بینایی او کاهش پیدا کند.
درد مفاصل
نشستن پیوسته و مداوم باعث کمر درد و ناراحتی در قسمت شانه و گردن میشود؛ همچنین استاندارد نبودن صندلی و بد نشستن روی آن احتمال درد مفاصل را افزایش میدهد.
انواع بیماری های ناشی از شغل برنامه نویسی
بیماریهایی که در اثر سختیها، مشکلات و عوارض برنامهنویسی ایجاد میشوند در دو دسته قرار دارند. دسته اول بیماریهای مربوط به جسم و دسته دوم بیماریهای مربوط به روان فرد است. به عنوان بیماریها و مشکلات جسمی میتوان به چاقی، کاهش بینایی، حملات قلبی، درد مفاصل، دیابت و… اشاره کرد. افسردگی، وسواس، پرخاشگری و… نیز از مشکلات روحی شغل برنامهنویسی محسوب میشوند.
مشکلات روحی شغل برنامه نویسی
شغل برنامهنویسی علاوه بر مشکلات جسمی، مشکلات روحی زیادی را برای فرد برنامهنویس ایجاد میکند. از جمله مشکلات روحی برنامهنویسی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
افسردگی
این شغل محوریت انفرادی داشته و تحرک کمی دارد. یک شکست کوچک در این شغل آسیبهای زیادی را به برنامهنویس وارد میکند؛ از این رو یکی از شایعترین مشکلات روحی که برای افراد این حرفه ایجاد میشود، افسردگی است.
سندرم خستگی مزمن
مصرف کافئین، بیخوابی و خستگی ناشی از ساعت کاری زیاد باعث بروز سندروم خستگی مزمن میشود.
وسواس فکری
مرتب بودن کدنویسی اهمیت زیادی در برنامهنویسی داشته و به وسواس و نظم زیادی احتیاج دارد. این موضوع در زندگی شخصی برنامهنویس تاثیر گذاشته و باعث بروز وسواس فکری میشود.
کاهش اعتماد به نفس
بسیاری از برنامهنویسان به دلیل کارکرد انفرادی خود شخصیتی درونگرا و غیر اجتماعی داشته و اعتماد به نفس پایینی دارند.
مشکلات اجتماعی شغل برنامه نویسی
برنامهنویسان، به دلیل داشتن رقابت بالا در فضای کاری، مشکلات اجتماعی زیادی داشته و تحت فشار هستند. در ادامه با اشاره به دو سندرم مرتبط با برنامهنویسی، مشکلات اجتماعی این شغل را بررسی میکنیم.
سندرم خود فریبی
تقریبا تمام برنامهنویسها دچار سندروم خودفریبی هستند و قادر به پذیرش موفقیتهای خود نیستند. این گونه افراد با وجود رقابت و تلاش زیاد خود را مستحق رسیدن به موفقیت نمیدانند و حتی پیشرفت خود را نقض میکنند.
سندرم RealProgrammer
این سندروم توسط یک برنامهنویس مطرح شده و مربوط به ساعت کاری زیاد است. بر اساس عقیده این فرد، یک برنامهنویس خوب تفریح دیگری جز برنامهنویسی ندارد و باید بیشتر از ۱۲ ساعت در روز مشغول به کار باشد. با وجود نظرات موافق و مخالف زیاد درباره این ادعا، تاثیر منفی ساعت کاری زیاد روی کار به اثبات رسیده است.
سن بازنشستگی در شغل برنامه نویسی
در حرفه برنامهنویسی سن تنها یک عدد است. البته فرد برنامهنویس باید به دانش و تکنولوژیهای روز دنیا دسترسی داشته باشد و مهارتهای خود را در زمینه کدنویسی افزایش دهد. در این صورت سن بازنشستگی برنامهنویسی، مشخص نیست و تمام افراد در بازههای سنی مختلف میتوانند در این حوزه مشغول به کار شوند.
میزان کسب درآمد از برنامه نویسی
درآمد یک برنامهنویس به سابقه کاری، مهارت و تلاش و پشتکار او بستگی دارد. درآمد برنامهنویس به عنوان فریلنسر بین ۵ تا ۷ میلیون و درآمد برنامهنویس با تجربه از ۸ تا ۲۰ میلیون متغیر است.
خلاصه
در این مقاله سعی کردیم به سوال چگونه بفهمیم به برنامهنویسی علاقه داریم پاسخ دهیم؛ همچنین علاوه بر بررسی چالشهای سلامتی در شغل برنامهنویسی، عوارض روحی در شغل برنامهنویسی را مورد بررسی قرار دادیم. در ادامه مشکلات و عوارض کدنویسی را بیان کرده و به سن بازنشستگی برنامهنویسی اشاره کردیم.
در پایان توجه داشته باشید که تنها در صورت علاقه داشتن به آموزش برنامه نویسی، میتوانید با چالشهای آن مواجه شوید؛ از این رو پس از بررسی کامل مشکلات و عوارض برنامهنویسی، تصمیم نهایی خود را اتخاذ کرده و با بکارگیری تلاش و پشتکار زیاد، به درآمد بالایی در این شغل برسید.
دیدگاهتان را بنویسید