چرا برنامه نویسی سخت است؟ | مداد سبز

نویسنده: رضا حمیدی

آخرین ویرایش : 2 سال قبل

چرا برنامه نویسی سخت است؟ | 10 نکته ضروری که باید بدانید!

آیا کدنویسی دشوار است؟ برنامه‌نویسی برای چه کسانی خوب است؟ معمولاً افرادی که قصد یادگیری و پا گذاشتن در دنیا برنامه‌ نویسی را دارند، در ابتدای کار با سؤالاتی از این قبیل رو به رو می‌شوند. اکثر افراد به دلیل عدم آشنایی کافی با برنامه‌نویسی و مهارت‌های لازم آن، به سمت یادگیری زبان‌های برنامه‌نویسی نمی‌روند.

زیرا فکر می‌کنند که برنامه‌نویسی سخت است؟ و نمی‌توانند در این زمینه موفق شوند. مجموعه آموزشی مداد سبز یکی از مراکز معتبر آموزش زبان‌های برنامه‌ نویسی است که با مراجعه به آن، می‌توانید تبدیل به یک برنامه‌نویس موفق شوید.

برای موفقیت در حوزه برنامه‌ نویسی می‌توانید از مجموعه مقالات آموزش برنامه‌نویسی کمک بگیرید، اما این امر کافی نیست. برای رسیدن به بالاترین سطح از موفقیت در کار برنامه‌نویسی، باید تا جایی که می‌توانید تمرین داشته باشید. اگر به دنبال مجموعه آموزش برنامه‌نویسی هستید بهتر است ابتدا زبان برنامه‌ نویسی خود را انتخاب کنید.

حل تمرین، سماجت در کار، سرچ و جستجو در گوگل برای پیدا کردن حل مسئله، از عوامل مهم رسیدن به موفقیت در برنامه‌ نویسی است. برای آشنایی بیشتر با آموزش برنامه‌ نویسی تا انتهای مقاله با مداد سبز همراه باشید.

آیا برنامه ‌نویسی سخت است؟

مقاله ایا برنامه نویسی سخت است؟ | مداد سبز

برنامه ­نویسی برای چه کسانی خوب است؟ امروزه، برنامه‌ نویسی یکی از بهترین و پردرآمدترین شغل‌های جهان به حساب می‌آید. به همین دلیل توجه افراد زیادی را به خود جلب کرده است. اما متأسفانه برخی از افراد، به دلیل اینکه تصور می‌کنند برنامه‌ نویسی کار دشواری است، هیچ اقدامی برای آموزش برنامه‌ نویسی نمی‌کنند. در مقابل افرادی هم هستند که تا لحظه آخر، دست از آموزش و تمرین بر نمی‌دارند و مدام در حال تحقیق و پرس و جو برای حل مسائل هستند.

آموزش­ برنامه‌نویسی سخت است؟ برای پاسخ به این سؤال بهتر است بدانید که هر کاری که در آن متخصص نباشیم سخت و دشوار خواهد بود. در صورتی که این کار را به بهترین شکل ممکن یاد بگیرید متوجه می‌شوید که خیلی هم سخت و دشوار نیست. شاید در اطرافیان خود دیده باشید که کودکان و نوجوانان، مشغول به برنامه‌ نویسی هستند و به راحتی به اندازه یک فرد با تجربه، درآمد دارند.

در پاسخ به افرادی که می­پرسند برنامه نویسی سخت است؟ باید بگوییم که آموزش برنامه‌نویسی در ابتدای کار، به دلیل عدم آگاهی و روبرو شدن با اصطلاحات جدید، ممکن است کمی سخت و پیچیده باشد، اما مطمئناً با گذشت زمان و انجام تمرینات مکرر، به این مفاهیم واصطلاحات جدید عادت می‌کنید و شما هم می‌توانید در این حوزه متخصص شوید.

