بهترین زبان‌ های برنامه‌ نویسی برای توسعه وب

نویسنده: رضا حمیدی

آخرین ویرایش : 1 سال قبل

بهترین زبان‌ های برنامه‌ نویسی برای توسعه وب

وقتی صحبت از توسعه وب به میان می‌آید، منظور پروسه طراحی و ساخت برنامه‌های کاربردی، وبسایت‌ها و… در بستر اینترنت و گاهاً اینترانت است. برای این کار از زبان های برنامه نویسی مختلفی استفاده می‌شود.
بسیاری از افرادی که به دنبال آموزش برنامه نویسی هستند، دوست دارند در رابطه با بهترین زبان‌ های برنامه‌ نویسی برای توسعه وب اطلاعاتی به دست آورند تا بتوانند یکی از آن‌ها را انتخاب کرده و آموزش را به سرعت آغاز کنند. در این مطلب از مداد سبز قصد داریم شما را با تعدادی از این زبان ها آشنا کرده و در مورد آن‌ها صحبت کنیم، با ما همراه باشید.

آشنایی با بهترین زبان‌ های برنامه‌ نویسی

آشنایی با بهترین زبان‌ های برنامه‌ نویسی

هر توسعه دهنده وب بسته به توانایی‌هایی که دارد و همچنین ترجیحات و علایقش تصمیم می‌گیرد که روی یک زبان خاص برای توسعه وب کار کرده و در آن حرفه‌ای شود.

یکی از مهم‌ترین فاکتورها برای توسعه دهندگان چیزی نیست جز راحتی در کار کردن با آن زبان برنامه نویسی. هرچند تجربه کردن زبان های مختلف هم می‌تواند به توسعه دهنده کمک کند تا بتواند یکی از بهترین زبان‌ های برنامه‌ نویسی برای توسعه وب را از دید خود انتخاب کرده و تنها به آن بپردازد.

در ادامه 5 مورد از بهترین زبان هایی که برای توسعه وب مورد استفاده قرار می‌گیرند را با هم می‌بینیم:

  1. جاوا اسکریپت
  2. html و CSS
  3. پی اچ پی
  4. پایتون
  5. روبی

1. جاوا اسکریپت

جاوا اسکریپت

بی‌شک یکی از محبوب‌ترین و بهترین زبان‌ های برنامه‌ نویسی نزد توسعه دهندگان را می‌توان جاوا اسکریپت به شمار آورد. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌هایی که برای این زبان برنامه نویسی مطرح می‌شود، این است که به کمک آن می‌توانید علاوه بر برنامه‌های تحت وب چه در حوزه بک‌اند و چه در حوزه فرانت‌اند، حتی برنامه‌های کاربرد برای موبایل هم ایجاد کنید (این کار به کمک ری اکت قابل انجام است).

از جمله نقطه‌های قوت و ویژگی‌های مثبت جاوا اسکریپت می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  1. می‌توان این زبان را هم در سمت سرور و هم در سمت مرورگر به کمک فریم ورک نود جی اس (nodejs) اجرا کرد.
  2. جاوا اسکریپت فریم ورک‌ها و کتابخانه‌های بی‌نظیری دارد که به کمک آن‌ها می‌تواند توسعه وب را برای توسعه دهندگان بسیار راحت‌تر کند.

از جمله این فریم ورک‌ها و کتابخانه‌ها می‌توانیم به ری اکت، انگولار که برای فرانت‌اند هستند، نود جی اس برای بک‌اند و همین‌طور ری اکت به منظور طراحی و ساخت برنامه‌های کاربردی برای موبایل از نوع مولتی پلتفرم (هم برای آیفون هم برای اندروید) نام ببریم.

یکی از مهم‌ترین کاربردهای جاوا اسکریپت را می‌توانیم اضافه کردن المان‌های تعاملی به سایت عنوان کنیم. شاید خیلی از توسعه دهندگان، اچ تی ام ال را پایه و اساس توسعه وب به شمار آورند اما از نظر اکثریت حرفه‌ای‌ها جاوا اسکریپت پادشاه بلامنازع این حوزه است.

مقاله آموزش جاوا اسکریپت در سایت مداد سبز رو حتما بخون 🙂

2. HTML و CSS

احتمالاً همه شما می‌دانید که html و css زبان های برنامه نویسی به‌شمار نمی‌آیند، بلکه آن‌ها اصطلاحاً زبان های نشانه‌گذاری وب هستند. به عقیده کارشناسان حوزه وب هر توسعه دهنده‌ای می‌بایست این دو زبان را قطع به یقین یاد بگیرند، چرا که آن‌ها پایه و اساس ایجاد سایت هستند.

به کمک آموزش HTML می‌توانید ساختار اولیه سایت را طراحی و ایجاد کنید. سپس طراحی ظاهر و استایل کردن صفحات به کمک سی اس اس انجام می‌شود. درواقع سی اس اس برای اضافه کردن جذابیت‌های بصری به صفحه‌های وب مورد استفاده قرار می‌گیرد. اگر می‌خواهید یک توسعه دهنده حرفه‌ای و همه فن حریف باشید، به هیچ عنوان از این دو زبان غافل نشوید.

