اگر به برنامه نویسی موبایل و اپلیکیشن های موبایلی علاقمند باشید قطعا نام فلاتر را به عنوان یک فریم ورک توسعه دهنده اپ های موبایلی شنیده اید. فریم ورکی که به وسیله گوگل طراحی و توسعه پیدا کرد و به صورت اپن سورس و رایگان در اختیار همه قرار گرفت. این فریم ورک به توسعه دهندگان موبایلی این توانایی را می دهد که برنامه های لوکال یا بومی به وجود آورده و به کمک زبان دارت هم خروجی اندروید و هم خروجی آی او اس بگیرند.
دسوالی که کاربران به دفعات می پرسند در رابطه با بازار کار فلاتر است. این که آیا این فریم ورک درآمدهای خوبی را نصیب آنها می کند یا خیر؟ یا اینکه روش های مختلف کسب درآمد از آن به چه شکل است. در این مطلب قصد داریم در رابطه با بازار کار فلاتر صحبت کنیم و آینده این فریم ورک را مورد بررسی قرار دهیم. اگر شما هم قصد دارید آموزش فلاتر را آغاز کنید یا در این حوزه فعال هستید و میخواهید اطلاعات بیشتری در مورد آن به دست آورید در ادامه با ما همراه باشید.
آشنایی با بازار کار فلاتر
فلاتر یک فریم ورک اپن سورس و رایگان که یادگیری آن تقریبا ساده و بی دردسر بوده و به همین دلیل هم افرادی که به دنبال یادگیری یک زبان یا فریم ورک به منظور طراحی اپلیکیشن های موبایلی هستند به آن تمایل زیادی نشان می دهند. فلاتر مشخصه ها، امکانات و قابلیت های زیادی را در اختیار توسعه دهندگان خود قرار می دهد و کار آنها را بسیار ساده می سازد.
همین موضوع هم سبب شده است بازار کار فلاتر کاملا روشن و پرطرفدار باشد. فلاتر فریم ورکی کراس پلتفرم یا چند پلتفرمه است و در مقایسه با سایر زبان های برنامه نویسی و به طور کلی ابزارهای توسعه اپلیکیشن های هم رده خود یک تکنولوژی کاملا جدید و نوظهور به شمار می آید. فلاتر تجربه حضور 3، 4 ساله در بازار طراحی اپلیکیشن ها و توسعه وب را دارد و از این نمی توانیم آن را با فریم ورک های قدیمی تر مثل ری اکت و … مقایسه کنیم.
اما با همین مدت زمان کم حضور در بازار در حال حاضر فلاتر یکی از قدرتمندترین رقیب هایی است که برای فریم ورک محبوب ری اکت وجود دارد. جالب است بدانید فلاتر خیلی بعد از اینکه ری اکت به بازار معرفی و عرضه شد طراحی و شده و وارد بازار شد.
به گونه ای که وقتی فلاتر کار خود را آغاز کرد، ری اکت جایگاه تثبیت شده ای در حوزه توسعه برنامه های کاربردی موبایلی کراس پلتفرم برای خود داشت. اما با آمدن فلاتر و ثابت شدن برتری ها و مزیت های آن به توسعه دهندگان این فریم ورک به تدریج در حال محبوب و محبوب تر شدن بوده و رقابت سخت و تنگاتنگی با ری اکت محبوب و قدیمی دارد.
مقایسه بازار کار فلاتر و ری اکت
برای این که اطلاعات بیشتری در مورد کار کردن با فلاتر و بازار کار این فریم ورک توسعه و طراحی اپلیکیشن موبایل و وب به دست آوریم تصمیم گرفتیم تا آن را با محبوب ترین همرده و رقیبش یعنی ری اکت مقایسه کنیم. هرچند این مقایسه با توجه به قدمت ری اکت کمی از حالت عادلانه خارج می شود اما به هرحال می تواند اطلاعات خوبی را در اختیار ما قرار دهد. شما در مداد سبز میتوانید علاوه بر آموزش فلاتر، آموزش ری اکت رو هم ببینید.