دلایل برنامه‌نویس نشدن چیست؟=

معمولاً افراد برای یادگیری زبان‌های برنامه‌نویسی، به کلاس‌های آموزشی یا ویدئو‌ها آموزش زبان برنامه‌ نویسی مراجعه می‌کنند و انتظار دارند در پایان دوره، یک برنامه‌نویس موفق و کاربلد شوند. آن‌ها زمانی که در این حوزه با شکست روبرو می‌شوند می‌پرسند که چرا برنامه‌نویسی سخت است؟ و به راحتی آن را کنار می‌گذارند. اما نکته اینجا است که برای برنامه‌نویس شدن، تنها کلاس و درس کافی نیست و برای موفقیت، باید راه طولانی و سختی را پیش بگیرید.

برخی از افراد دلیل برنامه‌نویس نشدن را نداشتن هوش و دانش کافی برای برنامه‌نویسی می‌دانند. برخی هم با این تصور که کدنویسی دشوار است آن را کنار می‌گذارند. اما جالب است بدانید که بسیاری از افراد حتی کودکان هم می‌توانند به راحتی تبدیل به یک برنامه‌نویس شوند. در حال حاضر زبان‌های برنامه‌ نویسی زیادی موجود است که هر فردی می‌تواند یکی از آن‌ها را با توجه به سلیقه و مهارت‌های خود انتخاب کند.

برخی از مهم‌ترین دلایل برنامه‌نویس نشدن افراد عبارتند از:

در یادگیری و حل مسائل برنامه‌نویسی مستقل نیستند

افرادی که نمی‌توانند مشکلات و مسائل پیش آمده را حل کنند و معمولاً به جای جستجو اینترنتی، به سراغ برنامه‌ نویسان دیگر ‌می‌روند، نمی‌توانند برنامه‌نویسی موفقی شوند و در این حوزه با شکست روبرو خواهند شد.

به دنبال پیشرفت شغلی نبودن

اگر از آن دسته افرادی هستید که دوست دارید تنها یک بار مطلبی را یاد بگیرید و دیگر دانش خود را بروزرسانی نکنید، بهتر است دور برنامه‌نویسی را خط بکشید. چرا که زبان‌های برنامه‌ نویسی، مدام در حال بروزرسانی هستند و هر چند وقت یکبار، تکنولوژی‌های جدید پا به عرصه می‌گذارند. اگر از آن‌ها بی‌خبر باشید، بدون شک از نیاز‌های بازار کار، عقب خواهید افتاد.

درآمد زیاد در زمان کم

یکی از دلایل اصلی برخی افراد برای برنامه‌نویس شدن، رسیدن به درآمد زیاد در مدت زمان کم است. این افراد تنها به همین دلیل وارد حوزه برنامه‌نویسی شدند و قصد دارند مانند برنامه‌نویس بازی Flappy bird یک شبه پولدار شوند. در حالی که این اتفاق خیلی نادر است و ممکن است برای هر کسی پیش نیاید.

نسبت به نظرات دیگران انعطاف‌پذیر نیستید

برنامه‌نویسی شغلی منعطف است که به شدت به نظرات و‌ایده‌های دیگران وابسته است. در این شغل باید مدام از دیگران کمک بخواهید و روی‌ایده آن‌ها فکر کنید. در صورتی که با وی هم نظر بودید آن‌ها را بپذیرید. گاهی اوقات برنامه‌نویسان حرفه‌ای و با تجربه با مشکلی برخورد می‌کند که یک برنامه‌نویس تازه‌کار می‌تواند آن را حل کند. پس اگر فردی هستید که نمی‌تواند نظر و کمک دیگران را قبول کند، حتماً با چالش‌ها مشکلاتی روبرو می‌شوید که می‌تواند مانع برنامه‌نویس شدن شما شود.

