برنامه نویسی را میتوان یک مهارت به شمار آورد که به صورت مداوم باید در حال ارتقای آن باشید. چون اگر فقط به همان اطلاعاتی که در دوره های آموزش برنامه نویسی به دست آوردهاید بسنده کنید، قطعاً از همرده های خود عقب خواهید ماند و نمیتوانید در کار خود پیشرفت کنید.
برای افزایش مهارت های برنامه نویسی راهکارهای متعددی وجود دارند که در این مطلب قرار است به بررسی آنها بپردازیم. پس با ما همراه باشید تا بتوانید مهارت های برنامه نویسیتان را به خوبی بهبود بخشیده و ارتقا دهید.
راهکارهای افزایش مهارت های برنامه نویسی
اگر شما هم وارد رشته کامپیوتر و دنیای برنامه نویسی شدهاید، احتمالاً زیاد با این حرف مواجه شدهاید که بازار کار برای این رشته اشباع شده است و تعداد زیادی فارغ التحصیل بیکار در همین رشته داریم که هیچ درآمدی هم ندارند. اما موضوع مهمی که افراد به آن توجهی ندارند بحث مهارت ها و توانایی های افراد است.
اگر یک جستجوی کوچک در دور و اطرافتان داشته باشید، خواهید دید که هرکسی در هر رشتهای که مشغول به کار است و در عین حال موفق عمل میکند، مهارت های فردی بالایی در اختیار دارد. به علاوه این دسته از افراد به صورت پیوسته در حال آپدیت کردن اطلاعات خود هستند و مدام سطح مهارت هایشان را ارتقا میدهند.
این موضوع در مورد رشته برنامه نویسی هم کاملاً صدق میکند. اگر شما مهارت بالایی در برنامه نویسی و کد زدن داشته باشید و در کار خود جزء بهترین ها باشید، آنگاه مطمئن باشید که در همین بازار کار اشباع شده هم موقعیت های کاری فراوانی برایتان وجود خواهد داشت.
چون بازار کار هیچوقت از افراد ماهر اشباع نخواهد شد و به آنها نیاز مبرم دارد. در ادامه میخواهیم با هم به بررسی چند مورد از بهترین راهکارهایی بپردازیم که میتوانند سبب افزایش مهارت های برنامه نویسی شوند. پس برای بالا بردن مهارت هایتان ادامه این مطلب را از دست ندهید.
اگه دوست داری در مورد هوش مصنوعی بیشتر بدونی، به مقالهاش برو و در موردش بخون 🙂
1. آنالیز مسئله: نخستین و مهمترین گام
اولین گامی که میتواند در افزایش مهارت های برنامه نویسیتان مؤثر واقع شود، آنالیز درست و همه جانبه مسئله است. شما باید در جلسهای که با کارفرما دارید هر آنچه مدنظر وی است را یادداشت کنید. حتی اگر جاهایی متوجه نمیشوید که وی چه چیزی میخواهد حتماً دوباره دربارهی آن سؤال بپرسید.
به این شکل امکان دوباره کاری و کج فهمی به صفر میرسد. پس از شنیدن این خواسته ها آنها را مکتوب کنید. بعد به تجزیه و تحلیل آنها پرداخته و به دنبال بهترین راه حل برای پیاده سازی آنچه در ذهن دارید باشید. توصیه ما به شما این است که حتماً خواسته های کارفرما را به صورت مکتوب داشته و سپس آنها را یک به یک بررسی کنید و در نهایت پس از اینکه به یک جمعبندی نهایی رسیدید کار کدنویسی را شروع کنید.
2. به یک راهکار بسنده نکنید
یک برنامه نویس و توسعه دهنده خوب، جستجو میکند و یک راهکار مناسب برای حل مسئله پیش روی خود پیدا میکند. اما یک توسعه دهنده ماهر، حرفهای و کاربلد به یک راهکار اکتفا نمیکند، بلکه چندین راهکار مختلف برای حل یک مسئله پیدا میکند.
به این شکل اگر برای راهکار اول مشکلی پیش آمده یا به بن بست برسد وی میتواند سریعاً به راهکار دوم سوییچ کند. همچنین هر یک از راهکارها برای یک شرایط و موقعیت خاص طراحی شده و مورد استفاده قرار میگیرند و برنامه نویس قادر است برای هر وضعیت منحصر به فرد یک راهکار مناسب و عالی ارائه دهد بدون اینکه ذرهای سردرگم شود.