نخستین موضوعی که برای مقایسه این دو فریم ورک توسعه دهنده وجود دارد جاب پوزیشن یا موقعیت های شغلی است که برای آنها مطرح می شود. در حال حاضر قطعا موقعیت های شغلی موجود برای ری اکت بسیار بیشتر از فلاتر است، اما با استقبالی که از فلاتر شده است همه متخصصان این حوزه آینده روشنی را برای آن متصور هستند و احتمالا شاهد روزی خواهیم بود که نه تنها تعداد موقعیت های شغلی فلاتر به ری اکت می رسد بلکه آن را هم پشت سر گذاشته و جایگاه بالاتری را به دست خواهد آورد.
به علاوه شرکت های بزرگ بسیاری در حال سوئیچ کردن به فریم ورک فلاتر هستند و اپلیکیشن های خود را با آن طراحی می کنند. از جمله محبوب ترین این شرکت ها هم می توانیم به شرکت علی بابا و همینطور گوگل ادز اشاره کنیم که از فلاتر برای توسعه بهره می برند.
بازار کار فریم ورک فلاتر در آینده
در حال حاضر شاهد بالا رفتن درصد استفاده از فریم ورک فلاتر به وسیله توسعه دهندگان هستیم. همچنین کمکم مهاجرت توسعه دهندگان به فلاتر در حال افزایش است. در حال حاضر بالغ بر دو میلیون توسعه دهنده در این فریم ورک مشغول به فعالیت هستند و هر ماه چیزی در حدود نیم میلیون توسعه دهنده جدید هم به آن افزوده می شود.
یکی از نقاط قوتی که برای فلاتر مطرح می شود جامعه گسترده آن است که به شدت هم فعال عمل می کند. آنها همواره به دنبال بهتر کردن این پلتفرم و رفع مشکلات، نقص ها و ایرادات آن هستند. به همین دلیل هم می توان مطمئن بود که سرعت توسعه فریم ورک فلاتر بسیار بالا بوده و در زمانی کوتاه قطعا شاهد پیشرفت و توسعه این فریم ورک خواهیم بود.
از سوی دیگر زیرساخت های فنی فلاتر بسیار خوب، حرفه ای و قدرتمند است و وقتی به این زیرساخت بی نظیر پشتیبانی گوگل را هم اضافه می کنیم می بینیم که این فریم ورک تا چه اندازه حرف هایی برای گفتن دارد.
پس به احتمال بالا در آینده ای نه چندان دور قرار است خیلی بیشتر از فلاتر بشنویم و پروژه های موبایلی، تحت وب و حتی پروژه های دسکتاپی زیادی را با این فریم ورک ببینیم. پس قطعا بازار کار آن هم رفته بهبود پیدا کرده و روز به روز پروژه های بیشتری با این فریم ورک را شاهد خواهیم بود.
وضعیت کار برای فریم ورک فلاتر در ایران
معمولا افرادی که می خواهند فریم ورک فلاتر را به عنوان ابزار توسعه دهنده اپلیکیشن های موبایلی، دسکتاپی و یا به طور کلی توسعه وب انتخاب کنند و آموزش آن را آغاز کنند دوست دارند در مورد بازار کار فلاتر در کشور خودمان هم اطلاعات دقیقی به دست آورند. به این شکل آنها قادر هستند تصمیم نهایی برای شروع و یا عدم شروع به آموزش برای این فریم ورک را بگیرند و کار خود را سریع تر آغاز کنند.
در حال حاضر فلاتر فریم ورکی کمتر شناخته شده است و در مقایسه با ری اکت یا سایر فریم ورک های توسعه وب و یا اپلیکیشن ها پروژه های کمتری برای آن وجود دارند. اما با توجه به این که هنوز بازار کار این فریم ورک اشباع نشده است و تعداد توسعه دهندگان زیادی در آن مشغول به کار نیستند اگر شما در این فریم ورک حرفه ای بوده و حرفی برای گفتن داشته باشید قطعا می توانید پروژه های فوقالعاده با پیمنت های بالایی پیدا کرده و به درآمدهای بالایی هم دست پیدا کنید.