تحمل nerd‌ ها را ندارید

در دنیا برنامه‌نویسی پر است از افراد درونگرا و باهوش که به شدن به کار خود علاقه دارند و نقش بزرگی در دنیای برنامه‌نویسی دارند. این افراد همان نرد (Nerd)‌ ها هستند که بدون شک تحمل آن‌ها برای برخی از افراد سخت است. اگر فردی هستید که می‌دانید نمی‌توانید با چنین افراد ساکت و کم حرفی که تنها روی کار خود تمرکز دارند کار کنید، بهتر است وارد حوزه برنامه‌نویسی نشوید.

نداشتن خلاقیت در حل مسئله

مهم‌ترین و اساسی‌ترین اصل در برنامه‌نویس شدن، داشتن خلاقیت در حل مسائل است. این موضوع به شدت در برنامه‌نویس شدن یا نشدن شما اهمیت دارد. چرا که شما هر چقدر هم برای برنامه‌نویسی آموزش ببینید ولی خودتان نتوانید به تنهایی برای حل مسئله اقدام کنید، ممکن است به موفقیت نرسید و مجبور هستید با این تصور که برنامه‌نویسی سخت است؟ آن را کنار بگذارید.

زود عصبانی شدن هنگام حل مسئله

عصبی شدن برنامه‌نویسان حین کار، باعث می‌شود که این سؤال برای دیگران پیش بیاید که برنامه‌نویسی سخت است؟ معمولاً برای همه برنامه‌نویسان پیش آمده است که کد، به دلیل نام معلومی کار نمی‌کند و مدام با ارور روبرو می‌شوند. اگر فردی عجول و زود جوش هستید، بهتر است سمت برنامه‌نویسی نروید. چرا که به مرور زمان از این شغل خسته خواهید شد.

چطور برنامه ‌نویس خوبی شویم؟

چطور برنامه نویس خوبی شویم؟ | مداد سبز

آموزش برنامه نویسی سخت است؟ اکثر افرادی که هنوز پا در عرصه برنامه‌نویسی نگذاشتند تصور می‌کنند برنامه‌نویسی سخت است؟ و تنها افرادی که هوش بالایی دارند می‌توانند برنامه‌نویس شوند. به همین دلیل مدام در حال زیر و رو کردن ویژگی‌های خود هستند تا بتوانند استعداد برنامه‌نویسی را در خود کشف کنند.

موفقیت در برنامه‌نویسی، معجونی از توانایی‌های مختلفی است که با گذشت زمان، تبدیل به ویژگی‌های شخصیتی شده‌اند. این توانایی‌های فوق‌العاده، تا قبل از برنامه‌نویس شدن به وجود نمی‌آیند و تنها از طریق تلاش و تقویت مهارت‌ها ایجاد می‌شوند.

برای اینکه یکی از برنامه‌نویسان موفق شوید باید نکاتی را رعایت کنید که عبارتند از:

  • خودداری از حسادت و غرور
  • مطالعه و جستجو در گوگل
  • عملی کردن‌ایده‌های ذهنی
  • اشتراک گذاری کد‌ها برای برطرف کردن مشکلات
  • مطالعه کامل و مدام داکیومنت ها
  • تقویت زبان انگلیسی
  • پرسیدن سؤال
  • افزایش قدرت تحلیل و حل مسئله
  • تمرین مکرر و حل مسائل

از کجا شروع به یادگیری و آموزش برنامه نویسی کنیم؟

از کجا شروع به یادگیری و آموزش برنامه نویسی کنیم؟ | مداد سبز

اگر قصد دارید یکی از زبان‌های برنامه‌نویسی را یاد بگیرید و وارد حوزه پر از چالش برنامه‌نویسی شوید، بهتر است ابتدا پلتفرمی که می‌خواهید با آن کار کنید را مشخص کنید. برای شروع برنامه‌نویسی، به تمام شرایط و پیش نیاز‌های مورد نیاز برای برنامه‌نویسی توجه داشته باشید. همچنین اگر به دنبال یک دوره آموزشی مناسب هستید، می‌توانید با اطمینان تمام، روی مجموعه آموزشی برنامه‌نویسی مداد سبز حساب باز کنید.