3. PHPPHP

شاید از نظر برخی از توسعه دهنده‌ها پی اچ پی یکی از بهترین زبان‌ های برنامه‌ نویسی برای توسعه وب نباشد، اما یکی از محبوب‌ترین زبان هایی که برای توسعه وب می‌توانید یاد گرفته و از آن استفاده کنید، قطعاً همین زبان به همراه فریم ورک‌ها و کتابخانه‌های بی‌نظیر و جذاب آن است.

پی اچ پی را به عنوان یک زبان برنامه نویسی سمت سرور می‌شناسند که در دسته زبان های داینامیک یا همان پویا قرار می‌گیرد. همین دو ویژگی سبب شده است طراحی و ساخت اپلیکیشن‌ها و برنامه‌های تحت وب با این زبان بسیار روان و راحت انجام شود.

چیزی در حدود پنجاه درصد از برنامه‌های وب که با آن‌ها کار می‌کنیم به وسیله پی اچ پی طراحی شده و توسعه یافته‌اند. یکی از بارزترین مثال‌ها برای برنامه‌های توسعه یافته با پی اچ پی، وردپرس معروف و محبوب است. همچنین فیسبوک هم با این زبان برنامه نویسی جذاب توسعه یافته است.

در کنار این مشخصه‌ها پی اچ پی فریم ورک‌های قدرتمندی مانند لاراوال را در اختیار دارد. به کمک این فریم ورک توسعه دهنده قادر است خیلی راحت و درعین‌حال با سرعت بالا برنامه‌های کاربردی وب را به کمک الگوی معماری MVC یا همان الگوی مدل نما کنترلر طراحی و پیاده‌سازی کند.

اگر سایتی از نظر حجم داده بسیار بالا باشد، پی اچ پی بهترین و مناسب‌ترین گزینه برای توسعه آن محسوب می‌شود. یکی از بهترین مزیت‌های پی اچ پی اوپن سورس بودن آن است. به این شکل شما می‌توانید آن را هرطور که دوست دارید برای استفاده خود تغییر دهید.

4. پایتون

یکی از بهترین زبان‌ های برنامه‌ نویسی برای توسعه وب در سال‌های اخیر را می‌توان پایتون معرفی کرد. کار کردن با پایتون بسیار راحت بوده و هم فراگیری و هم طراحی و توسعه برنامه‌ها با آن کار نسبتاً ساده‌ای به‌شمار می‌آید. از پایتون می‌توان برای کاربردهای زیر بهره گرفت:

اتوماسیون

علوم داده

توسعه وب

اسکریپت نویسی

و …

یکی از مهم‌ترین نقاط قوت پایتون داشتن جامعه توسعه دهنده عظیم و در نتیجه پشتیبانی فوق‌العاده است. به کمک فریم ورک‌ها، کتابخانه‌ها و همین‌طور ابزارهای فوق‌العاده و مفیدی که این زبان برنامه نویسی دارد، طراحی و توسعه وب با آن بسیار سریع و درعین‌حال بدون پیچیدگی و دشواری است. پینترست و اینستاگرام از دسته برنامه‌هایی هستند که با پایتون توسعه یافته‌اند.

برای دیدن مقالات آموزش پایتون از سایت مداد سبز، روی کلمه مورد نظر کلیک کنید.

5. روبیفریم ورک روبی

اگر یک توسعه دهنده مبتدی هستید و به دنبال یکی از بهترین زبان‌ های برنامه‌ نویسی توسعه وب هستید که درعین‌حال یادگیری و کار کردن با آن ساده باشد، روبی می‌تواند شروع خوبی به‌شمار بیاید. یکی از نقاط قوت این زبان را می‌توانیم فریم ورک روبی آن ریلز معرفی کنیم.

به کمک این فریم ورک سایت‌های قدرتمندی مانند اسپاتیفای، گیت هاب، گود ریدرز و… توسعه یافته و قدرت گرفته‌اند. روبی را به عنوان یک زبان بک‌اند می‌شناسند که از سه نوع برنامه نویسی پروسیجرال یا رویه‌ای، آبجکت اورینتد یا شی‌گرا و همین‌طور فانکشنال یا عملکردی به خوبی پشتیانی می‌کند.

خلاصه

اگر می‌خواهید به‌عنوان یک توسعه دهنده وب مشغول به کار شوید، نمی‌توانید منکر اهمیت شناخت بهترین زبان‌ های برنامه‌ نویسی برای توسعه وب شوید. ما در تیم مداد سبز در این مطلب 5 مورد از بهترین زبان هایی که برای این کار مورد استفاده قرار می‌گیرد را به شما معرفی کرده و مختصری به ویژگی‌های آن‌ها پرداخته‌ایم که امیدواریم برای شما مفید واقع شده باشد.

فهرست مطالب

مقاله های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 + 17 =