البته خوب است این را هم بدانید که در حال حاضر در مقایسه با گذشته تعدد پروژه های فلاتر از قبل بسیار بیشتر شده اند و مطمئن باشید که اگر کارتان خوب باشد بیکار نخواهید ماند. به علاوه من به شما اطمینان میدهم که آینده این فریم ورک به شدت روشن است و اگر از همین الان شروع به یادگیری آن کنید نه تنها چیزی را از دست نخواهید داد بلکه مطمئنا در آینده می توانید به موفقیت های بالایی رسیده و به عنوان یک توسعه دهنده حرفه ای و باتجربه فلاتر درآمدهای بالایی کسب کنید.
چرا توسعه دهندگان فریم ورک فلاتر را انتخاب می کنند؟
معمولا بسیاری از توسعه دهندگان به دنبال آزاد شدن از استانداردها و قبد و بندهایی هستند که به عنوان محدودیت بر سر راه کار آنها قرار دارد. مواردی مانند استانداردهای مربوط به اجزا تشکیل دهنده ui یا همان واسط کاربری چه برای اندروید و چه برای آی او اس از جمله این محدودیت ها هستند.
همچنین خیلی از این توسعه دهندگان می خواهند در محیطی کار کنند که به مشخصه های اس دی کی لوکال نیاز نداشته باشد و چنین ویژگی هایی را طلب نکند. برای همه این موانع و محدودیت ها یا در واقع رفع آنها فلاتر بهترین گزینه ممکن به شمار می آید.
در این پلتفرم به عنوان یک توسعه دهنده با محدودیت ها و استانداردهای واسط کاربری و اجزای آن برای هر دو سیستم عامل اندروید و آی او اس مواجه نیستید و اگر از آن دسته توسعه دهندگانی هستید که به SDK لوکال و مشخصه های آن نیاز آنچنانی ندارید آنگاه بی شک می توانید فریم ورک فلاتر را برای مشغول به کار شدن انتخاب کرده و روی آن کار کنید.
چطور آموزش فلاتر را آغاز کنیم؟
حال که در مورد بازار کار فلاتر مفصل صحبت کردیم و دیدیم که این فریم ورک چه آینده روشنی پیش رو دارد نوبت به آن می رسد که خیلی کوتاه در مورد شروع آموزش فریم ورک فلاتر صحبت کنیم و ببینیم که اصلا آموزش آن را از چه نقطه ای باید آغاز کنیم.
نخستین موضوعی که برای آموزش فلاتر به آن نیاز دارید برنامه نویسی شیء گراست. حتما میدانید که شیء گرایی یک نوع الگو برای کد زدن و برنامه نویسی است که مبتنی بر شیء بوده و یکی از مهمترین موارد برای توسعه اپلیکیشن های موبایلی به شمار می آید. پس از شیء گرایی نوبت به آموزش زبان دارت می رسد. دارت زبان برنامه نویسی است که فلاتر یکی از فریم ورک های به شمار می آید.
پس بهتر است قبل از آنکه استارت آموزش فلاتر را بزنید حتما دارت را فراگیرید. در ادامه هم باید اطلاعات کاملی در مورد توسعه برنامه های کاربردی موبایل ها یا همان اپ های موبایلی داشته باشید. اگر پیشتر با فریم ورک های توسعه اپلیکیشن های موبایلی مثل ری اکت، آیرونیک، سوئیفت و … کار کرده باشید قطعا کار با فلاتر برایتان خیلی سادهتر خواهد بود و می توانید در این فریم ورک کراس پلتفرم موفق شده و وارد بازار کار فلاتر شوید.
خلاصه
یکی از فریم ورک های کاربردی به منظور توسعه اپلیکیشن های موبایلی فریم ورک فلاتر است که در بستر زبان برنامه نویسی دارت اجرا می شود. بازار کار فلاتر در حال حاضر در مقایسه با گذشته بسیار پیشرفت داشته و رشد بسیار خوبی کرده است. آینده بسیار خوبی هم برای این فریم ورک پیش بینی شده که پشتیبانی گوگل از آن و همینطور جامعه توسعه دهندگان فعال آن نوید دهنده این آینده روشن هستند.