مزایای برنامه نویسی چیست؟

مزایای برنامه ‌نویسی چیست؟ مداد سبز

درآمد زیاد در شغل برنامه‌نویسی، یکی از مهم‌ترین و معروف‌ترین مزایا برنامه‌نویسی است که حتی کسانی که اطلاعات خاصی در این زمینه ندارند از آن آگاه هستند. اما مزیت‌های برنامه‌نویسی به این مورد محدود نمی‌شود. شغل برنامه‌نویسی مزیت‌های زیادی دارد که ممکن است از نظر برخی از افراد، از درآمد بالا هم بهتر باشد.

مزایا برنامه‌نویسی عبارتند از:

انجام کار بدون نیاز به ارتباط مستقیم با ارباب رجوع

برنامه‌نویسان معمولاً اکثر وقت خود را پشت سیستم می‌گذرانند و با افراد دیگر ارتباطی ندارند. سؤالی که همیشه مطرح می‌شود این است که برنامه‌نویسی برای چه کسی خوب است؟ اگر دقت کرده باشید اکثر برنامه‌نویسان افرادی درونگرا هستند که ترجیح می‌دهند وقت خود را پشت میز کار بگذرانند تا اینکه مدام با کارفرما یا مشتری‌ها ارتباط برقرار کنند.

البته این مزیت نه تنها برای افراد درونگرا، بلکه برای افراد معمولی و برونگرا هم مناسب است. چرا که ارتباط و مراجعه بیش از حد مشتری به افراد حین کار، موجب ایجاد استرس و اضطراب و گاهی رفتار نامناسب با مشتریان می‌شود. در نتیجه کار کردن با تعاملات کوتاه، در کنار سایر همکاران یکی از مزیت‌های خوب برنامه‌نویسی به حساب می‌آید.

انجام کار بدون نیاز به ارتباط مستقیم با ارباب رجوع - مداد سبز

امکان تغییر ساعت کاری

یکی از بزرگترین مزیت‌های شغل برنامه‌نویسی، امکان تغییر ساعت کاری است. جالب است بدانید که اکثر برنامه‌نویسان، چه فریلنسر باشند چه کارمند استخدامی، این امکان را دارند که ساعت کاری خود را خودشان مشخص کنند. برنامه‌نویسان می‌توانند کار را به منزل انتقال دهند و در هر ساعتی که راحت هستند، شروع به کار نمایند. همچنین هر کدام از آن‌ها می‌توانند شیوه برنامه‌نویسی خود را انتخاب کنند. یعنی می‌توانند بدون وقفه و استراحت کار کنند یا اینکه مدام کار را تعطیل کرده و استراحت کنند.

ترقی در مقام و سمت در برنامه‌نویسی

برنامه‌نویسان می‌توانند هنگام کدنویسی و حل مسائل، با راه حل‌ها و مسائل جدید آشنا شوند که این امر می‌توانند مهارت و تجربه آن‌ها را افزایش دهد. برنامه‌نویسی سخت است؟ اما با گذشت زمان و کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با حل مشکلات برنامه‌نویسی می‌توانید با آن انس بگیرید.

در شغل برنامه‌نویسی، معمولاً با مشکلات مختلفی روبرو می‌شوید که روش حل آن‌ها، با همیشه متفاوت است. این ویژگی خاص شغل برنامه‌نویسی، با سایر مشاغل متفاوت است. اطلاعات و مهارت‌هایی که بر اثر حل مسائل کسب می‌کنید، می‌تواند موجب ترقی و پیشرفت برنامه‌نویس در محل کار شود.

خلاصه

آیا با تمام این تفسیر هایی که داشتیم باز هم میگید که برنامه نویسی شغل به درد نخور و سختی هست؟ حتما نظرات خودتان را برای مداد سبز کامنت کنید تا بیشتر در این خصوص با هم دیگر بحث کنیم.

فهرست مطالب

مقاله های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

7 + سیزده =