پس اگر میخواهید یک برنامه نویس حرفهای و ماهر باشید، به هیچ عنوان تک بعدی عمل نکنید و انعطاف به خرج دهید. پافشاری روی یک راهکار میتواند منجر به از دست رفتن وقت ارزشمند شما شده و در نهایت روی خروجی و نتیجه نهایی کار تأثیر سوء بگذارد.
3. کدهای بقیه را بخوانید
شاید این راهکار برایتان کمی عجیب باشد اما باور کنید که یکی از بهترین راهکارها برای افزایش مهارت های برنامه نویسی دقیقاً همین کار است.
هر قطعه کد مانند یک درس کامل و جامع است که میتواند به شما چیزهای زیادی بیاموزد. شما با بررسی کدهای هر برنامه نویس میتوانید با دیدگاه او آشنا شوید، متدهای جدیدی را یاد بگیرید و ببینید که این برنامه نویس با چه دیدی به مشکل و مسئله نگاه کرده، چه راه حلی برای آن پیدا کرده و در نهایت آن راه حل را به چه نحوی پیاده سازی کرده است.
اگر تکنیک خاصی برای این قطعه کد استفاده شده باشد، شما میتوانید آن را یاد بگیرید، میتوانید تلاش کنید کد این توسعه دهنده را بهبود بخشیده و یک کد تمام عیار بنویسید. _ البته در صورتی که کد انتخابی شما اوپن سورس است میتوانید این کار را انجام دهید! _ در ادامه میتوانید این کد را با سایر دوستان توسعه دهندهتان مورد بررسی قرار دهید، اگر وبلاگ یا سایتی دارید اطلاعاتی که از آنالیز این کد به دست آوردهاید را در آن بنویسید و از سایرین بخواهید نظرشان را راجع به این کد و دیدگاه های شما بیان کنند.
اینگونه است که میتوانید به خوبی مهارت های کدنویسیتان را ارتقا بخشیده و در کارتان روز به روز حرفهایتر شوید. اگر میخواهید با اصول کدنویسی و تکنیک های آن بیشتر آشنا شوید، میتوانید به مقاله مربوطه در وبلاگ مداد سبز مراجعه کنید.
4. با سایر برنامه نویس ها همکاری کنید
یکی از بهترین کارهایی که میتوانید برای بالا بردن مهارت های برنامه نویسیتان انجام دهید همکاری با سایر توسعه دهندگان و برنامه نویسان است. منظورمان از این راهکار چیزی نیست جز تشکیل دادن یک گروه دو یا چند نفره و سپس مشغول به کار شدن در آن!
به کمک عضویت در چنین گروه هایی شما میتوانید با سایر توسعه دهندگان همکاری و تبادل داشته باشید، با دیدگاه های آنها آشنا شوید، این دیدگاه ها را نقد کنید و در مقابل خودتان هم دیدگاه هایتان را مطرح کرده و منتظر نقد و بررسی آنها از دید سایرین بمانید.
اگر موضوعی باشد که در نقد همه یا اکثریت به چشم بخورد، نشان میدهد که شما در این حوزه دچار ضعف هستید و لذا بهتر است روی آن بیشتر کار کرده و این ضعف را به یک نقطه قوت بدل کنید.
5. یادگیری تکنیک ها
وقتی وارد دنیای برنامه نویسی شدید باید همواره خود را آپدیت نگه دارید. آخرین یافته ها در حوزهای که در آن کار میکنید را دنبال کنید و از همه مهمتر اینکه درجا نزنید. آموزش و یاد گرفتن هیچوقت تمام نمیشود و شما دائماً باید به دنبال یادگیری تکنیک ها، راهکارها و روش هایی باشید که میتوانند به ما کمک کنند.
به جای حفظ کردن تکنیک های برنامه نویسی توصیه میکنیم منطق نهفته در پشت آنها را یاد بگیرید. اینگونه دیگر نگران فراموش کردن آنها نبوده و به راحتی هر زمان که بخواهید میتوانید از این تکنیک ها استفاده کنید. تمرین کردن پیوسته هم قطعاً میتواند در افزایش مهارت های برنامه نویسی بسیار مؤثر واقع شود. پس به هیچ عنوان از آن غافل نشوید که یکی از مهمترین کلیدهای موفقیتتان خواهد بود.
خلاصه
به عنوان یک برنامه نویس اگر میخواهید موفق شده و در بازار کار حرفی برای گفتن داشته باشید، باید حتماً به دنبال افزایش مهارت های برنامه نویسیتان باشید. در این مطلب از مداد سبز به چند راهکار مفید در این زمینه پرداختهایم که امیدواریم بتواند برایتان یاری بخش باشد.