css در جاوا اسکریپت | تغییر استایل عناصر CSS در جاوا اسکریپت

تغییر استایل کدهای css در جاوا اسکریپت چگونه انجام میشود؟ زبان CSS یکی از آسانترین زبانهای کدنویسی است که با هدف استایلدهی تگهای HTML استفاده میشود. با استفاده از css میتوان تمامی تزئینات صفحه وبسایت از جمله رنگبندی، سایز باکسها، شکل شمایل جدول و…. را تغییر داد. اما ممکن است بپرسید که آیا میتوان از این زبان در جاوا اسکریپت هم استفاده کرد؟ و اگر ممکن است چگونه؟ مجموعه آموزشی مداد سبز سعی دارد در این مقاله در رابطه با نحوه استایلدهی عناصر CSS در جاوا اسکریپت صحبت کند.
زبان کدنویسیCSS از تعداد زیادی ویژگی و خاصیت (Property) برخوردار است. از ویژگیهای این زبان میتوان به Color، Background، font و… اشاره کرد. با مجموعه آموزش css میتوانید همه این موارد را بیاموزید. در ضمن اگر میخواهید با لیست کامل ویژگیهای این زبان آشنا شوید، توصیه میکنیم به مجموعه مقالات آموزشی زبان css مراجعه کنید و از محتوا آن بهرهمند شوید. تا انتها با ما همراه باشید.
css در جاوا اسکریپت
با یادگیری و آموزش CSS در کنار آموزش جاوا اسکریپت میتوانید صفحات وب سایت خود را به صورت پویا طراحی کنید. برنامهنویسی جاوا اسکریپت امکان تغییرات استایل عناصر css را به کاربران میدهد. با این زبان میتوانید استایل عناصر css در DOM را تنظیم، حذف و اصلاح کنید. به طور کلی با استفاده از css در جاوا اسکریپت، میتوانید تگها مورد نظر خود را استایلدهی نمایید. کدهای CSS در جاوا اسکریپت به سه روش inline، external و روش internal استفاده میشوند. روش external بهترین روش استفاده از css در جاوا اسکریپت است؛ چرا که باعث میشود تمیزتر و قابل فهمتر باشد.
css چیست؟
قبل از آشنایی با نحوه تغییر css در جاوا اسکریپت بهتر است با خود CSS چیست آشنا شوید. در آموزش برنامه نویسی، زبان کدنویسی CSS زبان استایلدهی به تگهایhtml است که از مخفف عبارت Cascading Style Sheet به دست میآید. طراحان سایت، سالها است که با کمک این زبان، انواع صفحات وب، اسناد و مشخصات وبسایت را ساخته و استایلدهی میکنند. این زبان محبوبترین و کاربردیترین ابزار برای طراحی صفحات html و XHTML است. نکته مثبتی که در مورد این زبان وجود دارد این است که، از سایر زبانهای اسکریپتی مانند plain XML، SVG و XUL نیز پشتیبانی میکند. زبانcss توسط کنسرسیوم بینالمللی شبکه جهانی وب یا همان یاW۳C توسعه داده شده است. برخلاف تصور برخی از افراد که فکر میکنند این زبان یک زبان برنامهنویسی است، باید بگوییم که CSS زبان نشانهگذاری است که به کاربران اجازه میدهد تا ساختار صفحات HTML خود را تغییر دهند و استایل دلخواه خود را روی آن اعمال نمایند. سه زبان HTML، CSS و JavaScript در کنار هم از مهمترین هستههای طراحی سایت به حساب میآیند.
تغییر استایل css در جاوا اسکریپت
یکی از سؤالات رایجی که برای کاربران پیش میآید این است که آیا تغییر متغیرهای css در جاوا اسکریپت امکانپذیر است؟ در پاسخ به این سؤال باید بگوییم بله. برای یادگیری طراحی سایت، لازم است که ابتدا زبانهای HTML، CSS و JavaScript را یاد بگیرید و به آن مسلط شوید. زبان HTML به تنهایی کارایی ندارد و در کنار CSS معنی پیدا میکند. زبان کدنویسی CSS برای اچ تیام ال، یک مکمل به حساب میآید و میتواند نقاط ضعف و خلاءهای HTML را پوشش دهد. علاوه بر این، میتوانید در بین کدهای جاوا اسکریپت هم از css استفاده کنید و استایل عناصر آن را به آسانی تغییر دهید.
خاصیت Style
خاصیت استایل یا همان Style Property چیست؟Style یکی از مهمترین خاصیتهای عناصر درخت دام (DOM) است. این خاصیت این امکان را به کاربران میدهد تا تمام ویژگیهای CSS را به شکل مناسبی تغییر دهند. به عبارت دیگر خاصیت Style یک شی از پیش ساخته است و به ازای هر یک از ویژگیهای زبان CSS یک خاصیت دارد. برای درک بهتر توصیه میکنیم به شکل زیر دقت کنید.
در قطعه کد بالا، ویژگیهای color و font-family عنصر ul را تغییر میدهیم. زبان سی اس اس ویژگیهای زیادی دارد. در حالت عادی ویژگیهایی چند کلمهای با استفاده از خط تیره، به یکدیگر متصل میشوند؛ اما از آنجایی که استفاده از کاراکتر خط تیره در زبان جاوا اسکریپت، مجاز نیست، خط تیره را حذف میکنند و در عوض، حرف اول هر کلمه را (البته به جز کلمه اول) با حروف بزرگ مینویسند.
به همین دلیل است که استایل عناصر در جاوا اسکریپت تغییر میکند. اگر به این مثال دقت کنید میبینید که ویژگیfont-family در جاوااسکریپت به fontFamily تغییر کرده است.
البته در زبان برنامهنویسی جاوا اسکریپت، استفاده از شناسههای غیر مجاز در خاصیت های اشیا امکانپذیر است. در این صورت برای آن که بتوانید به این خاصیتها دسترسی پیدا کنید، باید به جای نقطه، از براکت باز و بسته استفاده نمایید. لازم به ذکر است که این روش نامناسب است و معمولاً توسط افراد حرفهای به کار نمیرود. به عکس زیر دقت کنید. در این قطعه کد ویژگیهای Color و font-size و background-color به این روش تغییر کرده است.
نتیجه گیری
در این مقاله سعی کردیم تا تغییر استایل عناصر CSS در جاوا اسکریپت را بررسی کنیم و با مثال های عملی شما را بیشتر با موضوع تغییر استایل عناصر CSS در جاوا اسکریپت آشنا کنیم همچنین اگر علاقه مند هستید تا مقالات متعدد و بیشتری را از برنامه نویسی جاوا اسکریپت را مطالعه کنید میتوانید مجموعه مقالات آموزش جاوا اسکریپت را مرور کنید و یا اگر علاقه مند به css هستید میتوانید مجموعه مقالات آموزش css را مطالعه کنید که به شما کمک میکنند تا بتوانید مقالات تخصصی و عمومی این زبان های برنامه نویسی یک جا با خیال راحت مطالعه کنید. منتظر نظرات ارزشمنتدان در قسمت کامنت ها هستیم
این مقاله آپدیت میشود …
دیدگاهتان را بنویسید